Μετάβαση στο περιεχόμενο

ERGINA

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ERGINA

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής : σε νομίμως υφιστάμενο τριοροφο κτίριο ( ισόγειο και α οροφος προ του 55 και άδεια προσθήκης β ορόφου το 1964) θα γίνει προσθήκη γ και δ ορόφου . Σύμφωνα με το άρθρο 23 μπορώ να επεκταθώ έως το περίγραμμα του νομίμως υφιστάμενου κτιρίου χωρίς να γίνει έλεγχος της απόστασης Δ στον ακάλυπτο χώρο . Εάν όμως η προσθήκη δεν γίνει έως το περιγραμμα αλλά σε εσοχή, ώστε να έχω βεράντα στο δώμα του β ορόφου και εξώστη στον δ όροφο , πρέπει απαραίτητα η εσοχή μου να είναι σε απόσταση Δ από το όριο ? Αυτό μου είπαν στην Πολεοδομια ,ενώ εγώ όπως διαβάζω την νομοθεσία θεωρώ ότι μπορώ, ποια είναι η γνώμη σας ? Ευχαριστώ πολύ !
  2. Εαν οι αυθαιρεσίες είναι κατηγορίας 1, προ του 75 , η υπαγωγή υποβάλλεται χωριστά ανά διηρημένη ιδιοκτησία. (δηλαδή δύο δηλώσεις στην περίπτωση σας). Το λέει σαφώς στο άρθρο 96, παρ. α
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση, ναι νομίζω αυτό είναι το σωστό στην δική μου περίπτωση, εάν όμως δεν είχα αυθαίρετη περίφραξη, θα μπορούσα να βάλω 1Κ1 με πρόστιμο 250 ευρώ το εμβαδόν της κατοικιας + το εμβαδό του η.χ ?
  4. Καλημέρα σας, σε οικόπεδο εκτός σχεδίου κατασκευάστηκε σκελετός μετά το 2011, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια παραβιάζοντας την πλάγια απόσταση κατά 30 εκατοστά (14,70 αντί 15,00 μ) . Τι προβλέπεται σ αυτή την περίπτωση προκειμένου να εκδοθεί βεβαίωση για μεταβίβαση? ευχαριστώ . κάποια ενημέρωση γι αυτο το θέμα ??
  5. Καλησπέρα, σε αυθαίρετη ισόγεια κατοικία προ του 1975, στην είσοδο έχει διαμορφωθεί ημιυπαίθριος χώρος με δύο υποστυλώματα και είναι ανοικτός από δύο πλευρές. Μπορώ να βάλω στην κατηγορία 1 όλο το εμβαδόν (κατοικία και η.χ) με πρόστιμο 250 ευρώ και να μην υπολογίσω χωριστά με αναλυτικό τον Η.Χ που σε αυτή την περίπτωση θα είχα πρόστιμο 500 ευρώ ? Η περίφραξη ύψους 1 μέτρου χρειάζεται τακτοποίηση? (σ αυτή την περίπτωση θα υπολογιζόταν με αναλυτικό και θα έμπαινε και ο ηχ?)
  6. ευχαριστώ Δημήτρη, (είδα το Ε9 του Α και το δηλώνει 50% ), καταλαβαίνω ότι το σωστό είναι να γίνει μία δήλωση, να μπουν σε χωριστά φύλλα καταγραφής οι αυθαιρεσίες για να φαίνεται και το πρόστιμο που αναλογεί στον καθένα, και να δοθεί μία βεβαίωση (μετά την εξόφληση του 30%) ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες στο οικόπεδο για να προχωρήσουν στην σύσταση οριζοντίου και καθέτου ιδιοκτησίας. Απλά, έλεγα μήπως μπορούν να γίνουν δύο δηλώσεις γιατί το προτιμούν, αλλά χωρίς όμως να υπάρχουν προβλήματα.......
