Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

stelios_ant

Members
  • Περιεχόμενα

    88
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Χίος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

stelios_ant's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, έχω την εξής περίπτωση που έχω κολήσει: - σε ιδιοκτησία χωρίς Ο.Α. (άρα κατηγορίας 5) υπάρχει κτίσμα το οποία βεβαίωσε η πολεοδομία με έκθεση αυθαιρέτου κατασκευής - θέλω να το ρυθμίσω προς κατεδάφιση επιλέγοντας "έκδοση άδειας νομιμοποίησης/έγκριση κατεδάφισης", αλλά: όταν το δηλώνω ως κατηγορία 5 δεν με αφήνει να υποβάλω τη δήλωση "Δεν μπορεί να υποβληθεί Δήλωση Αυθαιρέτου με ΦΚ κατ. 5 μετά την 30/9/2020 πλην περιπτ. αρθ. 128, Ν.4759/2020" όταν δηλώνω ως κατηγορία 4 δε με αφήνει να υποβάλω τη δήλωση "Για την επιλογή "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4" είναι απαραίτητη η ύπαρξη οικοδομικής άδειας" Έχει κανείς καμιά ιδέα; Γιατί νομίζω ότι μπορώ να δηλώσω το κτίσμα προς κατεδάφιση αφού μετά η ιδιοκτησία θα παραμείνει αδόμητη και άρα δεν είμαι κατηγορίας 5... Ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα σας, έχω κτίριο κρατικής σχολής (ΝΠΔΔ) που λειτουργεί σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ κτίριο (με μακρά μίσθωση). Μάλιστα έχει κτιστεί για τις ανάγκες της σχολής αρχικά. Υπάγομαι στο άρθρο 114, παρ. 1γ και 1ε, παρόλο που είμαι σε ιδιωτική έκταση σωστά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. " Για τα γήπεδα της παρ.1 του άρθρου 32, οι παρεκκλίσεις της παρ. 2 του άρθρου 1 του από 24.5.1985 π.δ.(Δ΄ 270) καταργούνται, υπό την επιφύλαξη μεταβατικών διατάξεων. Αντιθέτως, για τα γήπεδα που βρίσκονται μεν σε περιοχές εκτός ρυμοτομικών σχεδίων και εκτός ορίων των οικισμών (προ του έτους 1923 και οριοθετημένων κάτω από 2000 κατοίκων) αλλά στις οποίες έχουν καθορισθεί χρήσεις γης και όροι και περιορισμοί δόμησης από εργαλεία πολεοδομικού σχεδιασμού 1ου επιπέδου ή από διατάγματα που καθορίζουν όρους και περιορισμούς δόμησης σε περιοχές εκτός σχεδίου4, οι παρεκκλίσεις της παρ. 2 του άρθρου 1 του από 24.5.1985 π.δ. διατηρούνται σε ισχύ, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν έχουν ήδη καταργηθεί από τις ειδικές ρυθμίσεις των σχετικών π.δ ή αποφάσεων ή του πολεοδομικού σχεδιασμού πρώτου επιπέδου κάθε περιοχής" Επομένως για τα γήπεδα που βρίσκονται εντός ΣΧΟΟΑΠ και δεν έχουν καταργηθεί οι παρεκκλίσεις από αυτά, εξακολουθούν να ισχύουν και μετά τις 8-Δεκ-2022 κανονικά;
  4. καλημέρα σας, σε αδόμητο (κατά τα άλλα) αγροτεμάχιο βλέπω μέσα μια κατασκευή από λαμαρίνες που στεγάζει ένα "κανόνι" του στρατού. Υπάρχει θέμα λοιπόν με την ηλεκτρονική ταυτότητα καθώς το κτίριο αυτό δεν έχει στοιχεία νομιμότητας, ο στρατός δεν δίνει κάποια βεβαίωση και γενικά δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχει κάποια άποψη για το θέμα; το έχει συναντήσει κανείς; Ευχαριστώ πολύ.
  5. ευχαριστώ πολύ. Πολύ καλή δουλειά.
  6. stelios_ant

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστώ πολύ. πολύ χρήσιμο.
  7. Καλησπέρα, για την ανακατασκευή στέγης με ΕΕΜΚ απαιτείται υποβολή δήλωσης στατικής επάρκειας. Συγκεκριμένα έχω κτίριο ισόγειο με φέροντα οργανισμό από λιθοδομή χωρίς Ο.Α. (νόμιμο ως προ του 1955) στο οποία θα γίνει η ανακατασκευή της στέγης (με την ίδια μορφή). Ως αφορά τη δήλωση στατικής επάρκειας πως το αντιμετωπίζουμε; επίλυση του κτιρίου ή απλά μακροσκοπικός έλεγχος και σύνταξη τεχνικής έκθεσης αυτοψίας; Ευχαριστώ.
  8. σε ευχαριστώ για την απάντηση, το ερώτημα μου είναι αν είμαι υποχρεωμένος βάση νομοθεσίας για το υφιστάμενο ή μπορώ να παρεκκλίνω... και αν μπορώ με ποιό τρόπο το αντιμετωπίζω (βλέπε 2ο ερώτημα).
  9. Καλησπέρα, έχω την εξής περίπτωση: Υφιστάμενο κτίσμα (πέτρινο) στο οποίο γίνεται προσθήκη κατ επέκταση λειτουργικά συνενωμένη. Σημειώνω ότι έχω ριζική ανακαίνιση και είμαι >50τ.μ. Το ερώτημα μου αφορά το υφιστάμενο τμήμα και αν μπορώ σε αυτό να παρεκκλίνω του ΚΕΝΑΚ ως αφορά τις τοιχοποιίες στις οποίες είναι τεχνικά δύσκολο ή αδύνατο να μπει μόνωση (βρίσκονται στο όριο ιδιοκτησίας) σύμφωνα με το άρθρο 7/παρ.1 του Ν.4122/13. Σε αυτή τη περίπτωση κάνω τη ΜΕΑ για το σύνολο του κτιρίου κατατάσσω το κτίριο σε μικρότερη κατηγορία (πχ. Γ) και αιτιολογώ με τεχνική έκθεση ή κάνω τη ΜΕΑ μόνο για το νέο τμήμα (προσθήκη); Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. καλησπέρα, Γνωρίζει κανείς αν τελικά υπάρχει διευκρίνηση αν σε προστατευόμενη περιοχή της παρ.9 αρκεί η γνωμοδότηση του ΥΠΠΟ ή πρέπει να περιμένουμε και την 7μελή επιτροπή; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.