Μετάβαση στο περιεχόμενο

acbts

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ιωάννινα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

556 profile views

acbts's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπερα σας. Σε εκτος σχεδιου πολεως περιοχη, υπαρχει αγροτεμαχιο στο οποιο θελουμε να εκδοθει νεα οικοδομικη αδεια. το εν λογω αγροτεμαχιο, στους δασικους χαρτες του εθνικου κτηματολογιου, φαινεται ξεκαθαρα πως δεν ειναι δασικο. Ισα ισα απεχει πολυ απο δασικες εκτασεις. Ομως ο χαρτης αυτος δεν ειναι τελικος, κυρωμενος. Εβαλα αποσπασμα στο τοπογραφικο διαγραμμα απο τον δασικο χαρτη καθως και βεβαιωση δικη μου πως το γηπεδο δεν βρισκεται σε δασικη περιοχη. Ερωτηση : Προκειμενου να βγει αδεια δομησης θα χρειαστω καποια βεβαιωση απο το δασαρχειο η καλυπτομαι απο τον ( μη κυρωμενο ) δασικο χαρτη?
  2. Έχετε δίκιο. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας.
  3. Καλημέρα. Κι ευχαριστώ για την απάντηση. Εγώ θέλω να συμβούλεψω τους δύο ιδιοκτήτες, με βάση τον νόμο, που ελπίζω να υπάρχει και να είναι ξεκάθαρος για τέτοια περίπτωση, για να μην χαλάνε τσάμπα λεφτά σε δικές κλπ. Υπάρχουν αεροφωτογραφιες στις οποίες φαίνεται εδώ και 40 χρόνια ο μανδροτοιχος. Το ερώτημα ειναι:μετρανε τα όρια της διανομής συνοικισμου η τα υφιστάμενα (εδώ και τουλαχιστον 35 έτη) όρια? Κάποια νομολογία υπάρχει?
  4. Καλημέρα. Μια κρίσιμη γενικα ερώτηση. Σε οικισμό είχε γίνει το έτος 1930 διανομή συνικισμου με Οικοδομικά τετράγωνα (με συντεταγμένες) και χώρισμα των οικοπέδων εντός των οτ με αποστάσεις, ευθείες κλπ. Το έτος 2010 η αρχική διανομή έγινε σχέδιο πόλεως (συντεταγμένες κορυφών οτ σε τμ3) αλλά χωρίς να δείχνονται-αποτυπονονται τι γίνεται εντός των οτ, δηλαδή χωρίς συντεταγμένες των κορυφών των οικοπέδων. Εδώ και 30 χρόνια μεταξύ δύο οικοπέδων στην παραπάνω περιοχή έχει φτιαχτεί τοίχος περιφραξης. Ο ένας από τους δύο γείτονες όμως, λέει, (δικαίως) ότι ο τοίχος δεν έχει φτιαχτεί στα όρια της διανομής αλλά δύο μέτρα μακριά από αυτό. Οπότε οδηγουντε στα δικαστήρια. Η ερώτηση είναι: υπάρχει χρησικτησια (δηλαδή όρια στον τοίχο) η πρέπει να ακολουθήσουμε τα όρια της διανομής?
