Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

aganatios

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

513 profile views

aganatios's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπερα σε ολους. Εχω περιπτωση κατοικιας η οποια ειναι πληρως αυθαιρετη και αποτελειται απο ισογειο απο οπλισμενο σκυροδεμα και Α οροφο λυομενο προκατ. Γνωριζει κανεις εαν θα πρεπει να κανω ΜΣΕ και στο λυομενο; Ευχαριστω.
  2. Καλησπερα σας. Στον ακαλυπτο χωρο πολυκατοικιας υπαρχει μια θεση παρκινγκ στην οποια θελω να φτιαξω κατασκευη που θα αποτελειται απο στραντζαριστα υποστυλωματα και δοκους και για επικαλυψη τεντα μη κινητη. Χρειαζεται αδεια για να κανω κατι τετοιο? Ευχαριστω
  3. Η πλάκα ισογειου χρησιμοποιειται ως θεσεις παρκινγκ. Ναι εννοειται οτι το καλυτερο ειναι να φροντιζουμε πριν πεσει η πλακα. Ευχαριστω για τις απαντησεις!
  4. Καλησπερα σας! Για να ανοιξει η οπη εξαερισμου στην πλακα του ισογειου (διαμετρος οπης Φ15cm) χρειαζεται (περα απο την συναινεση των ιδιοκτητων) αδεια πολεοδομιας ή βεβαιωση μηχανικου; Ευχαριστω.
  5. Καλησπερα σας. Στην απλοποιητική μέθοδο προσομοιωσης της γενικης κοιτοστρωσης με κρυφοδοκους, εισαγουμε μονο τα γραμμικα μελη των κρυφοδοκων με τα αντιστοιχα γραμμικα ελατηρια για στηριξεις; Η εισαγουμε και μεμονωμενα πεδιλα στους κομβους των υποστυλωματων; Ευχαριστω.
  6. Ευχαριστω για την απαντηση. Στο link αναφερουν πώς υπολογιζονται οι επιμερους εργασιες (στατικα αρχιτεκτονικα κλπ) ως ποσοστο του συνολικου προυπολογισμου. Πχ στατικα 30% του συνολικου. Αυτο που ρωταω ειναι εαν συνηθιζεται στον συνολικο προυπολογισμο βαζουμε τον ελαχιστο που βγαζει το συστημα του ΤΕΕ ή τον πραγματικο. Ευχαριστω
  7. Καλησπέρα. Για τον υπολογισμο της αμοιβης στατικης μελετης μεσω του συστηματος του ΤΕΕ στο κουτι "προυπολογισμος εργου" συνηθίζεται να βαζουμε τον ελαχιστο προυπολογισμο εργου που βγαζει το συστημα; Ευχαριστω.
  8. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το συμβόλαιο λέει ακριβώς: "Το υπό στοιχεία Γ1 διαμέρισμα, αποτελείται από χωλλ, σαλοτραπεζαρία, κουζίνα, λουτρό, 2 υπνοδωμάτια και ημιπαίθριο χώρο και εξώστη προς την οδό ####, έχει επιφάνεια 77,29τμ, επιφάνεια εξώστη 14,26τμ και επιφάνεια ημιπαίθριου χώρου 2,21τμ." Ο ημιπαίθριος 2,21τμ είναι ανοιχτός οπότε δεν τον μετράω στα τμ του διαμερίσματος. Η πολυκατοικια επίσης είναι του 2002. Από αυτά που γράφει το συμβόλαιο καταλαβαίνω ότι τα 77,29τμ αναφέρονται καθάρα για το διαμέρισμα χωρίς εξώστες και ημιπαίθριο. Θα ζητήσω από τον πελάτη και τον πίνακα ποσοστών.
  9. Συνάδελφοι καλησπέρα, Με κάλεσαν για να κάνω εμβαδομέτρηση διαμερίσματος του 2002 στην Αθήνα. Το διαμέρισμα αυτό ο ιδιοκτήτης και πελάτης θέλει να το πουλήσει. Με βάση την αποτύπωση που έκανα υπολογίζω εμβαδόν διαμερίσματος 72.5τμ, ο μηχανικός του υποψήφιου αγοραστή το υπολόγισε 71τμ (οκ μέχρι εδώ), το συμβόλαιο όμως αναφέρει ότι έχει επιφάνεια 77.30τμ! Με βάση την κάτοψη της άδειας υπολογίζω ότι έχει εμβαδόν ~72τμ (κοντά στην αποτύπωση που έκανα), στο σχέδιο όμως δεν αναφέρεται κάπου γραπτά το νούμερο.. Σκέφτομαι ότι υπάρχουν δύο περιπτώσεις: α) ο εργολάβος έλαβε υπόψη στα τμ του διαμερίσματος και μέρος του κοινόχρηστου χώρου για να αυξήσει τα κέρδη β) ο συμβολαιογράφος και ο τότε μηχανικός έκαναν λάθος υπολογισμό του εμβαδού. Μπορεί να ισχύει κάτι άλλο που δεν έχω σκεφτεί; Μπορεί να αλλάξει το συμβόλαιο ή θα πρέπει να το αλλάξουν οι ιδιοκτήτες και των υπόλοιπων διαμερισμάτων, εάν φυσικά συμφωνούν. Διάβασα σε άλλο σχόλιο τον όρο "εμβαδόν συμβολαίου". Υπολογίζεται κάπως διαφορετικά ή είναι το ίδιο με το μικτό εμβαδόν βάσει ΝΟΚ που υπολόγισα εγώ; Ευχαριστώ
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι. Η δωρεάν παραχώρηση εμπίπτει στην περίπτωση του De Minimis Aid? Ευχαριστώ
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι, Ένα Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο έχει δημοσιευτεί μετά το 1983 και ακόμα δεν έχει κυρωθεί πράξη εφαρμογής και επομένως ενώπιον δικαστηρίου δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι οι ρυμοτομικές και οικοδομικές γραμμές και οι κοινόχρηστοι χώροι που αναγράφονται σε αυτό ισχύουν, μιας και το ίδιο το ΓΠΣ είναι στον "αέρα". Στην προκειμένη περίπτωση τι ισχύει ως επίσημο έγγραφο που μπορώ να χρησιμοποιήσω σε ένα δικαστήριο; Τα όρια της κάθε ιδιοκτησίας και των κοινόχρηστων χώρων καθορίζονται από το αμέσως προηγούμενο πολεοδομικό σχέδιο; Εάν ναι, τότε μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο άρθρο που να το επιβεβαιώνει, ώστε να μπορώ να το αποδείξω; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.