Μετάβαση στο περιεχόμενο

sotibos

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Φοιτητής

sotibos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Ήρθε το πρωί τυχαία συνταξιούχος ηλεκτρολόγος συγγενής και δεν βρήκε πρόβλημα. Τελικά άλλο ένα σπίτι στον οικισμό έχει το ίδιο πρόβλημα και μετά από τηλέφωνο στη ΔΕΗ μάθαμε πως ακόμη ένα έχει δηλώσει βλαβη εκτός οικισμού 200 μέτρα πιο κάτω.
  2. Καλησπέρα σε ολους. Έχουμε μια εξοχική κατοικία η οποία έχει εμφανίσει διάφορα ηλεκτρολογικά προβλήματα και βρίσκεται και σε περιοχή της Χαλκιδικής με ηλεκτρολογικά προβλήματα. Σήμερα από το πρωί κατάλαβα ότι κάτι δε πήγαινε καλά καθώς ένα line Interactive ups που έχω γύριζε κάθε τρεις και λίγο στην μπαταρία για ένα δευτερόλεπτο και ξανά πισω στο ρεύμα. Ένας μετρητής κατανάλωσης που έχω σε μια πριζα στην ίδια φάση μου έδειχνε 215v. Μέτρησα με πολύμετρο άλλες 2-3 πρίζες στο σπίτι στην ίδια φάση και ήταν στα 220-225v, κάτω από τα 235 που έχω συνηθίσει να βλέπω. Όταν άρχισε να βραδιάζει άρχισαν να τρεμοπαιζουν και τα φώτα. Στην αρχή παρατήρησα μόνο τα πυρακτώσεως ενω αργότερα άρχισαν να τρεμοπαιζουν όλα και να σβήνουν για 1-2 δευτερόλεπτα μέχρι που κόπηκε το ρεύμα σε όλη τη φάση (όλα τα φώτα του σπιτιού εκτός της κουζίνας και ενός από τα 4 δωμάτια). Συνέχισε να κόβεται και να ξαναέρχεται το ρεύμα σε όλη τη φάση. Αποσυνδεσα το UPS με όλο τον εξοπλισμό και τη μια τηλεόραση και το πρόβλημα συνεχίστηκε. Δεν έπεσε καμία ασφάλεια/δδε (το οποίο δεν έχει δοκιμαστεί τελευταία) ενώ δεν υπήρχε κανένα μεγάλο φορτίο στο σπίτι (κλιματιστικά, φουρνος, θερμοσίφωνο). Το μεγαλύτερο φορτίο ήταν 330W στο UPS στο οποίο συνδέονται υπολογιστες. Πριν από δύο ωρες το πρόβλημα σταμάτησε ενώ και ο μετρητής που ανέφερα νωρίτερα δείχνει πλέον γύρω στα 235v. Ένα ιστορικό του σπιτιού και της περιοχής: Το σπίτι βρίσκεται σε οικισμό, οι χελώνες της ΔΕΗ είναι αρκετά μακριά και υπάρχουν θαμμένα καλώδια απευθείας στο χώμα, τουλάχιστον στο κομμάτι έξω από το σπίτι. Ο ηλεκτρολόγος που έκανε την εγκατάσταση δεν τελείωσε καμία σχολή και κληρονόμησε τη δουλειά από τον πεθερό του ο οποίος ήταν ηλεκτρολόγος. Την εσωτερικη καλωδίωση του τηλεφώνου την ξαναέκανα ολόκληρη μόνος μου γιατί την είχε κάνει χαλια. Πέρυσι είχαμε σοβαρό θέμα με το ρεύμα σε σημείο που μας έκοψε η ΔΕΗ την παροχή. Τελικά είχε κοπεί το καλώδιο από τη χελώνα μέχρι το σπίτι, ακριβώς έξω από το σπίτι. Τα συμπτώματα που είχαν εμφανιστεί τότε στην αρχή ήταν μειωμένη τάση σε μερικά σημεία του σπιτιού με τα φώτα να φωτίζουν ελάχιστα και στη συνέχεια να πέφτουν ασφάλειες. Αντικαταστάθηκε το κομμένο κομμάτι του καλωδίου, δε γνωρίζω πως ακριβώς γιατί δεν ήμουν εδώ. Η περιοχή έχει επίσης προβλήματα με πτώση ή αύξηση τάσης. Ένας γνωστός μου που έχει καφέ στην περιοχή κατέληξε με καμμένη μηχανή του εσπρέσσο επειδή η τάση