Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Nefeli_Chr

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

317 profile views

Nefeli_Chr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, είμαι νέα στο επάγγελμα (3 χρόνια) και θα ήθελα τη γνώμη σας για την παρακάτω υπόθεση: Πρόκειται για ένα συγκρότημα κατοικιών στο Διόνυσο σε περιοχή που τα ΦΕΚ ορίζουν ότι σε κάθε οικόπεδο πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο κτίριο. Το ιστορικό έχει ως εξής: Ξεκίνησε η ανέγερση και των τριών μεζονετών του συγκροτήματος με ΓΟΚ'85 το 1999. Μετά από καταγγελίες κτλ οι κατοικίες έμειναν ημιτελείς. Στη συνέχεια έγιναν αναθεωρήσεις στην Ο.Α., με πιο πρόσφατη το 2004. Το 2007 έληξε η Ο.Α. και λίγους μήνες μετά διατάχθηκε η διακοπή εργασιών λόγω της λήξης της Ο.Α. Σήμερα ο πελάτης μου, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, θέλει να αποπερατώσει την δική του ιδιοκτησία. Να σημειωθεί ότι η οικοδομή σταμάτησε στο στάδιο του σοβατίσματος. Επίσης οι άλλοι συνιδιοκτήτες είτε έχουν πεθάνει, είτε βρίσκονται στη φυλακή. Έχουν πραγματοποιηθεί οι ρυθμίσεις για τις παραβάσεις του και θέλω να καταθέσω προέγκριση για "Έκδοση Οικοδομικής άδειας αποπεράτωσης οριζόντιας ιδιοκτησίας". Μετά από επίσκεψη στην αρμόδια ΥΔΟΜ μου λένε πως δεν είναι δυνατή η έκδοση άδειας για μέρος της ιδιοκτησίας και πως πρέπει να κατατεθεί Ο.Α για όλο το κτίριο. Ωστόσο, δεν υπάρχει σύσταση καθέτου, αλλά μόνο οριζοντίου ιδιοκτησίας όπως σε οποιαδήποτε πολυκατοικία. Επομένως: 1) Υπάρχει κάτι που να με εμποδίζει να καταθέσω την άδεια για μια οριζόντια ιδιοκτησία; 2) Καθώς ο υπάλληλος της ΥΔΟΜ εμμένει στη θέση του πιστεύω πως θα πρέπει να θέσω ερώτημα στο ΣΥΠΟΘΑ, σωστά; 3) Ποιά είναι η διαδικασία για να υποβάλεις ερώτημα στο ΣΥΠΟΘΑ; ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Γειά σας. θέλω να ρωτήσω ποιά είναι η διαδικασία πληρωμής των φορολογικών της άδειας στην μετά Covid εποχή. Μέχρι την αρχή του Covid-19 μπορούσαμε να κλείσουμε ραντεβού στην εφορία και να πληρώσουμε, μπορούμε να το κάνουμε ηλεκτρονικά πλέον; Αν ναι γνωρίζει κάποιος την διαδικασία; Είμαι σχετικά νέα μηχανικός και δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε αυτό το πεδίο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.