Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mary_Mary

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Mary_Mary's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μια ερώτηση για όσους ακόμα ξενυχτάνε... Περίπτωση: ένα διώροφο κτήριο με κατάστημα στο ισόγειο και 2 ανεξάρτητα διαμερίσματα στον Α όροφο που ανήκουν 100% (πλήρη κυριότητα) στο ίδιο άτομο. Πολυκατοικία δεν θεωρείται; Γίνεται να κάνει εξοικονομώ ο ίδιος και για τα 2 σαν πολυκατοικία; Με συγχωρείτε παιδιά αλλά με παίρνουν και μου λένε οτι ακούνε στην τηλεόραση και έχω ξεχάσει και αυτά που ήξερα!!
  2. Καλησπέρα σε όλους!!! Μια φλέγουσα απορία!! Σε ενα κατάστημα, για την έκδοση ΠΕΑ, δεν έχει καθόλου φώτα. Τίποτα απολύτως. Τι να βάλω εγώ στον φωτισμό;
  3. Δεν μαγειρεύω ποτέ!! Δεν το γνωριζα και ειπα την αποψή μου. Με ενδιαφέρει πάντα η γνώση
  4. Κάθε ωφελούμενος μπορεί να κάνει αίτηση για μια επιλέξιμη κατοικία. pirsogiannis και ba2323 απαντησαμε ταυτόχρονα
  5. Εγω πάλι νομίζω οτι λόγω της θέσης του (κολλητά όπως μας λες στον τοίχο του σπιτιού) θα μπορούσε να θεωρηθεί τοπικό. Έτσι δεν θα ήταν άμα είχε ατομικό λέβητα πετρελαίου στο μπαλκόνι του; Ή παίζει ρόλο που η θέση τώρα ανήκει σε κοινόχρηστο χώρο; Άς διαφωτήσει κάποιος εμπειρος να μάθουμε και όσοι δεν ξέρουμε
  6. έχω και εγώ την ίδια απορία!!! α)Εαν το πρωτο ΠΕΑ εκδίδεται τωρα για πρωτη φορά θα πρέπει ολες οι παρεμβάσεις που θα γίνουν να μπούν στο 1ο σενάριο;; Μπορούν τα κόστη να είναι στην αρχή τα μέγιστα και μετά με τα τιμολόγια να αλλάξουν;; β)έαν κάποιος θελει να μπει στο εξοικονομώ και είχε βγάλει πεα σε άλλον συνάδελφο με έκδοση 1.31 που όμως βλέπω οτι έχει λάθη (μπήκαν τα τετραγωνικά του συμβολαίου και οχι αυτα που μετρήθηκαν ή στο σενάριο δεν είναι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν) τι γίνεται; Ανακληση ή εκ νεου;
  7. Καλησπέρα παιδιά!! Αναφέρατε πιο πάνω τον ορισμό της ριζικής ανακαίνισης ενός κτιρίου ή μιας κτιριακής μονάδας έτσι οπως έχει τροποποιηθεί: «Ριζική ανακαίνιση κτιρίου ή κτιριακής μονάδας (ανακαίνιση μεγάλης κλίμακας»: η ανακαίνιση κατά την οποία η συνολική δαπάνη της ανακαίνισης που αφορά το κέλυφος του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας ή τα τεχνικά συστήματά τους υπερβαίνει το είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) της τρέχουσας αξίας του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας, βάσει του ελαχίστου κόστους οικοδόμησης,εξαιρουμένης της αξίας του οικοπέδου επί του οποίου έχει κατασκευαστεί το κτίριο». Η τρέχουσα αξία μιας κτιριακής μονάδας και το ελάχιστο κόστος οικοδόμησης πως υπολογίζονται? Υπάρχει κάποιο έγγραφο κάπου κάτι?
  8. Καλημέρα!! Μια γρήγορη ερώτηση... Μια μη ηλεκτροδοτούμενη αποθήκη θα ενοικιαστεί τώρα σαν σπίτι! Χρειάζεται ΠΕΑ?
  9. Καλησπέρα παιδιά!! Έρχομαι και πάλι να ζητήσω τα φώτα σας. Θέλω να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη εάν σε κάποιους φανεί ανόητη η ερώτηση μου, αλλά τώρα τα μαθαίνω εγώ. Μου ζητήθηκε ένα πεα σε ένα γραφείο μιας πολυκατοικίας του 2000, που σαν θέρμανση και ψύξη έχει αυτά που σας επισυνάπτω παρακάτω σε φωτογραφίες. Συνολικά υπήρχαν 6, όπου με βάση τα ταμπελάκια ήταν τα 4 Χ 5.1kW και τα 2 Χ 3.4kW. Μπορεί να μου πει κάποιος πως θα το χειριστώ?
  10. Καταρχήν, σας ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκριση σας. Να είστε καλά!! Τώρα, ο ηλεκτρικος θερμοσιφωνας δεν ηταν στο πατάρι, αλλά στην κουζίνα. Δεν ειδα άλλους σωλήνες να φεύγουν, παρά μόνο αυτούς που φαίνονται στις φωτό. Επισυνάπτω όλες τις φωτό που τράβηξα από τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. άρα λέτε ΖΝΧ μόνο απο τον ηλ.θερμοσίφωνα;;;
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι!! Θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ τα φώτα σας για ένα πέα σε ενα διαμέρισμα μιας παλιάς πολυκατοικίας. Η ιδιοκτήτρια μου έδειξε ένα παλιό πεα, που αφορά το ακριβώς από κάτω διαμέρισμα, και στο οποίο έχει σημειωθεί οτι διαθέτει ΖΝΧ απο τον λέβητα (διπλής). Την ρώτησα εαν οταν ανάβουν τον λέβητα έχει και ΖΝΧ, αλλά μου είπε οτι όχι. Επειδή όμως δεν είμαι σίγουρη, σας επισυνάπτω φωτογραφίες απο τον κεντρικό λέβητα(1,2,3), απο το πατάρι του διαμερίσματος (4,5) και απο τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα του (6,7) μήπως απο την συνδεσμολογία μπορειτε να μου πείτε την γνώμη σας.
  12. Καλησπέρα παιδιά, Η απορία μου αφορά την τιμή θερμοπερατότητας της οροφής σε ένα διαμέρισμα τελευταίου ορόφου μιας παλιάς πολυκατοικίας. Έχουν φτιάξει στην ταράτσα μια τετράριχτη στέγη με κεραμίδια. Τον ενδιάμεσο χώρο τον έχουν κάνει αποθήκη και στα περισσότερα σημεία μπορεί άνετα να σταθεί κάποιος όρθιος. Ποιά τιμή θα βάζατε; 2,90(οροφή κάτω απο ΜΘΧ) ή 3,70(οριζόντια οροφή κάτω απο μη θερμομονωμένη στέγη);;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)
  13. janus, on 06 Dec 2017 - 15:09, said: Ένα σπίτι με ενα air condition ανήκει στην Γ? Συμφωνείτε?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.