Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Gogoalex

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Gogoalex's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Σε γήπεδο (επισυνάπτω τοπογραφικό σκαρίφημα): Επιφανείας 1050μ2 εκτός σχεδίου, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο Υφίσταται: Εξοχική κατοικία επιφανείας 50μ2 με άδεια λυόμενης οικίας τύπου ΣΕΝΟ του 1972 Κατασκευάστηκε με συμβατικό τρόπο (τοιχοποιία από οπτοπλινθοδομή) και επικάλυψη με φύλλα αμιαντοτσιμέντου (ΕΛΛΕΝΙΤ) πριν το 1975. Το κτίσμα εδράζεται σε βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα επιφανείας 100μ2 η οποία παρουσιάζει ρυγματώσεις λόγω ελλιπούς θεμελίωσης. Η κατοικία ηλεκτροδοτούνταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90, όταν και εγκαταλείφθηκε. Αρχικά, πρόκειται να εντάξω το κτίσμα στο Ν.4495/17 τακτοποιώντας το ως μη έχον άδεια και δηλώνοντας όλες τις κατασκευές επί του γηπέδου πρό του 1975. Επιθυμία του ιδιοκτήτη είναι να (α) εκμεταλλευτεί το υφιστάμενο κτίσμα ή να το (β) αντικαταστήσει με ένα νέο στην ίδια θέση, επιφάνεια και όγκο. Θεωρώ ότι: α. Οι εργασίες που μπορεί να πραγματοποιήσει για την επισκευή του μπορούν να γίνουν μόνο με Άδεια Εργασιών Μικρής Κλίμακας (συμπεριλαμβάνεται και η ασφαλής απόρριψη των φύλλων του αμιαντοτσιμέντου) παρά το γεγονός ότι είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. β. Η έκδοση άδειας δόμησης σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο γήπεδο παρά την ύπαρξη προγενέστερης οικοδομικής αδείας είναι δύσκολο να βγεί. Έχω σκεφτεί μήπως μπορούν να χρησιμοποιηθούν διατάξεις περί υγιεινής και ασφάλειας της κατασκευής ή εργασίες στατικής ενίσχυσης της βάσης από οπλισμένο σκυρόδεμα ώστε να βγεί άδεια δόμησης νέας κατασκευής. Θα ήθελα την άποψη σας συνάδελφοι περί αυτών των 2 μεθόδων αντιμετώπισης του θέματος και εάν έχετε κάποια άλλη ιδέα για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  2. Καλημέρα σας κι ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Όπως φαίνεται δεν έχουν προβλεφθεί ειδικές συνθήκες για την διευθέτηση των θέσεων στάθμευσης για το συγκεκριμένο μνημείο από την κήρυξη του (πρό του 2012). Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αυτή η προϋπόθεση, πιστεύω ότι θα γίνουν απαιτητές. Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τη βοήθεια.
  3. Καλημερα σας, Θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας για μία υπόθεση. Πρόκειται για τη μελέτη αποκατάστασης διατηρητέου βιομηχανικού μνημείου. Πρόκειται να γίνει αλλαγή χρήσης από βιομηχανικό χώρο σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων. Δεν υπάρχει χώρος για την χωροθέτηση χώρων στάθμευσης στο γήπεδο. Θέλω να ρωτήσω εάν ισχύει κανονικά η απαίτηση για τη Συμβολαιογραφική Πράξη θέσεων στάθμευσης ή Εξαγορά, ή εξαιρείται λόγω "Διατηρητέου Μνημείου". Στο Ν.1221/1981 έχω βρεί το παρακάτω: Άρθρο 1 Το άρθρον 1 του Ν. 960/1979 αντικαθίσταται ως κάτωθι: Άρθρον 1. 1. Δια την ανέγερσιν των κτιρίων επιβάλλεται η εκπλήρωσις των κατά τας διατάξεις του παρόντος υποχρεώσεων προς δημιουργίαν χώρων σταθμεύσεως αυτοκινήτων. Των υποχρεώσεων τούτων απαλλάσσονται: α) Ανεγειρόμενα νέα κτίρια, ή [...] του παρόντος ορίζεται. β) Τα αναστηλούμενα παραδοσιακά κτίρια, εφ` όσον δια της εν λόγω αναστηλώσεως επαναφέρεται το κτίριον εις την αρχικήν μορφήν του. ... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας.
  4. Καλημέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρόστιμο για τακτοποίηση θα βγει μικρό λόγω της κατασκευής προ του 1975. Για τη συνέχεια της διαδικασίας, θα μπορούσα να εκδώσω κάποια άδεια επισκευής (ίσως μικρής κλιμακας) που να επιτρέπει τη δημιουργία νέας βάσης ή εστω την επισκευή της υφιστάμενης δεδομένου ότι το κτίσμα δεν είναι στατικά επαρκές;
  5. (από μεταφορά. Pavlos33) Σε οικόπεδο 1000τ.μ. σε εκτός σχεδίου περιοχή επί αγροτικού δρόμου έχει κατασκευαστεί παραθεριστική κατοικία το με άδεια του 1973 ισόγεια «Λυόμενη κατοικία τύπου ΣΕΝΟ» επιφανείας 50τ.μ. Η κατασκευή είχε πραγματοποιηθεί με τη χρήση του ΦΕΚ 101/Δ/1967 Αρ. 1 «Περί εγκαταστάσεων προς παραθερισμόν». Μετά από αυτοψία καταγράφηκε ότι οι τοιχοδομές της λυόμενης κατοικίας έχουν αντικατασταθεί από οπτοπλινθοδομές. Το κτίσμα, λόγω κλίσης του εδάφους, εδράζεται σε βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα επιφανείας 100 τ.μ. Στη βάση εμπεριέχεται δεξαμενή νερού. Το κτίσμα είναι εγκαταλελειμμένο για 20 χρόνια και η βάση παρουσιάζει σημαντικές ρηγματώσεις. Με νεότερο ΦΕΚ (1032/Δ/1996) η πολιτεία καθορίζει το τί μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σχέση με τα υφιστάμενα λυόμενα κτίσματα. Στο Διάταγμα 7 Αρ.3 Παρ.3 αναφέρεται: «Επιτρέπεται η επισκευή και συντήρηση των υφιστάμενων λυόμενων κατασκευών μόνο για λόγους χρήσης και υγιεινής». Το κτίσμα πρόκειται να ενταχθεί στις διατάξεις του Ν.4495/17 ως προς το ύψος της βάσης (άνω του 1μ) και ως προς το υλικό πλήρωσης των τοίχων που αναιρεί τον χαρακτήρα του λυόμενου. Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να δημιουργήσει νέα κατοικία στις διαστάσεις και τη θέση της προηγούμενης κατασκευάζοντας προφανώς νέα βάση. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω ποια θα μπορούσε να είναι η διαδικασία για την έκδοση μίας τέτοιας αδείας;
  6. Γειά σας συνάδελφοι, Θα ήθελα να μάθω ποιά είναι η μισθολογική κλίμακα για τους μηχανικούς του δημοσίου και ποιά τα επιδόματα τους. Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.