Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Chris A.

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.080 profile views
  1. Αγαπητέ καλημέρα. Θα σου πρότεινα να βγάλεις μια pvc Φ 120 αλλα να προσεξεις στο τελειωμα στον εξωτερικο χώρο να την βγάλεις με κεφάλι γιατί θα βρεις πιο εύκολα περσιδες.
  2. Κα Κάνω μια ερώτηση στο θέματα ιδιωτών που σημαίνει πως εμείς οι ιδιώτες εχουμε μικρότερη γνώση από εσάς που τα γνωρίζεται Το forum υπάρχει για να λύνονται κάποιες απορίες και να δίνονται κάποιες διευκρινίσεις. Το αν εγώ εγώ μπορώ να απευθυνθώ στο μηχανικό μου αυτό είναι άλλο θέμα και δικό μου. Το forum δε θα υπήρχε. Και για να μην έχεις απορίες την οικοδομή από τότε που αναφέρεσαι την τελείωσα. Εν πάσει περιπτώσει στο ερώτημα που εθεσα μπορείς να απαντήσεις; Αν θες
  3. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται η τοποθέτηση ηλιακού στη σοφίτα με κεκλιμένη στέγη. Αν στη μελέτη προβλεπόταν στο δώμα (ταράτσα) αρκεί μια ενημέρωση φακέλου προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με τον ελεγκτή δόμησης;
  4. Καλημέρα σας, Είμαι στο στάδιο κατασκευής καινούργιας κατοικίας. Στις μελέτες προβλέπεται η τοποθέτηση αντλίας θερμότητας και φωτοβολταϊκά πάνελς. Η άδεια έχει εκδοθεί μετά τον Ιούλιο του 2021. Έχω δύο ερωτήματα: Υπάρχει η υποχρέωση εγκατάστασης των εσωτερικών σωληνώσεων και γενικά του αερίου εφόσον υπάρχει η αντλία θερμότητας? Θα μπορέσει το ακίνητο να ηλεκτροδοτηθεί στη περίπτωση που γίνει η εγκατάσταση που προβλέπει η μελέτη θέρμανσης (τοποθέτηση σωληνώσεων) αλλά δεν τοποθετηθεί (αγορασθεί) η αντλία θερμότητας? Τα δύο ερωτήματα είναι βασικά προκειμένου να μπορέσω να υπολογίσω το κόστος αποπεράτωσης Θα εκτιμούσα μια σαφή απάντηση από την εμπειρία σας. Επίσης δε θα ήθελα να με παραπέμψετε στο μηχανικό μου διότι στη παρούσα φάση δε μπορεί να την απαντήσει. Με εκτίμηση.
  5. Καταλαβαίνω τι λες οκ, έχει διαφορά όμως φορολογικά τουλάχιστον αν κάποιος χώρος είναι κύριος και κάποιος βοηθητικός. Οκ σας ευχαριστω
  6. Η σοφίτα εν τέλει παρολο που δε μετράει στο Σ. Δ. μπορώ να τη δηλώσω ως βοηθητικό χωρο;
  7. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν υπάρχει πρόθεση να μη δηλωθούν τα τετραγωνικά. Απλά έχει σημασία στα τεκμήρια τι θα δηλωθεί και πως. Για παράδειγμα το υπόγειο είναι βοηθητικός χώρος και έτσι δηλώνεται στο Ε9. Προς το παρόν στη κάθετη δεν υπάρχει άλλο κτίσμα, οπότε αυτό σημαίνει πως δε μπορεί να δηλωθεί ως κατοικία απλά; Η σοφίτα πως δηλώνεται ως βοηθητικός η κύριος; Σίγουρα θα απευθυνθώ σστο λογιστη απλά θέλω νε ξέρω νωρίτερα.
  8. Πες το έτσι. Έχει γίνει κάθετη ιδιοκτησία με 50-50 δομηση. Απλά υπάρχει υπέρβαση λόγω τετραγωνικών που δε προσμετρώνται στη δομηση.
  9. Καλησπέρα, σε οικόπεδο με σύστασης κάθετης και 50%-50% δόμηση, δικαιούμαι να χτισω 150 τμ που αντιστοιχεί στο 50% της συνολικής δόμησης. Ο μηχανικός ομως χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα του ΝΟΚ και τα μετρα που δε μετρούν στη δόμηση βγάζει άδεια για 180 τμ περιπου συμπεριλμανβανομενου 25 τμ σκαλας, 23 τμ σοφίτας και 4 τμ ερκερ. Ερωτώ αν τα τμ που δεν προσμετρώνται στη δομηση (εσωτερική σκάλα, ερκερ, σοφιτα) θα δηλωθούν στο Ε9 ή και αν δηλωθουν πως? Βοηθητικοί ή κύριοι χώροι?