ήταν πάνω από 240v. Το κορυφαίο ήταν περίπου τρεις εβδομάδες πριν όπου όλη σχεδον η περιοχή και όλος ο οικισμός πέραν του σπιτιού μας και ενός ακόμη είχαν διακοπή ρεύματος ενώ εμείς είχαμε ρεύμα κανονικά. Τα περισσότερα αν όχι όλα τα σπίτια του οικισμού έχουν μονοφασικό καθώς είναι μικρότερα. Η απορία μου ειναι: είναι το σημερινό κάποιο πρόβλημα της ΔΕΗ ή του σπιτιού? Καλέσαμε το τοπικό τηλέφωνο προβλημάτων της ΔΕΗ (όχι το 1050) κάποια στιγμή το βράδυ και μας είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο σε αυτή την περιοχή (υπηρχε σε άλλη περιοχή 20-30 χιλιόμετρα μακριά). Μπορεί να με κατατοπίσει κάποιος?
  3. Ακυρο γιατι δεν χρειαζεται τοσο μεγαλη τρυπα, δε μου εκοψε μεχρι τωρα να υπολογισω το εμβαδο αντι για τη διαμετρο.... Ας διαγραφει
  4. Καλησπερα! Δεν ειμαι μηχανικος, εξου και οι αποριες που εχω να σας παραθεσω. Θελω να ανοιξει μια τρυπα 5-6cm στο εξοχικο μας στην Χαλκιδικη σε πετρινο τοιχο παχους 50cm για να περασω καλωδια (7-8 σε αριθμο για τωρα) δικτυου για καμερες, access points κλπ. Περυσι ηρθε ο "ηλεκτρολογος" μας και ανοιξε μια τυπα για να περασει ενα καλωδιο δικτυου 5mm, οποτε ουσιαστικα θελω να μεγαλωσω την υπαρχουσα τρυπα. Το προβλημα ειναι οτι αυτος δε σκαμπαζει τιποτα, πηγε και πηρε ενα τρυπανι γυρω στα 14mm SDS, το εβαλε πανω στο Parkside με κανονικο τσοκ, τρυπουσε για 2-3 ωρες αφου πετυχε ξοφαλτσα σιδερο και του κολλησε και γενικα τσαμπα κοπος και χρηματα. Η τρυπα βρισκεται σε σημειο που ενωνονται δυο τοιχοι καθετα και ο τοιχος που τρυπηθηκε δεν ηταν αρχικα μερος του σπιτιου αλλα προστεθηκε οσο χτιζοταν το σπιτι και ουσιαστικα στεγαζει μια σκαλα που ενωνει δυο μονοκατοικιες. Δεν ξερω εαν εχει σημασια απλα το αναφερω. Επισυναπτω και φωτογραφια (συγγνωμη για το χάλι). Οι αποριες μου ειναι: 1. Ειναι γενικα ασφαλες να ανοιξει καποιος μια τετοια τρυπα? Πρεπει να γινει καποια μελετη/χρειαζομαι σχεδια του σπιτιου? 2. Λογικα θα μπει σωληνας και το σημειο θα πρεπει να στεγανοποιηθει καπως, σωστα? 3. Μπορειτε να μου προτεινετε που να απευθυνθω, γενικα (π.χ. κατασκευαστικη εταιρεια?) ή ειδικα εαν ξερετε καποιον στη Θεσσαλονικη ή Χαλκιδικη που αναλαμβανει κατι τετοιο? 4. Ποσο περιπου θα μπορουσε να κοστισει? Προτιμω να δωσω καποια χρηματα παραπανω εαν ειναι να γινει σωστα και γρηγορα παρα να τα δωσω σε καποιον απατεωνα που θα ερθει με το καλεμι και το κρουστικο και θα βαραει για μια εβδομαδα. 5. Τι εργαλεια χρησιμοποιουνται για τετοιου ειδους δουλειες? Bonus απορια: Μπορει να μου πει καποιος συνηθως τι μεγεθους αγωγος χρησιμοποιειται για την εσωτερικη τηλεφωνικη καλωδιωση? Σκεφτομαι να περασω καποια εξτρα καλωδια δικτυου μεσα απο τους αγωγους αλλα δεν ξερω εαν χωρανε και δεν ειμαι εκει για να μετρησω.
  5. Ας διαγραφει γιατι το δημοσιευσα σε λαθος κατηγορια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.