Jump to content

lenia_s

Members
 • Content Count

  142
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Ουδέτερη

About lenia_s

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

331 profile views
 1. αν δεν κανω λαθος κανεις αιτηση στην τεχνικη υπηρεσια του δημου, η οποια παιρνει εγκριση απο την τροχαια για το χρονικο διαστημα που απαιτειται, πληρωνεις ενα ποσο αναλογα με τα τετραγωνικα που θα καταλαβεις και εχεις την αδεια που χρειαζεσαι. Σιγουρα θα πρεπει με την τοποθετηση της σκαλωσιας να παραμενει ελευθερο πλατος οδου που θα επιτρεπει τη διελευση οχηματος. τη διαδικασια κανονικα την κανει ο ιδιοκτητης (θα χρειαστει σκαριφημα του δρομου με διαστασεις κλπ απο μηχανικο). Ρωτα στην τεχνικη υπηρεσια του δημου σου για να σου πουν τι εγγραφα θα χρειαστεις και ποσο θα κοστισει Βάλε τονισμό στο κείμενό σου. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33
 2. καλησπέρα! σε κτίριο προ του 75, εντός οικισμού, έχουν κατασκευαστεί καθ'υπέρβαση της οικοδομικής άδειας ανοικτός και κλειστός εξώστης (έρκερ) - και τα 2 προ του 75- τα οποία προεξέχουν από τη ρυμοτομική γραμμή, και βρίσκονται πάνω από τον δρόμο (άρθρο 89 παρ 2α). Το καθαρό ύψος κάτω από την επιφάνεια τους είναι πάνω από 3μ. Θεωρώ ότι ο ανοικτός εξώστης εμπίπτει στην κατ 3 γγ, τι γίνεται όμως με τον κλειστό εξώστη; ευχαριστώ
 3. jedi.Yannis δυστυχώς στους φακέλους των αδειών δεν βρήκα τίτλους ιδιοκτησίας. Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι η άδεια του 78 δεν εφαρμόστηκε ποτέ, απ' ότι βλέπω στο κτίριο θεωρώ ότι είναι ενιαία κατασκευή βάσει της άδειας του 82. Το 1985 η μεταβίβαση έγινε με γονική παροχή, όπου αναφέρεται ότι η τάδε "έχει στην κατοχή της οικόπεδο εκτάσεως 151,00τμ.... το οποίο συνορεύει νοτίως με ιδιοκτησία της ίδιας" (πράσινο οικόπεδο στο σκαρίφημα μου). Τα όρια του οικοπέδου που περιγράφονται στη γονική παροχή του 85 αντιστοιχούν σε αυτά που αναφέρονται στο συμβόλαιο του 77.
 4. καλησπέρα, έχω περίπτωση πολυκατοικίας σε οικισμό προ του '23 (μη οριοθετημένο-εκτός σχεδίου). Η κατασκευή έχει γίνει βάσει ΟΑ 1967 κ 1978. Το 1990 έγινε σύσταση ΟΙ όπου αποτυπώνεται η πραγματική κατάσταση του κτιρίου (με όσες αυθαιρεσίες είχαν γίνει). Στο κτίριο υπάρχει αυθαίρετο λεβητοστάσιο στον κοινόχρηστο χώρο, το οποίο αναφέρεται και στη ΣΟΙ. Για κάθε ΟΙ θα γίνουν δηλώσεις υπαγωγής χωριστά. Για το λεβητοστάσιο πρέπει να γινει χωριστή δήλωση ή να συμπεριληφθεί σε κάποια από τις υπόλοιπες; Ή να συμπεριληφθεί σε όλες αναλογικά με τα ποσοστά ιδιοκτησίας; Ευχαριστώ!
