Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Danny14

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

532 profile views

Danny14's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, μία ερώτηση για τα τετραγωνικά του ΠΕΑ και των κύριων χώρων του Ε9: Σε περίπτωση μονοκατοικίας, πρέπει να ταυτίζονται τα ωφέλιμα του ΠΕΑ με αυτά του Ε9; Ή τα συνολικά; Έχω 2 περιπτώσεις, μία μονοκατοικία που δηλώνεται 110 τετραγωνικά στο Ε9, η ωφέλιμη του ΠΕΑ είναι 100 και η συνολική 110 (τα 10 τ.μ. είναι κλιμακοστάσιο που οδηγεί στο δώμα), και στην άλλη περίπτωση η μονοκατοικία δηλώνεται 100 τετραγωνικά, η ωφέλιμη του ΠΕΑ είναι 90 και η συνολική 100 (τα 10τ.μ. είναι λεβητοστάσιο κολλητά στο κτήριο, με ξεχωριστή είσοδο). Πρέπει να γίνει κάποια αλλαγή σε αυτες τις 2 περιπτώσεις στα λογιστικά; Ευχαριστώ
  2. @yian Στο Ε2 του ιδιοκτήτη, στα στοιχεία του ενοικιαστή υπάρχουν αυτά του γονέα του φοιτητή, ο οποίος το δηλώνει στο δικό του Ε1 στον Πίνακα 5 σαν πρώτη δευτερεύουσα κατοικία, και στον Πίνακα 6 σαν "13. Ενοίκιο που πληρώσατε για κατοικία παιδιών της οικογένειας που σπουδάζουν στο εσωτερικό". Με αυτά τα στοιχεία δεν γίνεται κάτι πάλι πιστεύεις; Ευχαριστώ για την απάντηση.
  3. Έχω περίπτωση που ο ιδιοκτήτης νοικιάζει το σπίτι του σε φοιτητή. Ο φοιτητής δεν κάνει φορολογική δήλωση, οπότε δεν αποδεικνύεται η κύρια κατοικία με έντυπο Ε1. Οι γονείς του το δηλώνουν στο δικό τους Ε1 στον Πίνακα 5 σαν πρώτη δευτερεύουσα κατοικία, και στον Πίνακα 6 σαν "13. Ενοίκιο που πληρώσατε για κατοικία παιδιών της οικογένειας που σπουδάζουν στο εσωτερικό". Αντίστοιχα ο ιδιοκτήτης το δηλώνει στο δικό του Ε2 με στοιχεία ενοικιαστή αυτά του γονέα. Είμαι καλυμμένος με μία υπεύθυνη δήλωση του φοιτητή, ότι το χρησιμοποιεί αυτός ως κύρια κατοικία και ότι δεν είναι υπόχρεος φορολογικής δήλωσης; Ή δεν είναι δυνατή η ένταξή του στο πρόγραμμα; Πρέπει να γίνει καμία αλλαγή στα λογιστικά; Ευχαριστώ!
  4. Σε περίπτωση που το ακίνητο νοικιάζεται σε φοιτητή, ο οποίος δεν κάνει φορολογική δήλωση οπότε η κύρια κατοικία δεν αποδεικύεται από το Ε1, είμαστε καλυμμένοι με μία υπεύθυνη δήλωση του ενοικιαστή ότι χρησιμοποιείται από αυτόν σαν κύρια κατοικία; Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοια κατάσταση στο περσινό πρόγραμμα;
  5. @Pavlos33 Κατά ΓΟΚ χτίστηκε ναι. Στο τοπογραφικό δεν αναφέρονται μεγέθη, μόνο οι διαστάσεις. Γενικά ποιά η άποψή σου για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους άδειες με τέτοια λάθη; Με βάση ποιά στοιχεία θα υπολογίσω τη δόμηση; ΑΔΕΙΑ.pdf
  6. @Pavlos33 Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Παραθέτω ένα αρχείο για να σε βοηθήσει να καταλάβεις την κατάσταση. Κλιμακοστάσιο δεν έχω, η πρόσβαση γίνεται με εξωτερική σκάλα. ΣΧΕΔΙΑ.pdf
  7. @Pavlos33 Και στο διάγραμμα κάλυψης και στο πίσω μέρος της άδειας τα αναγραφόμενα τετραγωνικά είναι 100 τ.μ.
