Jump to content

TheShaman

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Ουδέτερη

About TheShaman

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Εταιρία Λογισμικού
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

Recent Profile Visitors

216 profile views
 1. Γιατί ζητήσατε παράταση; Δεν μου αναφέρει κάπου κάποια προθεσμία για να ανέβουν τα διορθωμένα παραστατικά. Άλλωστε είναι σε σημείο που (θεωρητικά) η όποια καθυστέρηση οφείλεται σε εκείνους. Τώρα που το βλέπω, όντως μπορείς να ανεβάσεις συμπληρωματικά παραστατικά και υπάρχει και κουμπί ώστε να ξανα-εξετάσουν την αίτηση (αφού τα ανεβάσεις), παρά το ότι είναι στην 8γ κατάσταση. Δε θυμάμαι να υπήρχε αυτή η δυνατότητα πριν.. Επίσης τις αποδείξεις/παραστατικά εξόδων δεν μπορώ να τις πειράξω. Ευχαριστώ πολύ!
 2. Συνάδελφοι καλησπέρα, Απορία για δύο αιτήσεις που εκκρεμουν: - Η μία (με δανειοδότηση) και έχει κολλήσει στην κατάσταση «08.α Αίτηση με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις - σε διενέργεια ελέγχου τελικής εκταμίευσης» από τις 11/01/2019 (δηλ. πριν 2.5 μήνες) που την είχα καταθέσει. - Η άλλη (ίδια κεφάλαια) είναι στάσιμη από 22/01/2019 οπότε και μας πήγαν στην κατάσταση «08.γ Αίτηση με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις - αίτηση με ελλείψεις», αλλά δεν έχει γυρίσει ακόμα (2 μήνες τώρα!) στην κατάσταση «07. Αίτηση σε υλοποίηση παρεμβάσεων» που χρειάζεται για να κάνουμε τις διορθώσεις. Έστειλα email πριν 15 μέρες και για τις δύο περιπτώσεις στο [email protected], αλλά δεν έχω λάβει καμία απάντηση. Έχετε καμία ιδέα; Είναι γενικότερο το πρόβλημα;
 3. Καλημέρα συνάδελφοι. Σε αίτηση όπου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, λίγο πριν την υποβολή για τον τελικό έλεγχο και εκταμίευση, μου βγάζει την εξής προειδοποίηση: ..χωρίς να μπορώ να βρω το λάθος, αφού τα ποσά που έχουν εγκριθεί και τα τελικά (βάσει παραστατικών) συμφωνούν απόλυτα - και κατ'επέκταση και οι προκαταβολές που πήραν οι προμηθευτές μέσω δανείου είναι ακριβώς στο 70%. Το αντιμετώπισε κανείς άλλος; Με αφήνει να προχωρήσω με την υποβολή, οπότε σκέφτομαι να την αγνοήσω και να το προχωρήσω.
 4. Συνάδελφοι, στον Οδηγό αναφέρεται: Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να κάνει ανάληψη από τράπεζα Α και κατάθεση/πληρωμή σε τράπεζα Β (για να αποφύγει προμήθειες κλπ.), δεν θεωρείται πάλι "πληρωμή μέσω τραπεζικού συστήματος"; Άλλος συνάδελφος επέμενε ότι πρέπει να γίνει απαραίτητα με έμβασμα (να πας στην τράπεζά σου να δώσεις εντολή, ή να το κάνεις με e-banking), αλλά δε βλέπω το λόγο εφόσον δεν έγινε πληρωμή σε μετρητά ή κάτι άλλο και μπορείς να ανεβάσεις παραστατικά ανάληψης/κατάθεσης του ίδιου ποσού, την ίδια ημερομηνία.
 5. Έχει στείλει κανείς στο helpdesk να μάθουμε τι γίνεται, μήπως; Από την τράπεζα (Πειραιώς) πετάνε το μπαλάκι στο υπουργείο.
 6. Από το "Εγχειρίδιο Π_Σ ΕΚΟ ΙΙ - Διαχείριση αίτησης από την Έκδοση Απόφασης Υπαγωγής - Έκδοση 1", σελίδα 10. [Παρατηρώ τώρα ότι τα στοιχεία είναι "σβησμένα" στο PDF, αλλά εμφανίζονται κανονικά όταν κάνεις copy-paste τη φώτο... Ούτε ένα σωστό image obfuscation δε μπορούν να κάνουν.] Νομίζω όλοι εκεί είναι κολλημένοι γιατί δεν έχει δώσει ακόμα τα χρήματα ο Δικαιούχος στις τράπεζες (βλ. post εδώ). Πάντως θεωρητικά μπορείς να ξεκινήσεις κανονικά τις παρεμβάσεις, βγάζοντας τις απαραίτητες άδειες εργασιών (όπου απαιτούνται), αφού γίνονται δεκτά και παραστατικά επί πιστώσει που θα εκδοθούν σε αυτή τη φάση. Το μόνο θέμα είναι αν θα δεχθούν οι προμηθευτές/εργολάβοι να ξεκινήσουν χωρίς να έχουν λάβει προκαταβολή..