 5. jedi.Yannis είναι ακριβώς όπως τα λες. Το ισόγειο είναι 2 κτίσματα, και τα οικόπεδα επίσης 2. Τον άλλο τίτλο δεν τον έχω γιατί είναι άλλος ο ιδιοκτήτης και δεν εχω σχετική εξουσιοδότηση. geoste το κτίριο έχει κάποιες μικρές αποκλίσεις από τα σχέδια της άδειας στον όροφο (κατ 3) και αλλαγή χρήσης στο υπόγειο, οπότε χρειάζεται σίγουρα να γίνει τακτοποίηση. Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση ως προυφιστάμενο του 1981 ψάχνοντας βρήκα κάποια πράγματα ακόμα: 1977 συμβόλαιο μεταβίβασης όπου αναφέρονται τα σημερινά όρια του οικοπέδου 1978 ΟΑ προσθήκη κατ'επέκταση ισογείου (γίνεται επέκταση του γειτονικού κτιρίου στο δικό μας οικόπεδο, καθώς πλέον τα 2 οικόπεδα ανήκουν σε 1 ιδιοκτήτη - στο τοπογραφικό φαίνονται τα 2 οικόπεδα σαν ένα ενιαίο) 1982 ΟΑ προσθήκη ορόφου (η προσθήκη γίνεται στο δικό μας οικόπεδο - στο τοπογραφικό φαίνονται τα 2 οικόπεδα σαν ένα ενιαίο) 1985 συμβόλαιο μεταβίβασης όπου αναφέρονται τα σημερινά όρια του οικοπέδου και οι επιφάνειες που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ Οπότε στα συμβόλαια έχω σημερινά όρια αλλά στις άδειες μεγαλύτερο οικόπεδο. Πώς πιστεύετε οτι πρέπει να το χειριστώ; Ευχαριστώ!!
 6. Ναι ναι, το γνωρίζω αυτό. Θεωρώ ότι οι αιτήσεις που έχω υποβάλει δεν έχουν ελλείψεις, απλώς αναρωτιέμαι τι είδους έλεγχος γίνεται ώστε να βγει η απόφαση υπαγωγής, εφόσον ο έλεγχος των δικαιολογητικών γίνεται στο τέλος.
 7. οποτε καθε αιτηση που ειναι επιλεξιμη προς υπαγωγη ειναι σιγουρο οτι θα ενταχθει; Ρωτάω περισσότερο ώστε να ξέρω κ εγώ τι να λέω στους πελάτες μου, κατά πόσο είναι σίγουρη η ένταξη τους σε αυτή τη φάση. η αποφαση υπαγωγής στο προηγουμενο ΕΚΟ ειχε βγει μετα απο κάποιους μήνες κ το μήνυμα ήταν αυτό: "Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών ελέγχων και μετά τη διαδικασία κατάταξης των υποψηφίων βάσει της χρονικής σειράς υποβολής αιτήσεων και την έγκριση της Επενδυτικής Επιτροπής, η αίτησή σας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ» (ΦΕΚ 756 / 02-03-2018 όπως ισχύει), σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της υπ. αριθ. 06 Απόφασης Υπαγωγής, με τα παρακάτω συνοπτικά στοιχεία...."
 8. ευχαριστώ!με την κούραση των τελευταίων ημερών εχω μπλοκάρει εντελώς.. γνωρίζετε επισης τι ειδους έλεγχοι διενεργουνται ώστε να μεταβεί η αίτηση απο κατάσταση 05. Επιλέξιμη Αίτηση προς Υπαγωγή στε κατάσταση 06. Αίτηση σε υπαγωγή ; σε ποιες περιπτώσεις μπορεί μια επιλέξιμη αίτηση να απορριφθεί δηλαδή;
 9. τι εννοεί οταν λεει υποβλήθηκαν 1053/καταχωρήθηκαν 2012 - υποβλήθηκαν 450/καταχωρηθηκαν 741? ποια η διαφορα υποβολής και καταχώρησης μιας αίτησης;
 10. εαν εχει δηλωθεί 95τμ στο Ε9 και εχει γινει τακτοποίηση για 2 τμ που δεν εχουν δηλωθεί, πρεπει να γινει τροποποίηση Ε9? υπάρχει ενα πεδίο που λέει "τμ για τα οποία εχει γίνει τακτοποίηση αλλά δεν έχουν δηλωθεί στο Ε9". Αν τα συμπληρώσω εκει είμαι καλυμμένη;
 11. καλησπέρα, εχω αντιστοιχη περίπτωση. Έχω στειλει 2 μέιλ αλλά δεν έχω λάβει απάντηση. Στο τηλεφωνικό κέντρο μου είπαν σήμερα ότι δεν έχουν ενημέρωση, αλλά θα βγει εγκύκλιος πριν την έναρξη του προγράμματος (!?)... Θα μπορούσες να ανεβάσεις εδώ την απάντηση που σου έστειλαν, ώστε να έχουμε κάποιο στοιχείο σε περίπτωση που μπλοκάρουν κάποια τέτοια αίτηση; Κάποιος άλλος συνάδελφος έχει κάποια ενημέρωση μήπως; Ευχαριστώ πολύ!
