Μετάβαση στο περιεχόμενο

gkonto2017

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

gkonto2017's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η περίπτωση της διαγραφής μηχανικού από το ΤΣΜΕΔΕ είναι διαφορετική. Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος κλείνει βιβλία στην εφορία (παύει να έχει επαγγελματική δραστηριότητα) αλλά μένει στο ΤΣΜΕΔΕ ώστε -δυνητικά- μελλοντικά να μπορεί να ξαναξεκινήσει την επαγγελματική του δραστηριότητα... σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να πληρώνει εισφορές στον ΕΦΚΑ με βάση την κατώτατη κλίμακα?
  2. Έστειλα στον ΕΦΚΑ την ερώτηση ποια η διαδικασία ενημέρωσής του για μεταβολές στην επαγγελματική κατάσταση μηχανικών (π.χ. άνοιγμα/κλέισιμο βιβλίων στη εφορία) ώστε να υπολογίζονται σωστά οι εισφορές. Έλαβα την ακόλουθη απάντηση: "Θα πρέπει να κατατεθούν στην αρμόδια υπηρεσία, δηλ. στο τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, τα σχετικά δικαιολογητικά, από τα οποία προκύπτει η διαγραφή από την Δ.Ο.Υ." Πριν από μερικούς μήνες σε επίσκεψή μου στο ΤΣΜΕΔΕ, αρνήθηκαν να παραλάβουν την βεβαίωση της ΔΟΥ για κλείσιμο βιβλίων με την δικαιολογία ότι δεν τους αφορά... Τελικά τι γίνεται ώστε να υπολογίζονται σωστά οι εισφορές του ΕΦΚΑ? Ποια υπηρεσία υποτίθεται ότι θα γνωρίζει για τον καθένα μας για πόσους μήνες κάθε χρονιάς έχει επαγγελματική δραστηριότητα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.