Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Jerocles

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Jerocles

  1. Καλησπέρα Συνάδελφοι, Σε περίπτωση συνένωσης εκ κατασκευής 3 γραφείων σε οικοδομή για να λειτουργήσει φροντιστήριο, πέραν των διαμερισματώσεων κλπ. θα χρειαστεί να υπολογίσουμε και ΛΠ για αλλαγή χρήσης;
  2. Αυτό είναι δεδομένα δύσκολο, το θέμα είναι ότι ακόμη και σε νέες αιτήσεις, λ.χ. για ενα διαμέρισμα 100 τμ όταν ζητάμε να το πάμε από κατηγορία Δ σε Β+ με έναν προϋπολογισμό ο οποίος θα κυμαίνεται από 6.000 εώς 8.000 ευρώ περίπου για παρεμβάσεις θερμομόνωσης, αλλαγής κουφωμάτων και οτι αλλο χρειαζεται, νομιζω είναι σε πολλές περιπτώσεις ανέφικτο.
  3. Καλημέρα συνάδελφοι, Διαβάζοντας το υλικό της ενημέρωσης του υπουργείου για το πρόγραμμα Εξοικονομώ - Αυτονομώ, μου έκανε μεγάλη εντύπωση το παρακάτω: Αυτό σημαίνει με λίγα λόγια ότι για να φτάσουμε τους ανωτάτους επιλέξιμους προϋπολογισμούς των 2 προηγούμενων κύκλων (250€/τμ) θα πρέπει να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως των 208 kWh/τμ; Πράγμα που σημαίνει πως οι επιλέξιμοι προϋπολογισμοί, ιδιαίτερα για τις ανώτερες κατηγορίες ένταξης (Γ, Δ), θα είναι σαφώς μειωμένοι, που με τη σειρά του συνεπάγεται πως οι παρεμβάσεις θα είναι και πιο περιορισμένες. Η λύση σε αυτή την περίπτωση ποια είναι; Να χαντακώσουμε την πρώτη ενεργειακή επιθεώρηση στα πλαίσια του δυνατού; Διότι μετά το περσινό φιάσκο υπάρχουν πελάτες οι οποίοι δεν μπήκαν στον προηγούμενο κύκλο, και οι οποίοι περιμένουν να μπορούν να κάνουν τις παρεμβάσεις τις οποίες υπολογίσαμε, και στους οποίους θα πρέπει να πούμε ότι ο επιλέξιμος ανώτατος προϋπολογισμός τους είναι πολύ μικρότερος από τον περσινό.
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε οικόπεδο εκτός σχεδίου υπάρχουν αποθήκες (90,75 και μια μικρή στα 5,25 τετραγωνικά) και μια στεγασμένη γέωτρηση 6,4 τμ. Μπορώ να δηλώσω τα πρώτα 50τμ της αποθήκης για τον μειωτικό συντελεστή και τα υπόλοιπα 40,75 ως κύριο χώρο; Επίσης τι είδος χρήσης θα βάζατε; τη μικρη αποθήκη και τη γεωτρηση θεωρω πως μπορω να τα βάλω ως κατηγορία 3 (ζζ και ιβιβ περιπτώσεις της κατηγορίας 3)
  5. Λειτουργεί και σε εσάς μόνο το homepage? Ούτε καν οι βοηθητικές σελίδες με τις ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις κλπ...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.