Μετάβαση στο περιεχόμενο

WHITE

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

573 profile views
  • IXE

  • perycomo

  • mpmp

  • nbr

  • Didonis

WHITE's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, εχω μια περίπτωση εσωτερικού οικοπέδπυ εντός οικισμού που η μία πλευρά του οικόπεδου 2.30μ εφάπτεται όλη του δρόμου σε κοινή χρηση- ειναι αδιέξοδος. Το οικόπεδο δεν έχει νόημα να παραχωρήσει αλλά οι όμοροι γείτονες ώστε το πλάτος να μεγαλώσει...δεν γίνεται όμως γιατί έχουν κτίσει παλία προ του 55. τι κάνουμε??
  2. Καλησπερα σας,

    Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση  σχετικά με Οικοδομησιμότητα , ενος οικοπέδου εντός οικισμού που η μοναδική πλευρά της σε κοινόχρηστο εφάπτεται σε αδιέξοδο προέκταση κοινοτικής οδού προ του 1985 καιSKARIFIMA.thumb.png.526833dd3fb7c371f8fbefa25af5a70d.png  

     

    σε οικισμος<2000και προ του 23 , η πλευρα του οικοπεδου ειναι  μολις 2.23 μ και εφαπτεται του δρομου. Το στενό εχει μηκος 15μ περιπου και με κυμαινομενο πλατος 2.5μ εως  2.23μ

    Εκατέρωθεν της αδιεξόδου υπάρχουν κτίσματα προ του 1955 και δεν γίνεται να  διαπλατυνθεί ο δρομος- αδιεξοδος. Ποιά η γνωμη σας,  οικοδομείται?

    4. Ως προς την οικοδομησιμότητα του οικοπέδου . Σύμφωνα με το ΠΔ/ ΠΔ/24-4-85 (ΦΕΚ-181/Δ/3-5-85) άρθρο 6 παρ. 1 «1. Κάθε οικόπεδο για να είναι οικοδομήσιμο πρέπει να έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο ή σε χώρο που έχει τεθεί σε κοινή χρήση . Ο παραπάνω χώρος πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 4 μέτρα και να εφάπτεται καθ' όλο το μήκος της μιας πλευράς των ορίων του οικοπέδου. 'Όπου το πλάτος αυτό υπολείπεται των 4 μέτρων, για να είναι το οικόπεδο οικοδομήσιμο, πρέπει με συμβολαιογραφική πράξη, της οποίας αντίγραφο κοινοποιείται με απόδειξη στον οικείο ΟΤΑ, να τεθεί σε κοινή χρήση λωρίδα οικοπέδου τόση, ώστε από το πρόσωπο του εναπομένοντος οικοπέδου μέχρι τον άξονα του κοινόχρηστου χώρου να επιτυγχάνεται πλάτος τουλάχιστον 2 μέτρων. Της παραπάνω ρύθμισης εξαιρούνται τα τμήματα του οικοπέδου που καταλαμβάνονται από οικοδομές.»

    Σύμφωνα με τους ορισμούς που περιγράφονται τον ΝΟΚ στο άρθρο 2 « Πλάτος δρόμου σε κάθε σημείο είναι το μήκος της καθέτου στον άξονά της οδού μεταξύ των ρυμοτομικών γραμμών». (παρ. 65) « Όρια οικοπέδου ή γηπέδου είναι οι γραμμές που το χωρίζουν από τα όμορα οικόπεδα ή γήπεδα και τους κοινόχρηστους χώρους ή μόνο από όμορα οικόπεδα ή γήπεδα. …..». (παρ 52) Στην συγκεκριμένη περίπτωση το όριο Α1- Α2 του εξεταζόμενου οικοπέδου είναι μία από τις πλευρές του οικοπέδου και ταυτόχρονα είναι και το πρόσωπο του οικοπέδου. Στο Σχ.2 φαίνεται το τμήμα του οικοπέδου που έχει πρόσωπο το εξεταζόμενο οικόπεδο.