  7. Καλησπέρα, σε οικόπεδο εντός σχεδίου, το οποίο ανήκει σε δύο ιδιοκτήτες με ποσοστό 50 % έκαστος, κατασκεύασε ο Α αυθαίρετη ισόγεια κατοικία πριν το 75 και περίφραξη στο τμήμα που του αναλογούσε, ο Β κατασκεύασε αυθαίρετη ισόγεια κατοικία το 1986 σε επαφή με την κατοικία του Α με την αντίστοιχη δική του περίφραξη, και υπάρχει ένα ημιτελές κλιμακοστάσιο με ανεξάρτητη είσοδο απευθείας από τον δρόμο. Θέλουν να τακτοποιήσουν και οι δύο με τον ιδιο μηχανικό αλλά δεν θέλουν να είναι στην ίδια δήλωση επειδή ο ένας έχει μικρό πρόστιμο και θα πληρώσει μετρητοίς και ο άλλος με δόσεις. Μπορούν να γίνουν δύο δηλώσεις όπου στην κάθε δήλωση θα μπαίνει αιτών ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών, αλλά θα φαίνονται και οι δύο ιδιοκτήτες με τα ποσοστά τους, θα γίνεται ο υπολογισμός του προστίμου για το τμήμα της δικής του ιδιοκτησίας εκτός από το τμήμα του κλιμακοστασίου που θα έχει το 50 % ? και βέβαια θα υπάρχουν Υ.Δ συναίνεσης . Και στην συνέχεια θα γίνει κάθετος ιδιοκτησία.
  8. Καλημέρα συνάδελφοι, Σε νομίμως υφιστάμενο κτίριο, στην ταράτσα, -η απόληξη κλιμακοστασίου μεγάλωσε λίγο και είναι υψηλότερη από ότι προβλέπεται στην οικ.άδεια, -κατασκευάστηκε σε επαφή βοηθητικός χώρος στεγασμένος με κεραμίδι με μηχανολογικές εγκαταστάσεις, -κατασκευάστηκε ένας χώρος κύριας χρήσης στεγασμένος με κεραμίδι -κατασκευάστηκε ένα στέγαστρο με κεραμίδια εντός του οποιου υπαρχουν φούρνος και ψησταριά. Για τον υπολογισμός της Υ.Δ θα υπολογίσω και το νόμιμο τμήμα της απόληξης ή μόνο την προσαύξηση και τον χώρο κύριας χρήσης? τον βοηθητικό χώρο των Η.Μ θα τον υπολογίσω με αναλυτικό μαζί με το στέγαστρο ? στον ίδιο αναλυτικό μπορώ να βάλω και την διαφορά ύψους της απόληξης? ευχαριστώ Ναι το κλιμακοστάσιο είναι κοινόχρηστο. Επομένως δεν χρεώνω επί πλέον αυθαιρεσία, και έχω μόνο την υποχρέωση να ενημερώσω τον φάκελλο αδείας? Σε εκτός σχεδίου οικόπεδο κατασκευάστηκαν πριν το 1983 διαμερίσματα τα οποία στην συνέχεια πήραν άδεια λειτουργίας ξενοδοχείου επιπλωμένων διαμερισμάτων και με τον Ν.1337 εξαιρέθηκαν οριστικά της κατεδάφισης οι αυθαιρεσίες που είχαν γίνει. Το 1986 εκδόθηκε μια άδεια "χαριστική" για αποθήκη 60 τ.μ αλλά αντ΄αυτής κατασκευάστηκε ένα κτίριο με δυο κατοικίες (των ιδιοκτητών).Το 1997 συστάθηκε οριζόντια ιδιοκτησία στην οποία η αποθήκη είναι κοινόχρηστος χώρος (δεν αναφέρεται ότι είχε γίνει μια δυόροφη οικοδομή αλλά αποθήκη 60 τ.μ). Τα ερώτηματα είναι τα εξής: 1)Στα γενικά, επικρατούσα χρήση είναι "τουρισμός" και στο φύλλο καταγραφής "άλλη κατοικία"? ( επειδή πράγματι είναι η κατοικία των ιδιοκτητών της τουριστικής εγκατάστασης) 2) δεν ελέγχουμε την νομιμότητα των τουριστικών επιπλωμένων διαμερίσματων αφού αποτελούν διαφορετικές οριζοντιες ιδιοκτησίες αλλά όμως ελέγχουμε όλες τις εγκαταστάσεις που είναι στα κοινόχρηστα (πχ στέγαστρο, μπαρ κλπ) ? Για τον έλεγχο του ποσοστού υπέρβασης κάλυψης και δόμησης λαμβάνουμε υπόψιν την υλοποιηθείσα κάλυψη και δόμηση των τουριστικών διαμερισμάτων? Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  9. Για μια αποθήκη της κατηγορίας 3 τι θα συμπληρώσω? όταν προχωρήσω σε υποβολή μου λέει ότι η κατηγορία 3 δεν συνδυάζεται με άλλες κατηγορίες, τι κάνω λάθος? (έχω κατηγορία 2 κατοικία προς του 83 και προσθήκη ορόφου κατηγορία 5)
