Jump to content

Gogoalex

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About Gogoalex

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός
 1. Καλημέρα σας κι ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Όπως φαίνεται δεν έχουν προβλεφθεί ειδικές συνθήκες για την διευθέτηση των θέσεων στάθμευσης για το συγκεκριμένο μνημείο από την κήρυξη του (πρό του 2012). Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αυτή η προϋπόθεση, πιστεύω ότι θα γίνουν απαιτητές. Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τη βοήθεια.
 2. Καλημερα σας, Θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας για μία υπόθεση. Πρόκειται για τη μελέτη αποκατάστασης διατηρητέου βιομηχανικού μνημείου. Πρόκειται να γίνει αλλαγή χρήσης από βιομηχανικό χώρο σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων. Δεν υπάρχει χώρος για την χωροθέτηση χώρων στάθμευσης στο γήπεδο. Θέλω να ρωτήσω εάν ισχύει κανονικά η απαίτηση για τη Συμβολαιογραφική Πράξη θέσεων στάθμευσης ή Εξαγορά, ή εξαιρείται λόγω "Διατηρητέου Μνημείου". Στο Ν.1221/1981 έχω βρεί το παρακάτω: Άρθρο 1 Το άρθρον 1 του Ν. 960/1979 αντικαθίσταται ως κάτωθι: Άρθρον 1. 1. Δια την ανέγερσιν των κτιρίων επιβάλλεται η εκπλήρωσις των κατά τας διατάξεις του παρόντος υποχρεώσεων προς δημιουργίαν χώρων σταθμεύσεως αυτοκινήτων. Των υποχρεώσεων τούτων απαλλάσσονται: α) Ανεγειρόμενα νέα κτίρια, ή [...] του παρόντος ορίζεται. β) Τα αναστηλούμενα παραδοσιακά κτίρια, εφ` όσον δια της εν λόγω αναστηλώσεως επαναφέρεται το κτίριον εις την αρχικήν μορφήν του. ... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας.
 3. Καλημέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρόστιμο για τακτοποίηση θα βγει μικρό λόγω της κατασκευής προ του 1975. Για τη συνέχεια της διαδικασίας, θα μπορούσα να εκδώσω κάποια άδεια επισκευής (ίσως μικρής κλιμακας) που να επιτρέπει τη δημιουργία νέας βάσης ή εστω την επισκευή της υφιστάμενης δεδομένου ότι το κτίσμα δεν είναι στατικά επαρκές;
 4. (από μεταφορά. Pavlos33) Σε οικόπεδο 1000τ.μ. σε εκτός σχεδίου περιοχή επί αγροτικού δρόμου έχει κατασκευαστεί παραθεριστική κατοικία το με άδεια του 1973 ισόγεια «Λυόμενη κατοικία τύπου ΣΕΝΟ» επιφανείας 50τ.μ. Η κατασκευή είχε πραγματοποιηθεί με τη χρήση του ΦΕΚ 101/Δ/1967 Αρ. 1 «Περί εγκαταστάσεων προς παραθερισμόν». Μετά από αυτοψία καταγράφηκε ότι οι τοιχοδομές της λυόμενης κατοικίας έχουν αντικατασταθεί από οπτοπλινθοδομές. Το κτίσμα, λόγω κλίσης του εδάφους, εδράζεται σε βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα επιφανείας 100 τ.μ. Στη βάση εμπεριέχεται δεξαμενή νερού. Το κτίσμα είναι εγκαταλελειμμένο για 20 χρόνια και η βάση παρουσιάζει σημαντικές ρηγματώσεις. Με νεότερο ΦΕΚ (1032/Δ/1996) η πολιτεία καθορίζει το τί μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σχέση με τα υφιστάμενα λυόμενα κτίσματα. Στο Διάταγμα 7 Αρ.3 Παρ.3 αναφέρεται: «Επιτρέπεται η επισκευή και συντήρηση των υφιστάμενων λυόμενων κατασκευών μόνο για λόγους χρήσης και υγιεινής». Το κτίσμα πρόκειται να ενταχθεί στις διατάξεις του Ν.4495/17 ως προς το ύψος της βάσης (άνω του 1μ) και ως προς το υλικό πλήρωσης των τοίχων που αναιρεί τον χαρακτήρα του λυόμενου. Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να δημιουργήσει νέα κατοικία στις διαστάσεις και τη θέση της προηγούμενης κατασκευάζοντας προφανώς νέα βάση. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω ποια θα μπορούσε να είναι η διαδικασία για την έκδοση μίας τέτοιας αδείας;
 5. Γειά σας συνάδελφοι, Θα ήθελα να μάθω ποιά είναι η μισθολογική κλίμακα για τους μηχανικούς του δημοσίου και ποιά τα επιδόματα τους. Ευχαριστώ πολύ!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.