Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

IoanSiou

Members
  • Περιεχόμενα

    49
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by IoanSiou

  1. Αρχικά, ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Ωστόσο, ξέχασα να αναφέρω ότι κι από την άλλη πλευρά του κτιρίου (βλ. φωτογραφία με σχέδιο άδειας) έχει γίνει το ίδιο πράγμα, δηλ. στο διπλανό διαμέρισμα που συνορεύει με την άλλη όμορη οικοδομή πάλι έχει επεκταθεί ο εξώστης μέχρι την όμορη οικοδομή και έχει σηκωθεί τοίχος. Οπότε θεωρητικά, αν δούμε συνολικά την μπροστινή όψη του ορόφου, βλέπουμε έναν ημιυπαίθριο (συνολικά).. Η αλήθεια είναι ότι προβληματίζομαι πολύ για το πως θα δηλώσω τον συγκεκριμένο χώρο γιατί το διαμέρισμα πάει για πώληση..
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Υπάρχει τακτοποίηση σε διαμέρισμα όπου ο εξώστης που αναφερόταν στην άδεια έχει γίνει μεγαλύτερος κατά μήκος γιατί ήρθε και "κόλλησε" στην όμορη οικοδομή (δεν άφησε το κενό που προβλεπόταν - βλ. 1ο επισυναπτόμενο από το σχέδιο της άδειας και 2ο επισυναπτόμενο από το σχέδιο της τακτοποίησης). Στο σημείο λοιπόν που ήρθε και κόλλησε στη διπλανή πολυκατοικία, έχει κατασκευαστεί ένας τοίχος από κάτω μέχρι πάνω (αντί για κάγκελο), ο οποίος τακτοποιήθηκε με αναλυτικό μαζί με την επέκτασή του ίδιου του μπαλκονιού - βεράντας. Έρχεται τώρα η ώρα να κάνω ΗΤΚ. Η επέκταση και η κατασκευή του τοίχου έχουν τακτοποιηθεί. Τον χώρο όμως τον δηλώνω στους ημιυπαίθριους επειδή από τις 3 ελεύθερες πλευρές πλέον έχω 2, κι ας μην πληροί τις προϋποθέσεις ημιυπαιθρίου;; Ή συνεχίζω να τον καλώ εξώστη οπότε δεν τον αναφέρω πουθενά;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Καλημέρα και καλή χρονιά, Θα μπορούσατε να μου πείτε τιμή ζώνης για οδό Κωστή Παλαμά 25 στο κέντρο της Αθήνας (περιοχή Κυπριάδου, Πατήσια, Τ.Κ. 11141);; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  4. Καλημέρα, Ναι, έγινε μετά το 1983.. Καλημέρα, Ναι, υπάρχει μια κατοικία (νόμιμη ως προς τα τετραγωνικά της) που κτίστηκε σε άλλη θέση από την προβλεπόμενη και η καινούργια θέση παραβιάζει τις πλάγιες αποστάσεις. Επίσης, έχει και μια μικρή αυθαίρετη αποθήκη (δεν παραβιάζει αποστάσεις).. Αν βάλω το "γκαράζ" με τετραγωνικά και παραβίαση πρασιάς θα πρέπει να το βάλω Κατηγορία 5 αναγκαστικά.. Πως θα το αντιμετωπίζατε εσείς; Ευχαριστώ.
  5. Καλησπέρα, Πως θα αντιμετωπίζατε μια αυθαίρετη σιδηροκατασκευή (κολώνες) που έχει τεντόπανο σε όλες τις πλευρές της, η οποία χρησιμοποιείται ως γκαράζ στην είσοδο του οικοπέδου και είναι εξ' ολοκλήρου εντός της πρασιάς;; Θα τη βάζατε Κατηγορία 5 με τα τετραγωνικά της και την παραβίαση της πρασιάς;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Καλημέρα, Μπορείτε να μου πείτε την τιμή ζώνης για ακίνητο στον οικισμό Παλαιοκάστρου του Δήμου Ηράκλειας στις Σέρρες;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  7. Αν και φαντάζομαι ότι το δοκίμασες, μπορείς να βγάλεις εντελώς την πυλωτή από την καρτέλα "Χρήσεις".. Αφού έτσι κι αλλιώς την έχεις δηλώσει σαν τετραγωνικά στις "Επιφάνειες" (άρα είσαι καλυμμένος) και απ' ότι φαίνεται από το μήνυμα που σου βγάζει, το πρόβλημα είναι το άθροισμα των κύριων και βοηθητικών χώρων στις 2 καρτέλες..
  8. Εγώ θα έβαζα το στέγαστρο στα "Σχόλια" του αντίστοιχου ορόφου, στην καρτέλα "Επιφάνειες". Την πιλοτή την έχεις βάλει ήδη έτσι κι αλλιώς..
  9. Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Κι εγώ θεωρώ ότι τα υπόγεια μηχανοστάσια και η υπόγεια δεξαμενή νερού ΔΕΝ αποτελούν βοηθητικούς χώρους αλλά εγκαταστάσεις, όπως είπατε κι εσείς. Επίσης όμως, θεωρώ ότι ΔΕΝ αποτελούν ούτε "Λοιπές κατασκευές" (έτσι όπως ορίζονται στην Η.Τ.Κ), καθώς αντιστοιχίζονται και σε επιφάνεια (και σε όγκο). Δηλ. δε θεωρώ ότι ανήκουν στην ίδια κατηγορία με μια πέργολα ή μια ασκεπή κατασκευή στον ακάλυπτο χώρο, για παράδειγμα.. Προσανατολίζομαι στο να τα περιγράψω μόνο στα σχόλια και στην τεχνική περιγραφή με τα τετραγωνικά τους..