  10. Σε κτίριο εντός σχεδίου με 4 όμοια οροφοδιαμερίσματα , έχει κατασκευαστεί κλιμακοστάσιο με μικρότερη διάσταση από την προβλεπόμενη στην οικοδομική άδεια, χωρίς τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων αλλά με τροποποίηση των στατικών. Σύμφωνα με το άρθρο 100 παρ.8 " Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, αν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος και υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου. Ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ το παράβολο των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ ανά όροφο, ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη διαμερίσματος." Σύμφωνα με το άρθρο 100 παρ.14 " Σε περίπτωση διαφορετικής διαρρύθμισης διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, υφίσταται απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου και ενιαίου ειδικού προστίμου, αλλά ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να ενημερώσει το σχετικό φακέλου της άδειας για τη συ- ντελεσθείσα αλλαγή διαρρύθμισης κατά τη σύνταξη της ταυτότητας κτιρίου." Η περίπτωση αυτή είναι διαφορετική διαμερισμάτωση? και εάν είναι, πρέπει να πληρωθεί πρόστιμο 250Χ4=1000 ευρώ?
  11. Η άδεια είναι του 2005. Ο τοίχος υποχώρησε προς την πλευρά του κλιμακοστασίου προς όφελος του χωρου δίπλα στο κλιμακοστάσιο που ήταν ημιυπαίθριος χώρος που άλλαξε χρήση και έγινε υπνοδωμάτιο και τώρα τακτοποιείται. Επίσης η σκάλα φωτιζόταν από τον Η.Χ. και τώρα δεν φωτίζεται. Όλοι οι υπόλοιποι εξωτερικοί τοίχοι έχουν παραμείνει στην θέση τους.
  12. Καλημέρα, Σε κτίριο εντός σχεδίου με 4 όμοια οροφοδιαμερίσματα , έχει κατασκευαστεί κλιμακοστάσιο με μικρότερη διάσταση από την προβλεπόμενη στην οικοδομική άδεια, χωρίς τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων αλλά με τροποποίηση των στατικών. Σύμφωνα με το άρθρο 100 παρ.8 " Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, αν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος και υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου. Ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ το παράβολο των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ ανά όροφο, ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη διαμερίσματος." Σύμφωνα με το άρθρο 100 παρ.14 " Σε περίπτωση διαφορετικής διαρρύθμισης διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, υφίσταται απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου και ενιαίου ειδικού προστίμου, αλλά ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να ενημερώσει το σχετικό φακέλου της άδειας για τη συ- ντελεσθείσα αλλαγή διαρρύθμισης κατά τη σύνταξη της ταυτότητας κτιρίου." Η περίπτωση αυτή είναι διαφορετική διαμερισμάτωση? και εάν είναι, πρέπει να πληρωθεί πρόστιμο 250Χ4=1000 ευρώ?
