Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Manu3l

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Manu3l's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ενδιαφέρον το θέμα........ Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι επιβλέπων ενός μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος (υπό κατασκευή εννοείται ) και από όλα τα δωμάτια μπορείς ανοίγοντας την μπαλκονόπορτα να κατέβεις μέσα στην πισίνα και αυτό για το 90% των δωματίων του ισογείου. Οι πισίνες είναι τεραστίων διαστάσεων τύπου η μικρότερη 2.200 τμ. Αυτό αδειοδοτήθηκε....τώρα όσον αφορά το >20μ θα σας ενημερώσω όταν θα έρθει να δώσει την έγκριση ο ΕΟΤ.
  2. Ισως σας μπέρδεψα γράψτε λάθος.... Το θέμα είναι αν κάνεις δειγματολυπτικό έλεγχο σε μία-δέκα βαρέλες πως θα δείς τι παίζει?? Το να επιμετρήσουμε ξυλότυπο το ξέρουμε....αλλά ο αναπτυξιακός που μπαίνουν τα ξενοδοχεία χρειάζεται δελτία αποστολής με αποτέλεσμα να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες με δελτία αποστολής. Κοινώς αν μία βαρέλα σου βγάζει 23.000Kg είναι οκ?......ή απλά δεν έχει μέσα 10m3 που γράφει??
  3. Συνάδελφοι θα ήθελα την γνώμη σας.... Μέχρι τώρα δεν είχα ασχοληθεί με μεγάλα έργα όσον αφορά τα μπετά...αλλά περισσότερο απο το στάδιο αυτό και μετά. Τώρα βρίσκομαι σε ένα έργο που οι ποσότητες είναι αρκετά μεγάλες περί τα 30.000 κυβικά το κάθε έργο...και είναι τρία έργα που "τρέχουν" ταυτόχρονα. Η ερώτηση είναι: Πιό το ειδικό βάρος του σκυροδέματος??? Σε έλεγχο που έκανα βρίκα απαντήσεις όπως 2400Kg/m3 έως 2500Kg/m3 την ώρα που ο προμηθευτής υποστηρίζει πως δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 2350Kg/m3. Σε έλεγχους που έκανα με ζύγιση και επιμέτρηση και βασιζόμενος στο 2400Kg/m3 βρίκα μια απόκλυση της τάξεως του 2% συν 2% μαζί με την προσθήκη λόγο διαστασιολόγησης του "καλουπατζή" που συνολικά μας δίνει 4%. Επειδή μία τέτοια διαφορά μας δίνει περίπου 3500m3 σκυροδέματος "περισσότερο" και περίπου στα 800.000 με 850.000 ευρώ θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Θα ηθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει το εξής: Σε ξενοδοχείο έχουμε δευτερεύουσα κουζίνα σε υπόγειο με χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στο ισόγειο. Η ερώτηση είναι: Επιτρέπεται η σκάλα να είναι κυκλική ή όχι. Έχω την εντύπωση πως εμπλέκεται και ο ΕΟΤ στο θέμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.