  10. Καλησπέρα, Έχω μονοκατοικία με 2 ασκεπείς κολυμβητικές δεξαμενές, τα 2 υπόγεια (ανεξάρτητα) μηχανοστάσια τους, καθώς και μια υπόγεια δεξαμενή νερού. Θεωρείτε ότι τα μηχανοστάσια και η δεξαμενή νερού δηλώνονται ως βοηθητικοί χώροι στην Η.Τ.Κ;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. Σε περίπτωση ανέγερσης νέας οικοδομής, όπου όλα τα προϊόντα εκσκαφής πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για επιχωμάτωση, είμαι υποχρεωμένη να κάνω σύμβαση με εταιρεία ανακύκλωσης αποβλήτων;; Αφού δε θα έχω απόβλητα.. Ευχαριστώ!
  12. Καλησπέρα, Μπορείτε να μου πείτε την τιμή ζώνης για την οδό Ι. Μεταξά στη Βούλα;; Ευχαριστώ.
  13. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σας. Έχω όμως την εξής απορία, η τιμή ζώνης που αναγράφεται στο πρόσφατο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ του ακινήτου είναι 2.350, μήπως θα έπρεπε να πάω με αυτή την τιμή;; Εν τέλει βάση ποιων τιμών ζώνης με υποχρεώνει ο νόμος να προχωρήσω;;
  14. Καλησπέρα, Μπορείτε να μου πείτε τιμή ζώνης για οδό Φοίβης στη Γλυφάδα Αττικής, για τακτοποίηση Ν.4495/17;; Ευχαριστώ
  15. Καλημέρα σας, Ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση: Σε οικόπεδο που η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση είναι 200 τ.μ. έχει κατασκευαστεί με άδεια 90 τ.μ. υπόγειο, 90 τ.μ. ισόγειο και 50 τ.μ. όροφος. Το υπόγειο έχει μετατραπεί σε ισόγεια κατοικία - με μη επίχωση κλπ. Για την τακτοποίηση του σε ποια κατηγορία ανήκει ;; Η επιπλέον δόμηση είναι 90 τ.μ. (λόγω της πλέον κύριας χρήσης του υπογείου). Το 40% της επιπλέον επιτρεπόμενης όπως λέει ο νόμος για τις κατηγορίες είναι 40% x 200 = 80 τ.μ. Σε ποια κατηγορία ανήκει αυτή η περίπτωση ; στην 5η λόγω του 90 > 80 τ.μ. ;; Ή πρέπει να συγκρίνουμε το 90 + 90 + 50 = 230 τ.μ. < 200 + 80 = 280 ;;; Οπότε πάει στην κατηγορία 4 ;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  16. Καλησπέρα, Γνωρίζει κάποιος την τιμή ζώνης για το Δήμο Φυλής (οδός Αγίου Κυπριανού) ;; Ευχαριστώ!
  17. Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Κατά τη γνώμη σας αυτά τα 20 εκατοστά πως τακτοποιούνται? Τι θεωρείτε ότι παραβιάζουν? Πλάγιες αποστάσεις?
  18. Καλησπέρα, Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Έχω γωνιακό κτίριο του '70 προς τακτοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο έπρεπε υποχρεωτικά να αφήσουν κατά την ανέγερση πλάτος για στοά 3,00 μ. (πράγμα που συνέβη). Επειδή όμως είναι γωνιακό έχει οριστεί απότμηση 3,00 μ x 3,00 μ. στη "γωνία" του κτιρίου. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ότι έχει αφεθεί όντως στοά πλάτους 3,00 μ. για πεζοδρόμιο στο ισόγειο αλλά στον όροφο, το περίγραμμα του μπαίνει ιδεατά κατά 20 εκ. στα 3,00 μ. της άλλης διάστασης. Επισυνάπτω φωτογραφία γιατί δεν μου είναι και πολύ εύκολο να το εξηγήσω. Μπορεί να τακτοποιηθεί το συγκεκριμένο ακίνητο ή θεωρείται εντός στοάς? Το απαιτούμενο πεζοδρόμιο έχει πραγματοποιηθεί και δεν παραβιάζεται.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε γνώμη.
  19. Καλησπέρα, Τελικά που μπορούμε να βρούμε τις ανανεωμένες τιμές ζώνης? Αυτή τη στιγμή χρειάζομαι για τακτοποίηση με τον 4495 στο Κολωνάκι, Βουκουρεστίου και Αλ. Σούτσου, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;; Αλλά πέρα από το συγκεκριμένο, για ο,τι προκύψει στο μέλλον που πρέπει να ψάξω;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  20. Σε περίπτωση κατοικίας προ του 1975 όπου παρατηρήθηκε διαφορετική διαμερισμάτωση και μικροαλλαγές των διαστάσεων του περιγράμματος του διαμερίσματος < 5%, δηλώνω μια παράβαση για τη διαμερισμάτωση και μια κατηγορίας 3 (άρα πρόστιμο 500 ευρώ) ή έχω μια παράβαση προ του 1975 - Κατηγορία 1 (άρα παράβολο 250 ευρώ) που τα συμπεριλαμβάνει όλα;; Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.