Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ilias_lemp

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Ilias_lemp

  1. Ναί υπάρχει κυκλοφορητής στην αντλία,μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά.Η προσαγωγή και η επιστροφή της αντλίας είναι συνδεδεμένες με το δοχείο.
  2. H θερμοκρασία απο το μενού της αντλίας δείχνει στην προσαγωγή απο 53C (σε ΗΕΑΤ OFF) έως 56-57C, καθώς δεν έχω ενεργοποιήσει την αντιστάθμιση.Το παράξενο για μένα είναι το πώς η αντλία διαβάζει στην επιστροφή 51C ( με προσαγωγή 56C) όταν και οι τρείς αυτονομίες είναι ανοιχτές δεδομένου ότι στα σώματα φτάνουν χαμηλές θερμοκρασίες και επιστρέφουν ακόμα χαμηλότερα.Εδώ να σημειώσω ότι και τα σώματα του 1ου δεν αποδίδουν τα μέγιστα όταν και άλλη αυτονομία είναι ανοιχτή (για τα σώματα του ισογείου δεν έχω πλήρη εικόνα ακόμα).
  3. Τις μετρήσεις θα τις πραγματοποιήσω το συντομότερο .Αυτο που μπορώ να προσθέσω τώρα έιναι ότι όταν και οι τρείς αυτονομίες είναι ανοιχτές, η θερμοκρασία στο πάνελ είναι 46C , με το ισόγειο και τον 2ο ανοιχτό περίπου 47,5C και όταν είναι μονο ο 2ος έχω δεί μέχρι και 51C.
  4. Έχω δοκιμάσει να του αυξήσω και να του μειώσω το μανομετρικό αλλά κατέληξα ότι περίπου στα 5 μέτρα είχε την καλύτερη απόδοση.
  5. Antloukidis ορθώς αναφέρεται οτι δεν φταίει μόνο η έλλειψη μόνωσης καθώς το δίκτυο διανομής νομίζω ότι δεν είναι ιδανικό και ή αλλαγή σώματος είναι ημίμετρο.Το δίκτυο έχει ως εξής: Αντλία θερμότητας σε σειρά με δοχείο αδρανείας 200L με Φ32 -->Έξοδος δοχείου με Φ32 στην κεντρική σωλήνα Φ40-->Υοnos PICO 30 1/8--> Διακλάδωση με Φ25 για το ισόγειο και Φ40 για τους πάνω ορόφους η οποία καταλήγει στον 1ο και συνεχίζει με Φ25 στον 2ο.Το σύστημα θέρμανσης είναι μονοσωλήνιο με τρείς/τέσσερις γραμμές ανά όροφο. Ο πληρωτής πίεσης είναι ρυθμισμένος στα 2bar και η αντλία σε λειτουργία έχει περίπου 1.6bar .O κυκλοφορητής είναι ρυθμισμένος στα 5 μέτρα μανομετρικό αλλά η κατανάλωση του είναι στα 20W (πρόβλημα ταχύτητα ροής?) . Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να βελτιώσει το δίκτυο χωρίς πολλά μερεμέτια (π.χ σωλήνα μεταξύ δοχείου και κεντρικής στήλης) ?Δυστυχώς ο μηχανικός που έκανε την εγκατάσταση νίπτει τας χείρας του.
  6. To γεγονός ότι η αντλία βρίσκεται στο ισόγειο και οι μετρήσεις έγιναν στα πάνελ του 2ου ορόφου με τις περισσότερες σωληνώσεις αμόνωτες δικαιολογεί τις σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες που αναφέρατε?
  7. Όντως με την μονωτική οι μετρήσεις φαίνονται καλύτερες και έχουν ως εξής 48.5C-->42.8 ,45.4-->40 και για το πάνελ που ανέφερα 47 -->40.
