Jump to content

topeng

Core Members
 • Content Count

  223
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

3 Followers

About topeng

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Παίδες καλησπέρα! Αγροτεμάχιο διανομής, εκτός σχεδίου βρίσκεται πλησίον υδατορέματος με λεκάνη 2km2. Το ρέμα φαίνεται στη διανομή και ξεκινάει από τα βόρεια και καταλήγει προς τα νότια και σταματάει στο κέντρο του τεμαχίου μου. Μετά δεν συνεχίζει, ούτε παρουσιάζεται στα κατάντη τεμάχια. Αυτά στο χάρτη της διανομής. Στην πραγματικότητα τώρα, το ρέμα διέρχεται του αγροτεμαχίου και αποστραγγίζεται στα κατάντη τεμάχια, χωρις ωστό να υπάρχει μετά το τεμάχιο μου διαμοφομένη κοίτη. Κάνω προσωρινή οριοθέτηση και καθορίζω γραμμές πλημμύρας. Αυτές να τις συνεχίσω σύμφωνα με τη διαμορφωμένη κοίτη, ή να τις σταματήσω εκεί του τελειώνει το ρέμα της διανομής. Θεωρώ πως πρέπει να τις συνεχίσω αφού το ρέμα θα πρέπει να αποστραγγίζεται. Επίσης, η εκταση που βρίσκεται μεταξύ των οριογραμμών αφαιρείται από την ιδιοκτησία??? Η βαραίνεται με κάποια μορφή δουλείας??? (ουσιαστικά δεν μπορείς να χτίσεις εκεί αλλά θα πρέπει να απέχει 20μ από τις γραμμές πλημμύρας). Αν αφερείρειται, στη λογική π.χ. της απαλλοτρίωσης, έχω θέμα με την οικοδομησιμότητα του οικοπέδου και δεν μπορεί να χτίσει ο πελατης. Ποια η γνώμη σας, ο πολεοδομία του Δήμου δεν ήξερε να μου απαντήση και αυτή δεν τους έχει ξανα τύχει Σας ευχαριστώ!!!
 2. Οκ @pavlos33 σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!! Να είσαι καλά!!!
 3. Παίδες καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Το υφιστάμενο κτήριο, σήμερα που μου έφερε την άδειά του, είναι επιπλωμένες κατοικίες όπου η η άδεια έχει βγει με όρους δόμησης κατοικίας. Αυτό που σκέφτομαι είναι η άδεια για το νέο κτήριο να βγει με όρους δόμησης τουριστικών εγκαταστάσεων, με το υφιστάμενο κτήριο να προσμετρήσει σε δόμηση και κάλυψη. Και ναι να μην προσμετρά στη δυναμικότητα της τουριστικής μονάδας. @Pavlos23 δεν είμαι στις ειδικές διατάξεις για μείωση αποστάσεων οπότε παραμένουν τα 50μ.
 4. Παιδιά καλησπέρα! Μια ερώτηση, πελάτης έχει αγροτεμάχιο με κτήριο, που το κτήριο απέχει απόσταση 35μ από αιγιαλό. Το κτήριο έχει χρήση κατοικία. Το κτήριο έχει νόμιμη άδεια και έχουν γίνει τακτοποιήσεις. Μπορεί να κάνει αλλαγή χρήσης σε ξενοδοχείο ή χρειάζεται 50μ??? Επίσης στην περίπτωση που θελήσει να ανεγείρει ξενοδοχείο στο ίδιο οικόπεδο, αν αυτό απέχει 50μ από τον αιγιαλό θα έχει θέμα?? Θεωρώ πως όχι. Ποια η γνώμη σας??? Σας ευχαριστώ!!!
 5. Παίδες καλημέρα! Σε περιοχή όπου είναι στο στάδιο της Γ φάση της Πράξης εφαρμογής, εδώ και 10 χρόνια, και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, πελάτης έχει τώρα ποια τυφλό οικόπεδο. Μπορεί να ζητήσει μεμονωμένη πράξη αναλογισμού και να πληρώσει την προσκύρωση, καθώς μπροστά του υπάρχει υφιστάμενος δρόμος και να αποκτήσει πρόσωπο??? Ουσιαστικά, ο πελάτης είχε ένα τεμάχιο σύμφωνα με τη διανομή του οικισμού, μετά έγινε η πολεοδόμηση του οικισμού και οι ρυμοτομικές ουσιαστικά το έκαναν τυφλό καθώς είναι εκτός του τεμαχίου, με αποτέλεσμα οι μεταξύ τους έκταση (μεταξύ των ρυμοτομικών και του τεμαχίου) να πρέπει να προσκυρωθεί από την ιδιοκτησία για να οικοδομήσει το οικόπεδο. Επειδή η γ φάση της πράξης εφαρμογής θα κάνει λόγω ρεμάτων (μη οριοθετήσεων κ.α.) πάνω από 5 χρόνια να εγκριθεί, μπορεί ο πελάτης να κάνει μεμονωμένα πράξη αναλογισμού, να του βγει η προσκύρωση για να οικοδομήσει, και ας υπολογιστεί στη γ φάση το τεμάχιο μαζί με τη προσκύρωση??? Ευχαριστώ!