 7. Για το (1), όχι, δε βλέπω κοινή επιλογή για υλικά και εργασία - μόνο ξεχωριστά. Και ειδικά σε περιπτώσεις που εργολάβος τα αναλαμβάνει όλα, είναι μάλλον περίεργο να του ζητάς να κοπούν ξεχωριστά τα υλικά.. Για το (2) φαντάζομαι δεν πειράζει. Σε περιπτώσεις όπως τα κλιματιστικά, άλλωστε, μπορείς να διαπραγματευτείς δωρεάν τοποθέτηση από το κατάστημα. Ίσως κάποια καταστήματα το κάνουν και για τα ηλιακά. Εάν έχεις ορίσει προκαταβολές σε προμηθευτές, περιμένεις απλά την εκταμίεσή τους για να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.
 8. Μόνο η Πειραιώς τα προχωράει γρήγορα - την ίδια μέρα που υπογράφεις ενημερώνουν και το σύστημα του Εξοικονομώ. Εκταμίευση δόσης ούτε λόγος βέβαια (βλ. παραπάνω μηνύματα).
 9. Αυτό σκέφτομαι κι εγώ. Έχω περίπτωση διαμερίσματος με 1 κούφωμα επάλληλο αλουμινίου (1.Α2 κατηγορία), 1 μπαλκονόπορτα PVC (1.Β2 κατηγορία) και 2 παράθυρα PVC (1.Β1 κατηγορία). Μαζί με τα ρολά, (1.Ε1 κατηγορία), θα πρέπει να κοπούν σε 4 διαφορετικά παραστατικά! [Αν πρέπει να βάλεις ξεχωριστά και την εργασία τοποθέτησης = 8 παραστατικά] Επίσης πολλοί βάζουν εργολάβο για τη μόνωση π.χ. του δώματος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για υλικά, εργασία, ασφάλιση κλπ. Εκεί θέλει πάλι διαφορετικά παραστατικά; Θα πέσει πολύ upload....
 10. Υπάρχει κάποιος που να έχει δει προκαταβολές να εκταμιεύονται από την τράπεζα; Πάνε 3 εβδομάδες που έχουν υπογραφεί σχετικές δανειακές συμβάσεις και οριστεί προκαταβολές στο σύστημα, αλλά ακόμα τίποτα. Η τράπεζα (Πειραιώς) λέει ότι περιμένουν το υπουργείο. Στον οδηγό λέει: ..άρα φαντάζομαι ότι ο Δικαιούχος δεν έχει προχωρήσει στην "καταβολή των χρημάτων"...
 11. Το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών έχει προϋπολογιστεί κάπου στην αίτηση του έργου; Γιατί με αυτό θα βγαίνει πέρα από τα όρια του επιλέξιμου προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα στην πράξη να πρέπει να το καλύψει από την τσέπη του ο ωφελούμενος.
 12. Στην πλατφόρμα μου δίνεται η εντύπωση ότι ανεβάζουμε παραστατικά ανά κατηγορία δαπάνης και επίσης ανά τύπο (εργασία/υλικά), αφού μας ζητάει να επιλέξουμε συγκεκριμένα και να αναφέρουμε και το ολικό ποσό που αναγράφεται στο παραστατικό (βλ. συνημμένη φώτο από οδηγό προγράμματος). Τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος προμηθευτής μας καλύπτει δύο κατηγορίες (π.χ. "αλουμινάς" που βάζει ένα παράθυρο από PVC και μία μπαλκονόπορτα από αλουμίνιο - ενώ σου βάζει και τα ρολά που είναι επίσης άλλη, τρίτη, κατηγορία) ή αναλαμβάνει εξ'ολοκλήρου μία εργασία (π.χ. υλικά και εργασία για μόνωση δώματος); Πρέπει να τους ζητάμε ξεχωριστά παραστατικά;
 13. Υπάρχει κάποιος που, μετά την υπογραφή του δανείου, να έχει δει την εκταμίευση ποσών προκαταβολής στους προμηθευτές; Από την τράπεζα (Πειραιώς) λένε ότι περιμενουν το Υπουργείο να πατήσει το "κουμπάκι" για να εκταμιευτούν οι προκαταβολές (σε πελάτες που τις έχουν ήδη ορίσει/δώσει τη σχετική εντολή μέσα από την πλατφόρμα του προγράμματος)..
 14. Κι εγώ έχω την ίδια απορία για τα ένσημα. Επίσης, σε σχέση με την ημερομηνία των παραστατικών, στον οδηγό λέει: Άρα καταλαβαίνω ότι μας κάνουν και παραστατικά που έχουν εκδοθεί μετά το πρώτο ΠΕΑ, κι όχι αναγκαστικά μετά την απόφαση υπαγωγής.
 15. Τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό ή μέγιστο όριο για τα τ.μ. του διαμερίσματος; Γιατί, εάν μπει και δεύτερο κλιματιστικό, θα ανέβει ο προϋπολογισμός. Αν και, η αλήθεια είναι, το πρόγραμμα επιδοτεί αρκετά τα κλιματιστικά, οπότε στα 2000 ευρώ που έχουμε "αέρα" στις αρχικές παρεμβάσεις για το πρώτο κλιματιστικό, θα χωρέσει σίγουρα και δεύτερο μικρό (9άρι).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.