  8. Καλησπέρα, έχω περίπτωση με άδεια προσθήκης ορόφου για δόμηση 100 τ.μ. (διαστάσεις 10x10 στο τοπογραφικό της άδειας), ωστόσο η εμβαδομέτρηση της κάτοψης της άδειας δείχνει δόμηση 85 τ.μ. Η υφιστάμενη κατάσταση είναι 100 τ.μ., με κάτοψη σχηματικά όπως της κάτοψης της αδείας αλλά με διαφορά στις διαστάσεις (>5%). Έχω θέμα με τη νομιμότητα; Δεν έχω ξανα αντιμετωπίσει τέτοια απόκλιση στα τετραγωνικά της αδείας με της κάτοψης. Γενικά για νομιμότητα βλέπω κυρίως τα τετραγωνικά της αδείας ή τις διαστάσεις της κάτοψης; Ευχαριστώ!
  9. Καλησπέρα. Έχω περίπτωση πελάτη που έχει βγάλει ΠΕΑ σε άλλο μηχανικό λόγω πώλησης το 2019, και ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να μπει στο Εξοικονομώ. Το ΠΕΑ είναι στο όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη και προφανώς δεν έχει σενάριο για ένταξη στο πρόγραμμα. Χρειάζεται ανάκληση και έκδοση νέου ή μπορεί να γίνει τροποποίηση του προηγούμενου όπως γινόταν στο Εξοικονομώ Ι; Ευχαριστώ!
  10. @Korvax Όχι για μόνωση δώματος δεν απαιτείτεαι ΕΕΔΜΚ. Έχω περίπτωση πελάτη που έχει βγάλει ΠΕΑ σε άλλο μηχανικό λόγω πώλησης το 2019, και ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να μπει στο Εξοικονομώ. Το ΠΕΑ είναι στο όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη και προφανώς δεν έχει σενάριο για ένταξη στο πρόγραμμα. Χρειάζεται ανάκληση και έκδοση νέου ή μπορεί να γίνει τροποποίηση του προηγούμενου όπως γινόταν στο Εξοικονομώ Ι; Ευχαριστώ!
  11. Καλημέρα, μια ερώτηση όσον αφορά νέα ένταξη στο πρόγραμμα, περίπτωση μονοκατοικίας. Τα τετραγωνικά που πρέπει να είναι δηλωμένα στο Ε9 είναι τα ωφέλιμα του ΠΕΑ ή τα συνολικά; Η συνολική επιφάνεια του ΠΕΑ είναι 120 τ.μ. και η ωφέλιμη 100 τ.μ. Στο Ε9 πρέπει να είναι δηλωμένα ως 100 τ.μ. κύριοι χώροι και 20 τ.μ. βοηθητικοί; Ή 120 κύριοι χώροι; Για να μην με πετάξει εκτός στην αίτηση. Ευχαριστώ!
  12. Καλησπέρα, έχω περίπτωση αλλαγής θέσης κτιρίου στο οικόπεδο (κατηγορία 3), ωστόσο η νέα θέση παραβιάζει τις πλάγιες αποστάσεις του οικοπέδου. Πως το περνάω αυτό στο φύλλο καταγραφής; Αν βάλω κατηγορία 3 με υπέρβαση >20% πλαγίων αποστάσεων το πρόστιμο προφανώς δεν αλλάζει. Θα κάνω νέο φύλλο καταγραφής; Ή το αφήνω έτσι; Επίσης στις πολεοδομικές διατάξεις που ίσχυαν κατά την κατασκευή (1978), δηλαδή στο ΒΔ 25/8/1969 δεν αναφέρεται κάτι για πλάγιες αποστάσεις. Η θέση του κτιρίου ήταν ελεύθερη τότε; Ευχαριστώ!
