Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στεργιούδης Βασίλειος

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Στεργιούδης Βασίλειος

  1. Ναι, αυτό εννοώ. Οι ΗΧ μετράνε στον όγκο επειδή αναφέρονται ξεχωριστά στο 13.2.α. Το ίδιο ισχύει και για το υπόγειο. Το 11.6.ι αφαιρείται από τον όγκο σύμφωνα με 13.2.β, αλλά στην πραγματικότητα μετράει στον όγκο το υπόγειο άνω εδάφους, λόγω το 13.2.α.
  2. Ο ΝΟΚ θα έπρεπε να είναι 2-3 σελίδες το πολύ. Ποιά είναι τα σημαντικά στοιχεία; Ο όγκος, το ύψος, η κάλυψη και η απόσταση από τα όρια. Δηλαδή αυτό που αντικρίζει κάποιος όταν περπατάει στο δρόμο. Τί βλέπει; Διώροφα; Πολυκατοικίες; Αυτό μετράει. Τα υπόλοιπα είναι μία ανοησία. Σοφίτα με 50% του υποκείμενου χώρου, πατάρι με 70% του υποκείμενου χώρου, αλλά παράλληλα 25% της πραγματοποιούμενης δόμησης... Μόνο που το βλέπεις τρελαίνεσαι! Στο Λονδίνο, στα βικτωριανά, όλες οι κατοικίες ήταν ισόγειες. Σχεδιάζαμε διώροφα και την πολεοδομία δεν την πείραζε. "Κάντε ό,τι θέλετε", μας έλεγαν. "Αρκεί το ύφος να είναι το ίδιο με αυτό του δρόμου. Τα παράθυρα να έχουν ίδιες ποδιές και πρέκια με της γειτονιάς, το τούβλο να είναι το ίδιο κλπ". Λοιπόν, πάει κανείς σαν τουρίστας εκεί και λέει "τί όμορφα εδώ!". Ούτε τ.μ. ούτε τίποτα. 2-3 σελίδες ο ΝΟΚ, μέγιστο. Τότε θα έχουμε καλό νόμο στα χέρια μας.
  3. Συνάδελφοι, το σχόλιο στο άρθρο 11, 6α "Σημαίνει μη προσμέτρηση σε όγκο", πού διατυπώνεται στα ΦΕΚ; Είναι ερμηνεία; Στο άρθρο 13, 2α δηλώνεται ξεκάθαρα πως προσμετρώνται οι η/χ στον όγκο.
  4. Σήμερα ακολούθησα τις οδηγίες του MHD και μίλησα τηλεφωνικώς με το τοπικό γραφείο Χαλκιδικής. Είχα τη βεβαίωση εντός 2 ωρών! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ συνάδελφε!
  5. Συνάδελφοι, από πού προκύπτει πως το ύψος της στέγης είναι 1,20μ.; Ο νόμος αναφέρει "Το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της οικοδομής .... ορίζεται σε τέσσερα (4) μέτρα για μονώροφη οικοδομή..." και "Σε περίπτωση κεκλιμένης στέγης, το ύψος αυτό προσαυξάνεται κατά 1,20μ.". Άρα έχεις μέγιστο ύψος οικοδομής 5,20. Το ύψος της στέγης μπορεί να είναι και κάτω του 1,20μ. Δεν αναφέρεται πουθενά το ύψος της στέγης. Παντού ο νόμος μιλάει για ύψος της οικοδομής.
  6. Πολύ χρήσιμο εργαλείο θα είναι αυτό. Είμαι νέος μηχανικός και με ενδιαφέρει πολύ. Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να υπάρχουν κατηγορίες μέσα στις οποίες θα υπάρχουν οι εργασίες. Για παράδειγμα, κατηγορία "Χωματουργικά", μέσα στην οποία θα υπάρχουν εργασίες όπως "εκθαμνώσεις", "κατάχωση άχρηστων υλικών", "εκσκαφή για δίκτυο αποστράγγισης", "εκσκαφή για θεμελίωση" κλπ. Προτείνω αυτόν τον τρόπο (και όχι εργασίες σε αλφαβητική σειρά) για γρηγορότερη αναζήτηση. Αν είναι κατά αλφαβητική σειρά, μπορεί η εργασία "εκσκαφή για αποστραγγιστικά" να έχει καταχωρηθεί ως "αποστραγγιστικά" (βλέπε γράμμα Α), ή "εκσκαφή για αποστραγγιστικά" (βλέπε γράμμα Ε), ή "χωματουργικά για αποστραγγιστικά" (βλέπε γράμμα Χ) κ.ο.κ. Από μένα ξεκινήστε! Καλή αρχή!
  7. Γνωρίζω πως η εταιρία Abvent που παράγει το Artlantis, έβγαλε το Twinmotion το οποίο χρησιμοποιεί το unrean engine 4 για παραγωγή γραφικών. Παρ' όλα αυτά, το τελευταίο Artlantis βγήκε το 2017, δε νομίζω να σταμάτησαν να βγάζουν νέες εκδόσεις.
  8. Καλημέρα σας, Επισυνάπτω post του 2009 από εδώ: http://www.michanikos.gr/topic/6177-%CE%A4%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%BD-1/ "κεραμοσκεπή: για τοποθέτηση πάνω σε πλάκα από μπετόν να υπολογίζετε τουλάχιστον 60ε/μ2 για εργασία και υλικά, ενώ αν η πλάκα από μπετόν λείπει, θα πρέπει αυτό το νούμερο να το αυξήσετε κατά 60% για την κατασκευή ξυλοσκεπής. Ο μάστορας που θα την κατασκευάσει, μπορεί και να σας ζητήσει ένσημα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι στην άδειά σας δεν θα έχουν προβλεφθεί (Φεβ. 2009 )" Για την πλάκα δε γνωρίζω. Προτιμότερο είναι να δείξετε σε σκεπατζήδες μία κάτοψη και να σας βγάλουν αυτοί προσφορά. Μία κεραμοσκεπή με πολύγωνο σχήμα είναι πιο δύσκολη από μία ορθογώνια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.