  5. καλημέρα σε όλους. Σε ένα αγροτεμάχιο υπάρχουν συνολικά 6 κτίρια+3 δεξαμενές. Από αυτά θέλουμε να βγάλουμε άδεια κατεδάφισης για να κατεδαφιστούν 2 κτίρια (από τα 6 συνολικά ) και 2 δεξαμενές (από τις 3 συνολικά) Θα χρειαστεί διάγραμμα κάλυψης? Βασικά δεν καταλαβαίνω την φράση ''ολοσχερώς''. καλή συνέχεια
  6. καλησπέρα. Είναι πιθανό να μου πει κάποιος στη πολεοδομία κλπ αργότερα σε κάποια νέα οικοδομική άδεια εντο΄ς του οικοπέδου, καλά τακτοποίησες 50 τμ δεξαμενής με 250 ευρώ??? Η δεξαμενή λυμάτων έχει ύψος 4 μ. Δηλαδή αν το δει κάποιος λογικά, τα 250 ευρώ είναι υπερβολικά λίγα για τακτοποίηση τέτοιας κατασκευής. Αφού να καταλάβεις εγώ σκέπτομαι να το πάω με αναλυτικό (500 ευρώ αντί για 250 ευρώ) για να μην κάνει ''κρά'' από μακριά.... ευχαριστώ πολύ πάντως καλησπέρα. επειδή δεν έχω κάνει πολλά αυθαίρετα, τακτοποιήσεις κλπ . Σε γενικές γραμμές κοιτάμε τι συμφέρει ή τι είναι λογικό να συμβαίνει??? στην περίπτωση μου, ούτε τα 250 ευρώ (πολύ λίγα) ουτε τα 12000 ευρώ (πάρα πολά) μου φαίνονται φυσιολογικό πρόστιμο για αυτή τη κατασκευή. ευχαριστώ πολύ πάντως (1) Μην ποστάρεις το ίδιο ερώτημα σε άλλο θέμα. Στην κατηγορία 3 που πόσταρες έχει διαγραφεί. (2) Δεν κάνουμε συνεχείς παραθέσεις ή δημοσιεύσεις. Αν θες να αλλάξεις κάτι κάνεις επεξεργασία. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33
  7. καλησπέρα σε όλους. το 2005 εκδόθηκε οικοδομική άδεια για κατασκευή δεξαμενών βιολογικού καθαρισμού. Μια(1) από αυτές τις δεξαμενές με βάση τα σχέδια έπρεπε να κατασκευαστεί 100 τμ αλλά έγινε 180 τμ. Με ποιον τρόπο τακτοποιούνται με τον 4495 τα επιπλέον 80 τμ ??? α. με κατηγορία 3, αυθαίρετες μικρές παραβάσεις, περίπτωση ζζ που αναφέρει ''δεξαμενές αποχέτευσης στεγανές η απορροφητικές καθώς και δεξαμενές νερού'' η β. κανονικά, με επιφάνειες κλπ ? --> καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στο πρόστιμο συγκρίνοντας τους δύο τρόπους (250 ευρώ έναντι 12000 ευρώ) --> το σχήμα, το ύψος, το μήκος της δεξαμενής παρέμεινε ίδια. Απλά μεγάλωσε το πλάτος αυτής. καλή συνέχεια σε όλους. Δεν ανοίγουμε χωρίς ιδιαίτερο λόγο νέο θέμα. Έχουμε έτοιμα θέματα στο ν. 4495 κατ' άρθρο. Tο θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Pavlos 33
  8. Τεσπα. Εγώ θα επιλέξω να βάλω ότι δεν έχει οικοδομική άδεια. Σας ευχαριστώ πάντως όλους θερμά για τις απαντήσεις-ενδιαφέρον σας.
  9. ένα κτίριο έχει οικοδομική άδεια ενώ το δευτερο κτίριο έχει τακτοποιηθεί με τον 4178/2013. ευχαριστώ καταρχήν για την απάντηση. αλλά σε ποιον νόμο ανεφέρεται αυτό?
  10. όμως 1. στην παράγραφο α του άρθρου 96 του νόμου 4495/2017(κατηγορίες αυθαιρέτων) αναφέρει ότι : "αν έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία η υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος υποβάλλεται υποχρεωτικά ανά διηρημένη ιδιοκτησία.'' επιπλέον, 2. στην παράγραφο 2 στο άρθρο 107 (ενέργειες αρμόδιων υπηρεσιών) του Ν 4495/2017 αναφέρει ότι : Αν το ακίνητο ανήκει σε περισσότερους συνιδιοκτήτες και έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, για τον υπολογισμό των πολεοδομικών μεγεθών και την έκδοση οικοδομικής άδειας που αναλογούν στα ιδανικά μερίδια κάθε συνιδιοκτήτη δεν λαμβάνονται υπόψη οι αυθαίρετες κατασκευές που έχουν εκτελεστεί σε άλλη οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία μέχρι τις 28.7.2011. και 3. στην παράγραφο 13 του άρθρου 100 αναφέρει Στην περίπτωση συγκυριότητας του ακινήτου στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί η αυθαίρετη χρήση, οι συντελεστές μείωσης του προστίμου και του παραρτήματος λαμβάνονται υπόψη για όποιον από τους συγκύριους πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις υποβάλλοντας διαφορετικά φύλλα καταγραφής για την επιφάνεια που αντιστοιχεί στο ποσοστό συνιδιοκτησίας της οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας. και 4. στην παράγραφο 2 του άρθρου 100 του νόμου 4495/2017 ανεφερει ότι : Για τον υπολογισμό των ανωτέρω συντελεστών τετραγωνιδίων, τα μεγέθη των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων συγκρίνονται με τους επιτρεπόμενους όρους και περιορισμούς δόμησης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου και, σε περίπτωση συγκυριότητας ακινήτου, με το μέρος των επιτρεπομένων μεγεθών, που αναλογεί στο ποσοστό συνιδιοκτησίας της οριζόντιας ή κάθετης ή ιδιοκτησίας κάθε συγκύριου.
