Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Androklis80

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

709 profile views
  1. Καλησπέρα σας. Έχω μια γκαρσονιέρα στη οποία ο τοίχος του σαλόνιου-κουζίνας επιφάνειας 8-9 τμ περίπου συνορευει με χώρο από γραφεία. Κατά την διάρκεια της ημέρας εργαζόμενες ώρες, ο θόρυβος που προέρχεται από τα γραφεία είναι αρκετά διακριτός έως ενοχλητικός. Ο τοίχος είναι μονός.Το πάτωμα είναι μωσαϊκό. Κάποια πρόταση για ηχομόνωση από την την πλευρά της γκαρσονιέρας ή και κ από την πλευρά των γραφείων επίσης εάν χρειάζεται, καθώς και οι δύο χώροι ανήκουν σε εμένα. Κάποιες προτάσεις ηχομόνωσης, και για τι κόστος στο περίπου μιλαμε?? Ευχαριστώ!
  2. Σας ευχαριστώ όλους!Έκανα και μια ανάγνωση/ταξίδι στα thread με τις άδειες ΚΥΕ γενικά και πήρα μια πρόχειρη ιδέα.Καλό μου τρέξιμο εμένα αρχικά και μετέπειτα του μισθωτή.Τουλάχιστον θα βγει το ακίνητο αναβαθμισμένο από πλευράς άδειας από κατάστημα σε κατάστημα κ υγειονομικού ενδιαφ!
  3. Ηδη κανω μια μικροπαραβασουλα διόρθωση με τον 4495 .Εννοείτε και πρέπει το κατάστημα να μην εχει το παραμικρο απο παράβαση πριν την υπογραφή του συμφωνητικού.Το όντως αρκετα με κανει να το σκέφτομαι αν αξιζει...παρα την πιεση που δέχομαι απο τον υποψήφιο μισθωτή και την κριση που υπάρχει στους επαγγελματικούς χώρους Απλώς αν χρειαστεί αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε υγειονομικού τυροπιτά-καφε το κόστος το αναλαμβάνει ο μισθωτής?Ευχαριστω για τις υποδειξεις!
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση.Είμαι στην φάση με τον 4495 νομιμοποίησης μιας μικρής παράβασης στο κατάστημα το κλασικό 250αρι.Μπορώ να πω στον μηχανικό να βάλει την τουαλέτα wc με προθάλαμο στα σχέδια 4495 εσωτερική διαρρύθμιση κτλ.... άσχετα αν δεν εχει υλοποιηθεί το wc και γίνει αργότερα.Τώρα υπάρχει κάτι που μόνο wc δεν είναι.Εχω και τον ενδιαφερόμενο που με πιέζει γιατί το θέλει .Ουφ πολλά θέλει ετσι μου έρχεται να το δώσω σε μια που το θέλει εμπορικό κατάστημα... άλλα δίνει ποιο λίγα
  5. Καλησπέρα έχω ένα κατάστημα 40τμ με οικοδομική άδεια του 67 που γράφει καταστήματα.Ένας ενδιαφερόμενος μισθωτής το θέλει για τυροπιτάδικο (θα έχει απλώς ένα ηλεκτρικό φούρνο για να ψήνει τυρόπιτες καθώς και καφέ στο χέρι άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος δηλαδή. Πριν ήταν κατάστημα ρούχων για πάρα πολλά χρονιά και αν θυμάμαι καλά πριν πάρα πολλά χρονιά 40 πίσω ήταν για λίγο ταβέρνα και μπακάλικο.Από όσο ξέρω επειδή είναι πριν το 1987 και επειδή αναφέρεται ως κατάστημα στην αρχική άδεια, δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής χρήσης σε υγειονομικού αρκεί να τηρούνται οι προδιαγραφές για λουτρό (δεν τηρούνται θέλει νέα διαμόρφωση τουαλέτας) κτλ....Τα λέω σωστά? Δεν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας,πρασιά κοινόχρηστη.Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω πριν προχωρήσω στην εκμίσθωση... ή κάτι που πρέπει να αναλάβει ο μισθωτής.Τα φώτα σας κάποια συμβουλή επειδή πρώτη φορά ενοικιάζω υγειονομικού ενδ.Ευχαριστώ!