  13. να κάνω προυπολογισμό για την πλακόστρωση που έγινε αντί της φύτευσης? Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  14. Καλημέρα, η μείωση του ποσοστού υποχρεωτικής φύτευσης του ακαλύπτου χώρου του οικοπέδου έως 20 % τακτοποιείται με την κατηγορία 3 του άρθρου 96. Εάν το ποσοστό είναι μεγαλύτερο ή εάν δεν υπάρχει καθόλου φύτευση, τι κάνουμε ?
  15. είναι στην σελίδα 3211: " Αν έχει μεταβιβαστεί αυθαίρετη κατασκευή ή αυθαίρετη αλλαγή χρήσης που έχει ρυθμιστεί με το ν. 4014/2011 ή το ν. 4178/2013, τη διαδικασία μετάβασης της δήλωσης στον παρόντα μπορεί να κάνει ο νέος ιδιοκτήτης."
  16. Καλημέρα και καλή χρονιά!!!, Είμαι αρχιτέκτων μηχανικός και ήμουν ιδιοκτήτρια ενός κτιρίου, εντός σχεδίου, το οποίο αποτελείται από υπόγειο με αποθήκες και βοηθητικές εγκαταστάσεις, pilotis της οποίας ένα τμήμα έγινε γκαρσονιέρα και 4 οροφοδιαμερίσματα στα οποία έγινε αλλαγή χρήσης Η.Χ σε χώρο κύριας χρήσης. Οι αυθαιρεσίες τακτοποιήθηκαν με τις διατάξεις του 4178, έχει πληρωθεί το 30% του προστίμου,η δήλωση είναι σε κατάσταση οριστικής υπαγωγής, έγιναν οριζόντιες ιδιοκτησίες και μεταβιβάστηκαν στα δύο μου παιδιά. Επιθυμώ να μεταφέρω την δήλωση στον Ν.4495 γιατί θα μειωθεί το πρόστιμο. Σύμφωνα με το άρθρο 99, παρ.7 την διαδικασία μετάβασης της δήλωσης στον Ν.4495 μπορεί να κάνει ο νέος ιδιοκτήτης, άρα μπορεί και ο παλιός? δηλαδή μπορώ εγώ να μεταφέρω την δήλωση στον Ν.4495 και να τακτοποιήσω τις αυθαιρεσίες όλου του κτιρίου (και όχι χωριστά ανά οριζόντια ιδιοκτησία) ?
  17. Καλημέρα, Είμαι μηχανικός και ήμουν ιδιοκτήτρια ενός κτιρίου, εντός σχεδίου, το οποίο αποτελείται από υπόγειο με αποθήκες και βοηθητικές εγκαταστάσεις, pilotis της οποίας ένα τμήμα έγινε γκαρσονιέρα και 4 οροφοδιαμερίσματα στα οποία έγινε αλλαγή χρήσης Η.Χ και τμήματος εξώστη σε χώρο κύριας χρήσης. Οι αυθαιρεσίες τακτοποιήθηκαν με τις διατάξεις του 4178, έχει πληρωθεί το 30% του προστίμου,η δήλωση είναι σε κατάσταση οριστικής υπαγωγής, έγιναν οριζόντιες ιδιοκτησίες και μεταβιβάστηκαν στα δύο μου παιδιά. Επιθυμώ να μεταφέρω την δήλωση στον Ν.4495 γιατί θα μειωθεί το πρόστιμο. Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε: -σύμφωνα με το άρθρο 99, παρ.7 την διαδικασία μετάβασης της δήλωσης στον Ν.4495 μπορεί να κάνει ο νέος ιδιοκτήτης, άρα μπορεί και ο παλιός? δηλαδή μπορώ εγώ να μεταφέρω την δήλωση στον Ν.4495 και να τακτοποιήσω τις αυθαιρεσίες όλου του κτιρίου (και όχι χωριστά ανά οριζόντια ιδιοκτησία) ? Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.