Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Kathigitis

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

533 profile views
  • semin

  1. Γιατι να ξεφορτωθω το αγροτεμαχιο? Κι ομως το αγροτεμαχιο στο συμβολαιο λεει ακριβως ποιο κομματι του αγροτεμαχιου εχω και δικαιουμαι να χτισω 50 τμ, περναει και ασφαλτος απο το κομματι μου, μετα συνεχιζει με χωματοδρομο. Ο μηχανικος μου ειπε οτι νομιμοπιειται το υπογειο αλλα αφου λετε εσεις οτι δεν γινεται τι να κανω ? Να μπουν τα υπνοδωματια στη σοφιτα για να ειναι ολα νομιμα? Τους συνιδιοκτητες γιατι να τους ρωτησω, αφου στο δικο μου κομματι θα χτισω! Ειχα ρωτησει και δικηγορο, ολα τα χαρτια ειναι οκ. Απλα το προβλημα μου ειναι οτι τα 50 τμ ειναι λιγα για ενα μικρο εξοχικο που θελω να χτισω, και απο καπου πρεπει να το επεκτεινω νομιμα για να βγαλω 2 υπνοδωματια που θελω. Ο μηχανικος μου ειπε οτι πανω απο αυτα τα 50 τμ δικαιουμαι νομιμα να χτισω 25 τμ σοφιτα ωστε να βγαλω 2 υπνοδωματια. Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το, καθώς και το κείμενο της αρχικής σου δημοσίευσης. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  2. Καλησπερα, Προσφατα αγορασα το 1/4 ενος παραθαλασσιου αγροτεμαχιου για ανεγερση εξοχικης κατοικιας. Το αγροτεμαχιο συνολικα ειναι 9 στρεμματα. Εγω αγορασα τα 2.250 τμ. Ολο το αγροτεμαχιο χτιζει 200 τμ. Εγω στο δικο μου τμημα μπορω να χτισω 50 τμ, το 1/4 δηλαδη. Ομως τα τετραγωνικα ειναι λιγα για ενα σπιτι με 2 δωματια που θελω να βγαλω. Ο μηχανικος μου ειπε οτι πλεον δεν ισχυουν αυθερεσιες του παρελθοντος οπως κλεισιμο μπαλκονιου κλπ και οτι ολα πρεπει να ειναι νομιμα. Μου ειπε οτι μπορω να χτισω τα 50 τμ (σαλοκουζινα και μπανιο) και 25 τμ νομιμη σοφιτα οπου βγαινουν 2 υπνοδωματια. Η αλλη επιλογη ειναι 50 τμ υπογειο και 50 τμ ισογειο. Τα υπνοδωματια δηλαδη να πανε στο υπογειο. Στη μια περιπτωση (της σοφιτας) βγαινουν 2 υπνοδωματια ενω στην αλλη περιπτωση (του υπογειου) αν και παρανομο (αλλα νομιμοπιειται) βγαινουν 3 υπνοδωματια και 2ο μπανιο. Εγω κλεινω πιο πολυ στη σοφιτα αλλα επειδη εχω τραυματικες εμπειριες με τη σοφιτα του σπιτιου μου, δεν ξερω. Οι συγχρονες σοφιτες θελω να πιστευω οτι με βροχες και αντιξοες συνθηκες δεν θα τρεχουν νερα. Μια τελευταια επιλογη που προτεινε ο μηχανικος ειναι 30 τμ ισογειο (σαλοκουζινα και wc) 20 τμ 1ο οροφο (μπανιο και 1 δωματιο) και 50 τμ υπογειο (2 δωματια και ενα μπανιο) σαν μεζονετα δηλαδη. Τι ειναι λειτουργικο και αισθητικα ομορφο; Η χρηση του θα ειναι σαν εξοχικη κατοικια, και αργοτερα οταν παρω συνταξη εγω και η συζυγος να γινει μονιμη. Τι θα προτεινατε εσεις; Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  3. Καλησπέρα, οι γονείς μου έχουν μια μονοκατοικία και επιθυμούν να μου τη μεταβιβάσουν. Το θέμα είναι ότι διάβασα ότι πρέπει το κτήριο να είναι τακτοποιημένο αλλά το οικόπεδο είναι 250τμ και κανονικά έχτιζε 280τμ τα οποία έχουν αξιοποιηθεί αλλά το πίσω μέρος της αυλής έχει κλείσει όλο (50τμ) που στα χαρτιά φαίνεται ως αυλη, έγινε για να μεγαλώσει το γκαράζ και ακριβώς από πάνω από αυτή την αυθαιρεσία έχει κατασκευαστεί μπαλκόνι (1ος όροφος). Επίσης, υπάρχει και σοφίτα περίπου 120τμ + μπαλκόνια. Ήθελα να ρωτήσω πόσα περίπου χρήματα χρειάζεται για να τακτοποιηθούν αυτές οι αυθεραισίες και πόσα για τη μεταβίβαση; Το κτήριο έχει 3 άδειες, μία το 1978 (αποθήκη), μία το 1991 (διαμέρισμα πάνω από την αποθήκη, η οποία έγινε κατοικίσημη) και μία το 2002 όπου έγινε επέκταση της ήδη υπάρχουσας μονοκατοικίας και έγιναν οι προαναφερθείσες αυθεραισίες (σοφίτα και κλείσιμο πίσω αυλής). Ολοκληρώνοντας, απ ότι θυμάμαι τα μπαλκόνια είναι κατά 50 πόντους μεγαλύτερα απ ότι είναι στα χαρτιά, αυτό αποτελεί πρόβλημα στη μεταβίβαση; Όλες οι απαντήσεις δεκτές. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  4. Ιασονα, σε λιγο καιρο παντρευομαι οποτε γι αυτο με την κοπελα μου σκεφτομαστε ποια θα ηταν η καλυτερη λυση και για μελλοντικα. Θετικα και αρνητικα υπαρχουν και στις δυο περιπτωσεις. Ρωτησα και εναν πρωην εργολαβο της περιοχης μου και μου ειπε ασηζητητι μονοκατοικια γιατι ετσι οπως ειναι χτισμενη μπορει να χωριστει και σε 3 ξεχωριστες κατοικιες με ξεχωριστες εισοδους και να νοικιαζω τα δυο διαμερισματα που θα προκυψουν και εγω να μενω στον πρωτο και να εχω ολη τη σοφιτα δικη μου, κατι σαν μεζονετα δηλαδη με τα 4 υπνοδωματια της σοφιτας, που ειναι υπεραρκετα νομιζω. Αλλα δεν ξερω, απο τη μια θελω να μπω στο σπιτι μου και να ειναι ολα καινουργια, δηλαδη να ειμαι ο πρωτος ανθρωπος που θα κατοικισει στο σπιτι και απο την αλλη η μονοκατοικια (το πατρικο μου σπιτι δηλαδη) μου φαινεται καλυτερη ποιοτικα και ειναι και πολυ μεγαλυτερη +οτι εχει γκαραζ. Να προσθεσω οτι υπαρχουν πολλες ξυλινες επενδυσεις στη μονοκατοικια οπως τα καγκελα των μπαλκονιων, η σοφιτα, τα κουφωματα, μερικα δαπεδα και στις οροφες εκει που ενωνεται ο τοιχος με την οροφη, πιστευετε οτι με τη σωστη διακοσμηση θα φαινονται ομορφα η θα φαινονται παλιακα? Γιατι οπως και να το κανεις η μεζονετα ειναι πιο συγχρονης αισθητικης. Δεν βιαζομαι, απλα σκεψεις κανω και αναζητω γνωμες για τη καλυτερη επιλογη, γιατι δεν ξερω ποτε θα μου ξαναδωθει η ευκαιρια να εχω το δικο μου σπιτι.
  5. Καλησπερα σας, Οντας ασχετος με θεματα οικοδομικης κλπ και εχοντας καποια χρηματα στην ακρη αποφασισα να απευθυνθω στο συγκεκριμενο forum για ενα διλλημα που με απασχολει. Λοιπον, κατοικω σε ενα προαστιο της Θεσσαλονικης και εχω δυο επιλογες η να αγορασω μια μεζονετα νεοδμητη (μιας και λογω εποχης τις πουλανε μισοτιμης) η να μου μεταβιβασει ο πατερας μου μια μονοκατοικια που εχει στο ονομα του. Στην περιπτωση της μεζονετας, προκειται για μεζονετα 155τμ του 2007 κολλητη με αλλες και χωρις κηπο αλλα προκηπιο. Απο εξω ειναι πολυ ομορφη αλλα απο μεσα ειναι στα μπετα. Αυτο δεν ειναι προβλημα διοτι θα τη διαμορφωσω οπως θελω εγω. Το προβλημα με τη μεζονετα ειναι οτι μου φαινεται σαν "σωληναρι", δηλαδη τα τετραγωνικα δεν φαινονται και μου φανηκε η διαρυθμηση στεναχωρη. Στην περιπτωση της μονοκατοικιας, προκειται για μια μονοκατοικια του 1989 380 κατοικισιμων τετραγωνικων και 120τμ γκαραζ. Αποτελειται απο ενα ισογειο ανεξαρτητο διαμερισμα 81τμ με σαλονι κουζινα μπανιο και 1 υπνοδωματιο. Στον πρωτο διαθετει σαλοτραπεζαρια μεγαλη με τζακι 1 wc 1 μπανιο με υδρομασαζ 1 κουζινα και 2 υπνοδωματιο. Επισης διαθετει σοφιτα με ακομα 4 υπνοδωματια σαλονι και 1 μπανιο. Διαθετει μεγαλα μπαλκονια και ολη η κατοικια ειναι κολλητη και απο τις δυο μεριες με αλλες μονοκατοικιες. Αλλα θελει καποιες μικροεπιδιωρθωσεις, οπως επισκευη στεγης γιατι σταζει λιγο οταν βρεχει στη σοφιτα, τοποθετηση σιτων και πατζουριων (μιας και τα κουφωματα ειναι ξυλινα), συντηρηση κουφωματων και κατι ψιλα απο ηλεκτρολογικα και υδραυλικα, οχι σπουδαια πραγματα. Το οικοπεδο ειναι 250τμ οποτε καταλαβαινετε οτι και στις 2 περιπτωσεις δεν θα εχω κηπο, αν και στη μονοκατοικια υπαρχουν τεραστια μπαλκονια και το προκηπιο ειναι κατα πολυ μεγαλυτερο. Και στις δυο περιπτωσεις τα λεφτα βγαινουν πανω κατω τα ιδια. Να προσθεσω οτι ειμαι σε ηλικια γαμου και θελω να κανω την καλυτερη επιλογη ωστε να το χαρω για χρονια το σπιτι που θα επιλεξω με την οικογενεια μου. Περιμενω να ακουσω τη γνωμη των ειδικων και στις δυο περιπτωσεις, να επιλεξω ενα σπιτι μεγαλο αλλα καποιας παλαιοτητας η ενα πιο μικρο αλλα πιο καινουργιο? Ευχαριστω εκ των προτερων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.