Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

giotak1975

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by giotak1975

  1. καλησπέρα, παραθέτω τον παρακάτω σύνδεσμο που πιστεύω συνδέεται με τα ανωτέρω αναφερόμενα https://enotariat.gr/?p=1402
  2. Γνωρίζει κάποιος πως δηλώνουμε στην πλατφόρμα οικόπεδο εντός σχεδίου που ρυμοτομείται? Μέσα στο οικόπεδο υπάρχει ηλεκτροδοτούμενο κτίσμα το οποίο επίσης ρυμοτομείται. Ωστόσο, δεν είχε δηλωθεί ο βοηθητικός του χώρος.
  3. Καλημέρα, έχω την ίδια απορία σχετικά με τους τακτοποιημένους χώρος με τον 3843, οι οποίοι αναγράφονται στο Ε9 ως όφειλαν με βάση την ΠΟΛ 1237/2014, ωστόσο με βάση την εγκύκλιο 2/2019 του ΥΠΕΚΑ και την 237/2018 απόφαση του ΝΣΚ και την αποδοχή της, δεν οφείλονται τέλη και ΤΑΠ για τους εν λόγω χώρους όυτε αναδρομικά ούτε και για το διάστημα διατήρησής τους. Εκανα ερώτημα και στο ΤΕΕ και στο ΥΠΕΚΑ για το εν λόγω ζήτημα, το οποίο είναι σοβαρό καθώς ποιος θα πάρει την ευθύνη Μηχανικός ή Λογιστής να δηλωσει ή όχι αυτούς τους χώρους. Η εν λόγω πλατφόρμα δεν δίνει τη δυνατότητα διαχωρισμού των τετραγωνικών με βάση το νομο που αυτά τακτοποιήθηκαν και αν πρόκειται για αλλαγή χρήσης ή προσθήκη τετραγωνικών κλπ που ενδεχομένως θα διευκόλυνε και τους δηλούντες αλλά και τους Δήμους να ακολουθήσουν κοινή γραμμή.
  4. Τα τακτοποιημένα σύμφωνα με τον 3843 πρέπει να δηλωθούν στην ανωτέρω πλατφόρμα? Από την εγκύκλιο 2/31-5-2019 του ΥΠΕΚΑ σ.30-31 καταλαβαίνω πως δεν υπάρχει τέτοια υποχρεωση. Επίσης υπάρχει και η απόφαση 237/2018 του ΝΣΚ που αξίζει να τη μελετήσει κάποιος.
  5. Καλησπέρα, σε ΑΠΕ με δυο ομάδες, οικοδομικά και Η/Μ, έχω νεες τιμές που θα πληρωθούν από απρόβλεπτα. Τις νέες τιμές τις εντάσσω στις ομάδες αντίστοιχα ή φτιάχνω νέα ομάδα? Τί είναι σωστό?
  6. Στα ΠΠΑΕ περιλαμβάνονται επίσης όλες οι εκτελεσμένες ποσότητες ή μόνο οι συμβατικές στην περίπτωση που έχω υπερβασεις ποσοτήτων?
  7. Στο ΠΠΑΕ και στην αναλυτική επιμέτρηση περιλαμβάνω μόνο τις συμβατικές ποσότητες ή και τις υπερσυμβατικές ποσότητες με την ένδειξη οτι "πιστοποιούνται οι συμβατικές μεχρι εγκρίσεως του ΑΠΕ"?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.