 12. Καλησπέρα, έχω παρόμοια περίπτωση, αίτηση που αρχικά εγκρίθηκε στον Α κύκλο, τελικά όμως ακυρώθηκε από τον ωφελούμενο και δεν έγιναν εργασίες. Γνωρίζετε αν μπορεί να γίνει αίτηση στον Β κύκλο; και εαν ναι, απαιτείται νεο ΠΕΑ; ευχαριστώ!
 13. καλήμερα! καλούμαι να κάνω τακτοποίηση σε κτίσμα που κατασκευαστηκε βάσει ΟΑ 1982 (οικισμός προ του 23), στην οποία φαίνεται οικόπεδο επιφάνειας 345τμ. Στα συμβόλαιο ιδιοκτησίας όμως φαίνεται οτι το οικόπεδο ειχε ήδη διαχωριστεί (στο συμβόλαιο δεν αναφέρεται επιφάνεια, αλλά απο τα ορια που αναφέρονται προκύπτει επιφάνεια 151τμ). Οπότε ενω με βαση τους υπολογισμούς που αναγράφονται στην ΟΑ η προσθηκη του 1982 εχει γίνει νόμιμα, με βαση την πραγματική επιφάνεια του οικόπεδου υπάρχει υπέρβαση δόμησης 4 τμ. (βγηκε αδεια προσθήκης 82 τμ ενώ με σωστό οικόπεδο ειχε υπόλοιπο 78τμ δομηση). Θεωρείτε οτι πρεπει να δηλωθεί χωρις ΟΑ; Το οικόπεδο ειναι μεν μικρότερο απο αυτό που φαίνεται στην ΟΑ, αλλά οχι λόγω μεταγενεστερης κατάτμησης. Σκέφτομαι να δηλώσω με ΟΑ, και να συμπεριλάβω στη σύγκριση με τα επιτρεπόμενα τμ περιοχής τα 4 τμ δόμησης (προφανως και τις υπόλοιπες αυθαίρετες κατασκευές) θα ήθελα τη γνώμη σας. ευχαριστώ!
 14. diangelis Στην άδεια του 78 ο χώρος είναι κυριας χρήσης. Στην άδεια του 82 στο τοπογραφικο συμπεριλαμβανει τα τετραγωνικα του ισογειου στη συνολικη επιφανεια οροφων, χωρις αναφορα στη χρηση. Στην τομη της αδειας 82 αναφερεται ως "υπαρχουσα αποθηκη". Το γεγονος οτι στην αδεια του 82 εμφανιζεται και προσμετραται και το αυθαιρετο τμημα θεωρω οτι το καθιστα νομιμο. Το παλιοτερο τμημα του ισογειου που υπηρχε και δεν εμφανιζεται στην αδεια 82 ειναι πρακτικα αδυνατο να κατασκευαστηκε μεταγενεστερα, προκειται για ενιαια κατασκευη. Να το θεωρησω αυθαιρετο με χρονολογια <82; Βασικα πρεπει να κανω εναν λαθος χειρισμο για να καλυψω μια λαθος αδεια...
 15. καλησπέρα, εχω μια περίπτωση που δεν ξέρω πως να χειριστώ, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Σε οικισμό <2000 κατοίκων βάσει ΟΑ 1978 κατασκευάζεται ισόγειο Ε=61,00τμ. Στη συνέχεια γίνεται αυθαίρετη επέκταση του ισογείου. Το 1982 βγαίνει ΟΑ για προσθήκη ορόφου, όπου φαίνεται ως υφιστάμενη (και προσμετράται στη δόμηση) η αυθαίρετη κατασκευή του ισογείου και μέρος μόνο του νόμιμου τμήματος του ισογείου- αποκρύπτεται ουσιαστικά ένα τμήμα του που όμως είχε κατασκευαστεί νόμιμα βάσει της προηγούμενης ΟΑ. Αντί δηλαδή να υπολογίσει για δόμηση 61τμ(νόμιμα ισογείου) + 44,1τμ (παράνομα ισογείου) + 81,5τμ (προσθήκη ορόφου) = 186,6τμ, υπολογίσε 81,5τμ (ως υφιστάμενο ισόγειο) + 81,5τμ (προσθήκη ορόφου) = 163τμ. Πώς πρέπει να χειριστώ την περίπτωση; Θεωρώ αυθαίρετα τα τμ που δεν έχουν υπολογιστεί στην ΟΑ 82; ευχαριστώ!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.