  10. Καλησπέρα, εχω ένα οικοπεδο εντος σχεδιου στο οποιο ειμαι στη φαση της οικοδομικης αδειας. Στο ακινητο αυτο η πραξη εφαρμογής εχει δώσει ενα κομματι στο δικό μου απο το γειτονικό οικοπεδο και το αντιστροφο, το γειτονικο οικοπεδο παιρνει ενα κομματι απο το δικο μου. Οι ιδιοκτησιες ειναι ετσι τα τελευταια 30 χρονια ποτε κανεις απο τους ιδιοκτητες να ενδιαφερθει να τακτοποιησει το ακινητο. Ενδιαμεσα των 2 οικοπεδων παρεμβάλλεται μια μαντρα (με διπλη διαγραμμιση στη φωτο) που χωριζει σημερα τα οικοπεδα και μια πορτα που εισερχεται μεσα στο οικοπεδο του περνωντας στην ουσια απο το δικο μου. Η μηχανικος μου λεει δε μπορω να σου βγαλω αδεια αν δε τακτοποιηθουν τα ακινητα. Θα πρεπει πρωτα αυτος να αποζημιωθει (εχει μια αποζημιωση δε την ανεφερα) και μετα θα βγαλουμε την αδεια και πως τη διαδικασια του γκρεμισματος θα το κανει ο δημος. Η πολεοδομια (αλλη απο αυτη που θα εκδοθει η αδεια) μου λεει θα βγαλεις την αδεια και με αυτην θα γκρεμισεις και τη μαντρα και θα τακτοποιησεις το οικοπεδο. Εν τω μεταξυ με τον ιδιοκτητη συζητησαμε και ειναι προθυμος ο καθενας να καταλαβει το ακινητο του. Απο οσο εχω διαβασει "β) Αμέσως μετά την κύρωση και μεταγραφή των πράξεων εφαρμογής ο οικείος Ο.Τ.Α., το Δημόσιο...καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος, μπορούν να καταλάβουν τα νέα ακίνητα που διαμορφώθηκαν με την πράξη εφαρμογής και περιέρχονται σ’ αυτούς με την προϋπόθεση ότι έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις της προηγούμενης περίπτωσης (α). Δικαιώματα της επόμενης περίπτωσης (δ) μετατρέπονται σε ενοχική αξίωση για αποζημίωση. Σε περίπτωση άρνησης του κατόχου ή νομέως να παραδώσει το ακίνητο που του αφαιρείται σύμφωνα με την πράξη εφαρμογής εντός 15 ημερών από της εις αυτόν εγγράφου προκλήσεως, διατάσσεται η αποβολή του με απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου, που εκδίδεται μετά από αίτηση των παραπάνω ενδιαφερομένων, κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων" Τελικα τι απο ολα ισχυει. Μπορω να βγαλω ΟΑ και με αυτη να γκρεμισω και τη μαντρα (αφου με τον γειτονα ειναι ολα οκ) η οποια με το jcb ειναι 2 λεπτα υποθεση ή η μηχανικος εχει δικιο και ειναι ειναι ευθυνοφοβη? Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  11. Καλησπέρα και καλη χρονια. Δεν ειχα προσεξει το ερώτημα. Ναι εχω συνιδιοκτησια με το διπλανο οικοπεδο το οποίο ειναι μεγαλύτερο 370 τμ. Ηδη προχωρω σε κάθετη ιδιοκτησία με σκοπό την έκδοση οικοδ. άδειας. Η συνενώνση δε συνεφερε απο οικονομικής αποψης αλλά και από άποψης χρόνου διοτι θα ήθελε νεα ΚΑΕΚ κλπ.
  12. Ευχαριστώ,. Η φύτευση επηρεάζει κάπου? Και ρωτάω διότι έχει διαφορετικά ποσοστα στον κάθε Τμήμα. Είναι υπολογισμένη? Για παραδειγμα το 60,72% που αναφέρει στο Τμήμα ΙΙ από που αφαιρείται?
  13. Καλημέρα σας. Έχω το εξής ερώτημα: Στη φωτογραφία σας παραθέτω τον πίνακα ποσοστών ιδιοκτησίας σε κάθετη ιδιοκτησία. Μπορείτε να μου απαντήσετε ποια είναι η μέγιστη επιφάνεια κάλυψης που μπορεί να έχει το κτίριο στο κάθε τμήμα, στοΤμήμα Ι και Τμήμα ΙΙ?
  14. Αγαπητε φιλε εχω δωσει 4000 . Δυστυχώς υπάρχουν και μηχανικοι ασχετοι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.