  3. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα) Καποιος συναδελφος εχει ξανα αντιμετωπισει την συγκεκριμενη περιπτωση? Σχετικα με την παραχωρηση σε οικισμο , στην περιπτωση αυτη (δειτε σχημα) δεν ειναι εφικτο γιατι ο κοινοχρηστος δρομος με πρασινο - προεκταση δημοτικου δρομου (προ 85) τεμνει την μοναδικη πλευρα του οικοπεδου που διαθετει προσωπο - ειναι η μοναδικη εισοδος του ακινητου. Η πλευρα του οικοπεδου και του δρομου που το τεμνει ειναι 2.35 μ (οχι 4μ), και εκατερωθεν ειναι κτισματα των γειτονων, κτισμενα πανω στην ρυμοτομικη γραμμη χωρις να υπαρχει Δ διοτι ειναι κατασκευασμενα προ του 1955 (χωρις αδεια). Σε αυτη την περιπτωση η πλευρα το οικοπεδου και ο αξονας του δρομου δεν μπορει να διαπλατυνθει. Η πολεοδομια πρεπει να το δεχθει ως εχει ? (1) Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. (2) Το επιτρεπτό χρώμα γραμματοσειράς για τις δημοσιεύσεις των μελών είναι το μαύρο ή το μπλε. Εξαιρούνται μόνο οι παρατηρήσεις της συντονιστικής ομάδας με κόκκινο χρόμα. Το κείμενο της δημοσίευσής σου μορφοποιήθηκε καταλλήλως. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33 Σύμφωνα με το ΠΔ/ ΠΔ/24-4-85 (ΦΕΚ-181/Δ/3-5-85) άρθρο 6 παρ. 1 «1. Κάθε οικόπεδο για να είναι οικοδομήσιμο πρέπει να έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο ή σε χώρο που έχει τεθεί σε κοινή χρήση . Ο παραπάνω χώρος πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 4 μέτρα και να εφάπτεται καθ' όλο το μήκος της μιας πλευράς των ορίων του οικοπέδου. 'Όπου το πλάτος αυτό υπολείπεται των 4 μέτρων, για να είναι το οικόπεδο οικοδομήσιμο, πρέπει με συμβολαιογραφική πράξη, της οποίας αντίγραφο κοινοποιείται με απόδειξη στον οικείο ΟΤΑ, να τεθεί σε κοινή χρήση λωρίδα οικοπέδου τόση, ώστε από το πρόσωπο του εναπομένοντος οικοπέδου μέχρι τον άξονα του κοινόχρηστου χώρου να επιτυγχάνεται πλάτος τουλάχιστον 2 μέτρων. Της παραπάνω ρύθμισης εξαιρούνται τα τμήματα του οικοπέδου που καταλαμβάνονται από οικοδομές.» Σύμφωνα με τους ορισμούς που περιγράφονται τον ΝΟΚ στο άρθρο 2 « Πλάτος δρόμου σε κάθε σημείο είναι το μήκος της καθέτου στον άξονά της οδού μεταξύ των ρυμοτομικών γραμμών». (παρ. 65) « Όρια οικοπέδου ή γηπέδου είναι οι γραμμές που το χωρίζουν από τα όμορα οικόπεδα ή γήπεδα και τους κοινόχρηστους χώρους ή μόνο από όμορα οικόπεδα ή γήπεδα. …..». (παρ 52) Στην συγκεκριμένη περίπτωση το όριο Α1- Α2 του εξεταζόμενου οικοπέδου είναι μία από τις πλευρές του οικοπέδου και ταυτόχρονα είναι και το πρόσωπο του οικοπέδου. Στο Σχ.2 φαίνεται το τμήμα του οικοπέδου που έχει πρόσωπο το εξεταζόμενο οικόπεδο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.