  6. Καλησπέρα σε όλους.Μια ερώτηση στους γνωρίζοντες.Εχω μια δήλωση στο 4178 σε υπαγωγή μια Ο.Ι κατάστημα .Έχει γίνει ένα λάθος όχι σημαντικό και θέλει διόρθωση στο ότι ίσως πρέπει να χρεωθεί εξτρά πρόστιμο κάποια 8 τ.μ που παίρνει το κατάστημα από το υπόλοιπο κτίριο (όχι κοινόχρηστοι χώροι.ο χώρος αυτός συγκεκριμένα είναι κάτω από το κλιμακοστάσιο και είναι περίκλειστος στην άδεια) εντός του ισογείου - κτηρίου.Ενώ στα σχέδια της υπαγωγής είναι όλα σωστά αποτυπωμένα με λεπτομέρεια .Ο μηχανικός είναι εκτός ελεύθερου επαγγέλματος πλέον και πηγαινοέρχεται εξωτερικό.Μου λέει αν είναι να παραιτηθώ από υπεύθυνος και να την μεταβιβάσεις όπου θέλεις και να διορθώσεις το οποιοδήποτε λάθος. Γίνεται να μεταφέρω την δήλωση σε νέο μηχανικό στον 4178 (καθώς μάλλον θα πάρει λογικά παράταση)και να διορθωθεί το λάθος και να επανυπολογιστεί το εξτρά πρόστιμο εκεί (4178) ή πρέπει να πάω στον 4495 υποχρεωτικά?? Αν πάω 4495 την ΜΣΕ δεν την γλιτώνω και θέλω αν είναι δυνατόν να την αποφύγω. Χμμμ Αν το αφήσω ως έχει και κλείσω- φτιάξω αυτά τα τετραγωνικά αργότερα... όπως είναι στην άδεια?θα είμαι οκ?Δεν υπάρχουν άλλοι ιδιοκτήτες στο οίκημα- κτίριο. Ευχαριστώ
  7. 1)Ελάχιστα φαγώθηκε λίγο η τσιμεντότρωση (παλια) για να μπει από πάνω η επίστρωση( μικρή η διαφορά) 2)Δεν υπάρχουν άλλοι ιδιοκτήτες είμαι ο μοναδικός ,Το κτίριο έχει 2 οροφοδιαμερισματα και το μαγαζί στο ισόγειο 3)Ναι άλλα αν Οχι τι σημαίνει 4)Όχι δεν υπάρχει καταγγελία (έχω ευτυχώς και καλούς γειτονους) 5)Θέλω να το παραχωρήσω ως αποκλειστική χρήση μέσα σε συμβόλαιο μίσθωσης στο κατάστημα στο ισόγειο (και δυστυχώς με την νέα νομοθεσία αν υπάρχει παράνομη κατασκευή λέει ότι δεν μπορεί να γίνει παραχώρηση) .Μην με εκβιάζει μετά κάνα ενοικιαστής ο οποίος είναι και καλοπληρωτής μέχρι τώρα αλλα επειδή ποτέ δεν ξέρεις στο μελλον.... Αν το ξηλώσω και βγάλω άδεια κανονικά? Τι άδεια θα χρειαζόμουν? Το θέμα τώρα τι κάνω δεκτές όλες οι λύσεις και ευχαριστώ.
  8. Ναι εξαρχής από κατασκευής του κτιρίου το 1971 μέχρι το 2015 (που πέρασα την επίστρωση με τα πλακίδια) όλη η πρασιά ήταν τσιμεντοστρωμένη.Όπως ήταν φυσιολογικό (44 χρόνια) ειχε αρχίσει να σπάει/ραγίζει/φθαρεί.Σε κάποια σημεία που δεν μπορέσαμε να καλύψουμε πχ κάτω από τα σκαλοπάτια της εισόδου στο κτίριο φαίνεται εύκολα η εξαρχής τσιμεντόστροστωση.Ωραία οπότε πάω με τον 4495/2017 σαν επισκευή άσχετα αν η επίστρωση έγινε το 2015?.Και πάλι ευχαριστώ για την προθυμία σου να απαντήσεις.
  9. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου."Περνάει...." όμως όπως λες? Επειδή όλη η πρασιά είναι περίπου 60τμ (12x5βαθος) μπροστά από το κτίριο(ελπίζω να "περνάει"....).Θα το κοιτάξω αυτό που λες εκτός αν κάποιος συνάδελφος σου μηχανικός έχει να προτείνει κάτι άλλο.
  10. Καλησπέρα σας.Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.Είμαι ιδιοκτήτης ενός ακίνητου με άδεια του 1971 .Στο ισόγειο της διώροφης οικοδομής έχει κατάστημα το οποίο έχει μπροστά πρασιά.Αρχικά από κατασκευής η πρασιά ήταν τσιμέντο.Με τα πολλά χρόνια όμως ειχε φθαρεί (φαινόταν άσχημα και για το κτηριο συνολικα σαν εικονα) και ο ενοικιαστής γκρίνιαζε .Έτσι το 2015 το επίστρωσα με απλές τσιμεντοπλακες σαν του πεζοδρομίου.Δεν πήρα κάποια άδεια.Για διάφορους λόγους δικούς μου... θέλω να ξέρω αν γίνετε νομιμοποίηση αυτής της επίστρωσης?Ευχαριστω!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.