  11. καταρχάς ευχαριστώ φιλε Δημητρη. 1. το αρχικό οικόπεδο ήταν 1000 τμ. και σε αυτό εκθόθηκε η οικοδομική άδεια (έτος 1990). 2. αφου κατασκευάστηκε η οικοδομή(έτος 1991) βάσει της παραπάνω οικοδομικής αδείας , ο ιδιοκτήτης-πατέρας έκανε κάθετη (έτος 2005) και έδωσε: 500 τμ του οικοπέδου στα οποια περιλαμβάνεται και η νομιμη οικοδομή στον ένα υιο του (διαιρετό κατά χρήση τμήμα Α) και τα υπόλοιπα 500 τμ (αδόμητα τότε) στον άλλο υιο του (διαιρετό κατά χρήση τμήμα Β). 3. στο τοπογραγικό της κάθετης (2005) είχε αποτυπωθεί ότι υπήρχε τότε στο ενιαιο οικόπεδο=1000 τμ, δηλαδή η νόμιμη οικοδομή. 4. όμως, το έτος 2008 ο ιδιοκτήτης (υιος νο 2) του τμήματος Β επιφανείας 500 τμ κατασκευάσε εξ ολοκλήρου αυθαίρετη κατυοικία εντός του τμήματος Β. Αυτή την κατοικία θέλει να τακτοποιήσει με τον 4495/2017. πρέπει να βάλω ότι υπάρχεί ή δεν υπάρχει οικοδομική άδεια για τον υπολογισμό του προστίμου? ευχαριστώ και πάλι.
  12. καλησπέρα! μια ερώτηση : σε μη οριοθετημένο οικισμό προ του 1923 προκειται να γίνει κατάτμηση οικοπέδου. Mέσα στο αρχικό οικόπεδο (προ κατάτμησης) υπάρχουν κτίρια. Ποιες είναι οι επιτρεπόμενες αποστάσεις του νέου οριου που θα δημιουργηθεί (μετά την κατάτμηση) από τα υφιστάμενα κτίρια? όλες οι γνώμες δεκτές. ευχαριστώ
  13. μία ερώτηση 1. σε οικόπεδο εκθόθηκε οικοδομική άδεια και κατασκευάστηκε νόμιμη οικοδομή με βάση αυτή τον ο.α.. 2. μετά την κατασκευή της παραπάνω οικοδομής έγινε κάθετη και δημιουργήθηκαν 2 διαιρετά κατά χρήση τμήματα στο οικόπεδο, τα Α- Β. η νόμιμη οικοδομή ανήκει στο τμήμα Α. 3. μετά όμως, στο τμήμα Β, κατασκευάστηκε οικοδομή , αυθαίρετα χωρίς οικοδομική άδεια. --> για να τακτοποιηθεί η αυθαίρετη οικοδομή του τμήματος Β πρέπει να βάλω ότι υπάρχει ή όχι οικοδομική άδεια στο έντυπο υπολογισμού?
  14. Καλησπέρα!! το 1980 εκδόθηκε οικοδομική άδεια.. η νόμιμη οικοδομή με βάση την παραπάνω οικοδομική άδεια κατασκευάστηκε το 1981. το έτος 1982 στο ίδιο οικόπεδο κατασκευάστηκε αυθαίρετος αποθηκευτικός χώρος 25 τμ. το έτος 1989 η περιοχή χαρακτηρίστηκε σαν ιστορικό κέντρο πόλης. για την τακτοποίηση της αυθαίρετης κατασκευης 25 τμ πρέπει να περάσω από επιτροπή? ή απλά χρειάζεται τεχνική έκθεση ? ευχαριστώ προκαταβολικά Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  15. Ναι. Σχεδόν. Σε 20 τεμάχια από 1 στρέμμα το κάθε ενα , έχει χτίσει ο ένας σε ένα τεμάχιο. άρα πρακτικά δεν έχουν χτίσει με εξαίρεση έναν ιδιοκτήτη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.