  8. Δυστυχώς το IR θερμόμετρο που έχω δεν είναι πολύ αξιόπιστο στις μετρήσεις του.Χονδρικά δείχνει 40c στην προσαγωγή (χάλκινη σωλήνα) και περίπου 35 στην επιστροφή.Πάνω κάτω αυτές είναι οι μετρήσεις στα τρία σώματα με την διαφορά ότι η αισθάνομαι την επιστροφή του μεγάλου σώματος λίγο πιο κρύα όταν την ακουμπάω.Αν χτυπήσω στο πάνω μέρος των σωμάτων βλέπω 49c στα μικρά πάνελ και 48c στο μεγάλο, η διαφορά στην αίσθηση της ζέστης όμως οταν σκύβεις το κεφάλι απο πάνω τους είναι μεγάλη ακόμα και συνυπολογίσω το παραπάνω μήκος.Η θερμοκρασία δωμάτιου ίσως είναι 1 βαθμό λιγότερη στο μεγάλο δωμάτιο λόγω περισσοτερων ανοιγμάτων.
  9. Καλησπέρα,πρόσφατα εγκατέστησα αντλία θερμότητας 24KW μεσαίων θερμοκρασιών ή οποία είναι ρυθμισμένη στους 55c.Η κατοικία αποτελείται απο τρία επίπεδα και οι θερμαινόμενοι χώροι είναι στο σύνολο περίπου 250τμ.Το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι οτι στο 2ο όροφο το μεγάλυτερο υπνοδωμάτιο δεν ζεσταίνεται τόσο ευκολα όσο οι άλλοι χώροι.Το πάνελ είναι Radson 33/600/900 και η αίσθηση ακτινοβολίας θερμότητας είναι κατα πολύ μικρότερη σε σχέση με τα 33/600/600 των άλλων υπνοδωματίων στον ίδιο όροφο.Να σημείωσω ότι στο πάνελ δεν υπάρχει κάποιο άλλο σώμα να προηγείται ή να μοιράζεται την σωλήνα ενώ η εξισορρόπηση μέσω του κολεκτέρ δεν είχε αποτέλεσμα.Έτσι λοιπόν σκέφτομαι να αντικαστήσω το σώμα με ένα 33/600/700 ή 22/600/1000 και αν αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για "χαμηλών θερμοκρασιών" πάνελ.Τέλος να προσθέσω ότι η παροχή τροφοδοτείται απο ένα wilo yonos pico 30 1/8 καθώς στην εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί σε σειρά ένα δοχείο αδρανείας.Θα ήθελα την γνώμη σας λοιπόν για το αν η αντικατάσταση σώματος θα βοηθήσει .
  10. Διάβασα σε προηγούμενο post ότι οι επικαρπωτές θα πρέπει να έχουν κάνει δήλωση Ε2.Το θέμα είναι πως ακόμα και Ε2 να γίνει δεν θα μπορεί να γίνει για το σύνολο των τ.μ της οικίας.
  11. Σε διόροφη μονοκατοικία με δύο επικαρπωτές και έναν με ψιλή κυριότητα(4 ΑΤΑΚ όπως σωστά αναφέρατε πρίν), ο έχων την ψιλή κυριότητα θα κάνει την αίτηση για το πρόγραμμα για το σύνολο του σπιτιού.Η μονοκατοικία δεν φαίνεται ως ξεχωριστή κατοικία στο Ε9 αλλά και οι δύο την δηλώνουν ως μόνιμη κατοικία στο Ε1.Υπάρχει κάποιο πρόβλημα?Επίσης αύριο ετοιμαζόμουν να πληρώσω πρόστιμο για αλλαγή Ε9 του 2018 αλλά με έκπληξη είδα οτί τελικά ίσως να μην χρειάζεται και να αρκεί η αλλαγή μόνο για το 2019.
  12. Στον οδηγό του προγραμμάτος αναφέρει το εξής: Επισημαίνεται ότι λόγω των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων των στοιχείων κατοικίας που καταχωρούνται στην αίτησημε τα αντίστοιχα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στην φορολογική αρχή, είναι απαραίτητο στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του ενοίκου (Ε1) και στη δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) να εμπεριέχεται ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου. Στην περίπτωση που υπάρχει ψιλή κυριότητα και στο Ε1 δεν προβλέπεται αυτό το πεδίο καθώς δηλώνω φιλοξενούμενος τι γίνεται? Επίσης στο Ε1 τα τετραγωνικά της οικίας φαίνονται λιγότερα απο τα δηλωθέντα στο Ε9 καθώς πρόκειτε για δυόροφη κατοικία με ανεξάρτητους ορόφους,μπορεί να υπάρξει πρόβλημα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.