Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Xifouno7

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

651 profile views

Xifouno7's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους. Πήρα πριν ένα χρόνο το πτυχίο μου σαν Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.. Επειδή δούλευα σαν πωλητής, δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με την ηλεκτρολογία. Τώρα σκέφτομαι να πάω να βγάλω την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ώστε να την έχω, για να μπορώ να παίρνω μέρος και στους διαγωνισμούς που κάνουν στο δημόσιο και ζητάνε ηλεκτρολόγους με άδεια Α ή Β τάξης. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν για να βγάλω την άδεια πρέπει να γραφτώ και στο ΤΕΕ, που απ ότι έχω καταλάβει, πληρώνεις κάποια συνδρομή. Ελπίζω να βρεθεί κάποιος να με βοηθήσει. Ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα σε όλους. Επειδή διάβασα σχεδόν όλα τα σχόλια στο θέμα, δεν έχω καταλάβει αν για να βγάλεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος πρέπει να γραφτείς στο ΤΕΕ ή στο ΤΣΜΕΔΕ. Είχα την εντύπωση ότι μόνο με το πτυχίο, σαν Ηλέκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. που είμαι εγώ, πας στην Νομαρχία της περιοχής σου και σου δίνουν την άδεια. Επειδή ενδιαφέρομαι να πάω να βγάλω κι εγώ την άδεια γι αυτό ρωτάω. Επίσης σε κάποιο άλλο θέμα σχετικό με την άδειες, είχα διαβάσει ότι δεν πληρώνεις κάτι αν βγάλεις μόνο την άδεια και δεν γραφτείς στο ΤΕΕ. Γενικά τα έχω λίγο μπερδεμένα στο μυαλό μου και θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να τα γράψει λίγο αναλυτικά, ώστε να τα κατανοήσω. Ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα. Ελπίζω να γράφω το θέμα μου στην σωστή κατηγορία. Μου στείλανε ένα χαρτί πριν 3 μέρες, για να κατεδαφίσω ένα σπίτι που είναι ετοιμόρροπο. Το σπίτι αυτό βρίσκεται στην επαρχία και πρέπει να το κατεδαφίσω μέσα σε 15 μέρες. Θα ήθελα να μάθω πάνω κάτω, πόσο στοιχίζει η κατεδάφιση και το πέταγμα των μπάζων. Και αν συμφέρει να βάλω τον δήμο να το κατεδαφίσουν ή να βάλω κάποιον ιδιώτη.
  4. Καταλαβαίνω τι λέτε, απλά το θέμα μου είναι αν πάρω την άδεια, μετά μήπως πληρώνω κάθε μήνα συνδρομή. Αν πιάσω δουλειά σαν ηλεκτρολόγος, εντάξει, να πληρώνω. Αλλα αν πιάσω δουλειά πχ σε Κωτσόβολους, σε Βασιλόπουλους σαν υπάλληλος, τι να το έχω το χαρτί και να πληρώνω. Αυτό εννοώ. Γι αυτό δεν έβγαλα απο πέρσι την άδεια, γιατί έκανα κάτι εντέλως άσχετο με την ηλεκτρολογία. Τελικά απ ότι κατάλαβα απ σας, δεν θα πληρώνω κάτι.
  5. Ευχαριστώ πολύ. Αυτό δεν είχα καταλάβει. Γιατί ήθελα να πάρω την άδεια να την έχω, αλλα αν ήταν να πληρώνω δεν άξιζε, αν δεν έχω δουλειά.
  6. Αν πάω να βγάλω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, χωρίς να δουλεύω κάπου, πρέπει να γραφτώ και σε κάποιο απ αυτά; Γιατί την άδεια θα την βγάλω για να την έχω, επειδή ζητάνε και σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
  7. Καλησπέρα. Επειδή το θέμα που θέλω να ρωτήσω είναι σχετικό δεν έκανα καινούργιο. Ελπίζω να βοηθήσετε αν ξέρετε. Το θέμα μου είναι το εξής. Εδώ και ένα χρόνο έχω πάρει το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ΤΕ. Τώρα αποφάσισα να ψάξω πιο εντατικά για δουλειά πάνω στο αντικείμενο και όπου έψαξα ζητάγανε άτομα με προυπηρεσία, κάτι που δεν έχω, και θέλανε και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Θα πάω στην Νομαρχία για να μου πούνε ακριβώς τι χαρτιά χρειάζομαι. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν αφού πάρω την άδεια, μετά θα πρέπει να πληρώνω κάποια συνδρομή κάθε μήνα ή κάθε χρόνο στο ΤΕΕ ή στο ΕΕΤΕΜ ή στο ΤΣΜΕΔΕ; Γιατί αν δεν βρω δουλειά πάνω στην Ηλεκτρολογία δεν την χρειάζομαι την άδεια. Μην πληρώνω τζάμπα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.