  13. Καλησπέρα, έχω αυθαίρετη κατασκευή ορόφου στέγη σε εντός οικισμού, σε κτήριο με ΟΑ μονόροφου πλακοσκεπούς οικοδομής με ύψος αδείας 4,5μ. Η προσθήκη ορόφου είναι 2,4μ., εντός του περιγράμματος του ισογείου (συνολικό ύψος 6,9μ.) και το επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής είναι 7,5μ. Επειδή οι γνώμες διίστανται, θα ήθελα να ακούσω την άποψή σας για τα παρακάτω: Στο φύλλο καταγραφής δηλώνω υπέρβαση ύψους 240εκ με <20% του επιτρεπόμενου ή πάω με αναλυτικό επειδή είμαι κάτω από τα επιτρεπόμενα της περιοχής; Σε ημερίδα του ΤΕΕ, ο κ. Τσελίκης του HelpDesk, αναφέρει ότι όταν έχω δόμηση έχω και υπέρβαση ύψους βάση της αδείας, αν το ερμηνεύω σωστά. Παραθέτω το βίντεο: ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΕ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ , από 2:00:15 και μετά (Offtopic αλλά το παραθέτω εδώ για να μην ανοίγω 2 post): Στον όροφο έχω 12τ.μ. τα οποία είναι μη προσβάσιμα, μετράνε στον Σ.Δ. ή όχι και υπολογίζονται με αναλυτικό; Επισυνάπτω μία κάτοψη για να γίνω πιό κατανοητός. Σύμφωνα με την κάτοψη, σαν τ.μ. ΚΧ βάζω τα τ.μ. της κατοικίας, των αποθηκών χωρίς μειωτικό αφού δεν είναι ισόγειος χώρος, της εξωτερικής σκάλας διότι είναι κλειστή και του μη προσβάσιμου χώρου; Ευχαριστώ ΚΑΤΟΨΗ-ΤΟΜΗ.pdf
  14. Καλημέρα, μου ήρθε e-mail από ΥΠΕΚΑ με αρνητικά αποτελέσματα ελέγχου τελικής εκταμίευσης με τις παρακάτω εκκρεμότητες: ΑΔΕΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ , ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ : "Παρακαλώ αναρτήστε Οικοδομική Άδεια παρεμβάσεων ή Άδεια Έγκρισης Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ) για την παρέμβαση 3.Γ (III) : Σύστημα Α/Θ (Θέρμανσης – Ψύξης / Ελάχιστη απαίτηση ενεργειακή σήμανση στους 55oC) (12 < P <= 20) που εκτελέστηκε. Σε περίπτωση που οι υλοποιημένες παρεμβάσεις δεν απαιτούν Οικοδομική Άδεια ή την έκδοση Άδειας ΕΕΔΜΚ παρακαλώ αναρτήστε Έγγραφο της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης ή Υπεύθυνη Δήλωση αρμόδιου Μηχανικού. " Έχει εγκατασταθεί ΑΘ σε διαμέρισμα (αντικατάσταση κεντρικού λέβητα πετρελαίου). Η ΕΕΔΜΚ είναι υποχρεωτική γι' αυτή την παρέμβαση; Μπορώ να στείλω απλά μια Υπεύθυνη Δήλωση Μηχανικού για μή απαίτησή της; Κι αν ναι, πως θα το δικαιολογήσω; Ευχαριστώ!
  15. Καλησπέρα, Πελάτης θέλει να βγάλει ΕΕΔΜΚ για εργασίες μόνωσης κελύφους, όμως έχει αυθαιρεσίες στο οικόπεδο. Σε περίπτωση που γίνει τακτοποίηση, πρέπει να πληρωθεί το 100% του προστίμου για να μπορέσω να εκδόσω την άδεια μικρής κλίμακας; Είναι δυνατή η καταβολή του προστίμου με δόσεις και η έκδοση της ΕΕΔΜΚ πριν την εξόφληση αυτών; Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.