Μετάβαση στο περιεχόμενο

mastrohalastis

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

4 Ουδέτερη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

473 profile views
  1. Μία κατοικία οφείλει να "φείνεται" αυτόνομη. Δηλ πέραν της τουαλέτας και ντουζ χρειάζεται να έχει μια υποτυπώδη κουζίνα.
  2. Το "ό,τι πληρώσεις παίρνεις" είναι εξίσου σοβαρό ή μπαρουφολογία παρόμοια με προηγούμενες διατυπώσεις;
  3. Το κρύσταλλο όμως δεν φαίνεται στον ενοικιαστή! Μιλώντας υποθετικά, τα επιπλέον χρήματα που θα δώσεις για ενεργειακά κρύσταλλα δε θα κάνουν τη διαφορά και αν γλυτώσεις κανένα 500άρικο απ'αυτά, δώσε τα σε ένα καλό κλιματιστικό ινβέρτερ,το οποιο θα σου εξοικονομήσει ενέργεια και θα το "δει" θετικά ο νοικάρης.
  4. Η αστύνομία δεν προβαίνει πια σε σύλληψη όσους βρίσκει εκείνη την ώρα να εργάζονται-παρανομούν (αν παρανομούν θα κριθεί σε δεύτερο χρόνο);
  5. Υπάρχουν προστατευτικές αντι uv που σου εξασφαλίζουν μακροχρόνια αντοχή. Μη νομίζεις ότι η απλή βαφή του αλουμινίου σου εξασφαλίζει αιώνια αντοχή. Εμφανίζει κι αυτό οξειδώσεις μικρότερης έντασης φυσικά από τον κοινό σίδηρο. Έννοια των ενεργειακών κρυστάλλων αναφέρεται κυρίως στην πρόσθετη ιδιότητά τους να "κόβουν" την θερμική ακτινοβολία και όχι τόσο πολύ ως προς την ίδια τη θερμική αντίσταση του υλικού. Παρέχουν κατά κάποιο τρόπο μια αόρατη σκίαση (αδόκιμος όρος , προσπαθώ να το περιγράψω παραστατικά). Προφανώς και απαιτείται θερμοδιακοπή παντού. Ωστόσο αν το κουτι είναι εξωτερικό (ακουμπάει όλο σε εξωτερικό τοίχο) ειναι η καλύτερη λύση ενεργειακά και ηχομονωτικά αλλά όχι αισθητικά.
  6. Άποψή μου είναι να μην πας σε ακριβές σειρές κουφωμάτων αν δεν έχεις σκοπό να περιορίσεις και από αλλού τις απώλειες, Αντί για θερμοδιακοπτόμενα δες και τα συνθετικά. Επίσης δεν βρίσκω ιδιαίτερο λόγο να πας σε ενεργειακά κρύσταλλα υψηλών επιδόσεων όταν στην Ελλάδα έχουμε έντονη εποχικότητα: το χειμώνα θέλουμε τη θερμότητα από τον ήλιο ενώ το καλοκαίρι όχι. Σε χώρες που κυριαρχεί η μία κατάσταση (πχ έντονη ηλιοφάνεια και ζέστη ή χαμηλή ηλιοφάνεια και δριμύ ψύχος) τα ενεργειακά κρύσταλλα βοηθούν περισσότερο. Αν θες να δαπανήσεις παραπάνω χρήματα επένδυσέ τα σε τροποποιήσεις όπως μετατροπή των χωνευτών και συρόμενων σε ανοιγόμενα με τοποθέτηση στην εξωτερική τοιχοποιία και όχι ενδιάμεσα όπως συνηθίζεται. Για την αντιμετώπιση του ήλιου δες κάτι σε εξωτερική σκίαση (αντί ενεργειακών κρυστάλλων). Μετά επίλεξε μια απλή "σειρά" κουφωμάτων και θα έχεις καλλίτερα αποτελέσματα.
  7. Από ό,τι γράφει εννοεί ότι μονώνει τον τοίχο που αντιστοιχεί στο διαμέρισμά του. Η απορία του είναι για το τι γίνεται ως προς την εξωτερική εικόνα. Νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση (θερμοπρόσωψη), αγνοούνται οι διαφωνούντες! Φροντίζουμε τουλάχιστον να πετύχουμε την τελική απόχρωση!
  8. Ερώτηση προηγούμενου σταδίου: τι τοίχους έχουμε, τι είδους μόνωνση έχει το κτίσμα (αν έχει) και τι κουφώματα είναι (ανοιγόμενα, επάλληλα, "χωνευτά");
  9. Κώστα, απαιτείται άδεια για τα πάντα. Το θέμα είναι ότι υπάρχει παραπληροφόρηση και κάποιος μπορεί να νομίσει ότι μπορεί να στήσει προκατασκευασμένο στο χωράφι του χωρίς να ρωτήσει κανένα! Ειδικά σε παραδοσιακούς οικισμούς αν απαιτείται πχ κεραμοσκεπή και ξύλινα παράθυρα πρέπει να τηρηθεί απαραίτητα. Ακόμη και ο τύπος κεραμιδιού και το χρώμα των κουφωμάτων. Αν βάλεις κουφώματα αλουμινίου με εικόνα απομίμησης ξύλου ρισκάρεις να σε "ξηλώσουν". Εξαρτάται από το "βιολί" της κάθε περιοχής και τι έλεγχος μπορεί να σου προκύψει. Υποθετικά αν μπορεί να φτιαχτεί προκατασκευασμένο όπως απαιτείται στην κάθε περιοχή και εφόσον "βγαίνει" άδεια τότε μπορεί να στηθεί. Αυτά ως ιδιώτης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.