 6. Παιδιά καλησπέρα! Σε συνέχεια του παραπάνω τελικά οι αποστάσεις στα εκτός σχεδίου όταν προβούμε σε οριοθέτηση είνιαι 10μ σύμφωνα με τον κτηριοδομικό ή 20μ σύμφωνα με το φεκ της οριοθέτησης των ρεμάτων??? Σε περίπτωση που παραμένει 20μ στα εκτός σχεδίου ποιος ο λόγος να προβούμε σε οριοθέτηση αν έχουμε τις απόστάσεις των 20μ??? Ευχαριστώ
 7. Tetris σε ευχαριστώ για την επικοινωνία. Θεωρώ πως η δικαστική απόφαση κατοχυρώνει όλους. Οπότε θα το προτείνω και βλέπουμε! Ευχαριστώ και πάλι
 8. (από μεταφορά. Pavlos33) Παίδες καλημέρα! Ερώτηση κύρια κρίσεως γιατί ακούω πολλά και περίεργα!!! Πελάτης θέλει να αγοράσει εκτός σχεδίου. Υπάρχουν δύο ακίνητα γειτονικά τα οποία είναι ιδιοκτησίες (δεν υπάρχουν διανομές εκεί) και το ένα είναι 3500τμ και το άλλο 1800τμ. Μη άρτια και τα δύο με συμβόλαιο το 1976 το 3500τμ, το άλλο δεν γνωρίζω. Δρόμος αναγνωρισμένος δεν υπάρχει. Μου λέει η συμβολαιογράφος να δείξω το ένα 4000τμ (γιατί το δηλώνει στο Ε9 4000τμ) και το άλλο μικρότερο (1300τμ) αφού θα τα αγοράσει και τα δύο και μέσω χρησικτησίας να βγει τίτλος ο ποίος θα ανάγεται 20 χρόνια πίσω (άρα προ του 2003) και άρα οικοδομήσιμο. Ποια η γνώμη σας??? Εγώ δεν ήμαστε και πολύ ζεστός στην όλη ιστορία για΄τι δεν ξέρω τι ισχύ θα έχει αυτός ο τίτλος. Καμία ιδέα κανείς;
 9. Παίδες καλημέρα! Μια δύσκολη ερώτηση, σε πελάτη σε εκτός σχεδίου περιοχή πέρασε δρόμος σε τμήμα της ιδιοκτησίας του από το Δήμο. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος. Ο Δήμος αναγνωρίζει ότι έχει καταλάβει τμήμα της ιδιοκτησίας του πελάτη μου μου και πως πρέπει να αποζημιωθεί αλλά δεν ξέρουν το τρόπο. Καμία ιδέα κανείς??? Μήπως να πάνε δικαστικά???
 10. Ωραία Παύλο σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ο ιδιοκτήτης γνωρίζει οτι είναι δασική έκταση, απλά για να μπορεί να κάνει κάποια πρόχειρη σταυλική εγκατάσταση και από τη στιγμή που υπάρχει αναρτημένος δασικός χάρτης, καλό θα είναι να αναφερθεί, ώστε να μην καταθέσω για πράξη χαρακτηρισμού και περιμένω κανένα εξάμηνο μέχρι να βγεί.
 11. είναι για έγκριση επέμβασης από το δασαρχείο, επειδή η περιοχή εκεί είναι δασική
 12. Παίδες καλημέρα! Σε τοπογραφικό διάγραμμα εντός αναρτημένου, και όχι ακόμα κυρωμένου δασικού χάρτη αναφέρουμε στη βεβαίωση μηχανικού ότι "....το τεμάχιο είναι εντός του αναρτημένου δασικού χάρτη της ΔΕ... του Δήμου....σε περιοχή η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως π.χ. ΔΔ". Είναι οκ αυτό χρειάζεται κάτι άλλο? Ευχαριστώ
 13. Παίδες καλησπέρα! Πελάτης σε πράξη εφαρμογής έχει αρχική ιδιοκτησία στο ΟΤ 2 με τιμή ζώνης 200ευρώ/τμ Η πράξη του δίνει τελική ιδιοτκησια στο ΟΤ 34 με τιμή ζώνης 100ευρώ/τμ. Από τον πίνακα της πράξης έχει εισφοράς σε χρήμα για 15τμ (πληρώνει αυτός) και αποζημίωση από τον ΟΤΑ 55τμ (παίρνει από τον οτα) Προσπαθώ να υπολογίσω τι του οφείλεται και με ποιες τιμές ζώνης θα πάω, καμιά ιδέα? Επίσης το γεγονός ότι πηγαίνει σε ΟΤ με χαμηλότερη τιμή ζώνης, δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη???
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.