Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

judge_vag

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

630 profile views

judge_vag's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Collaborator Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τα συμβόλαια έγιναν επιτυχως 25 Γενάρη....μια δουλεια μερικών ημερων κράτησε ενα 4μηνο συνολικά. Και συνολικά απο την προκαταβολή 8 μήνες. Και πάλι καλα που έγινε, απιστευτο το κόμπλεξ του ανθρώπου.
  2. Φαινεται πως αυτο θα γινει αν δε λυθει τις επομενες μέρες....και ετσι ομως χρειαζεται τροποποιηση η ΗΤΚ και η υπαγωγή στο νομο για τα αυθαίρετα.
  3. Συνεχίζουν να πιέζουν και τώρα ζητάνε ότι κανονικά πρέπει να έχουμε συναίνεση ολων των ιδιοκτητων της πολυκατοικίας για υπέρβαση δόμησης στον εξώστη, που είναι ήδη ιδιοκτησίας του διαμερίσματος. Προφανώς αυτό είναι άτοπο, αφου δεν αποτελεί κοινόχρηστος χώρος. Το θέμα θα πάει στο ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου για να βγεί εκεί απόφαση-επικείρωση της ορθότητας των διαδικασιών απο τη δική μου συμβολαιογράφο.
  4. Συμφωνω με αυτά που λέτε όμως: Το ακίνητο αυτό ειναι πλέον η μοναδική περίπτωση να αποκτήσω σπίτι, αφου ισχύουν οι άκρως περιοριστικοί όροι του προγράμματος. Όταν διάλεξα δικηγόρο, ρώτησα για σχετική εμπείρια και ήταν ανένδοτη στο πόσες γνώσεις έχει και στο ότι θα κάνει τη δουλειά σωστά και γρήγορα. Σε τι βαθμό μπορώ να ελέγξω παραπάνω; Για το μηχανικό ήθελα να βάλω δικό μου γνωστό αλλά ο μεσίτης επέμενε για δικό του έμπειρο και συνεργάτη του σε παρόμοιες περιπτώσεις. Ο ιδιοκτήτης μια χαρά έχει να αντιμετωπίσει ρήτρες. Ο πρώην ιδιοκτήτης όμως, ο παππούς δεν έχει ( και δε μπορεί να έχει ) καμία ρήτρα.
  5. Καταρχάς ευχαριστώ για το χρόνο σας. https://acrobat.adobe.com/link/track?uri=urn%3Aaaid%3Ascds%3AUS%3Af533d6fa-4f58-474b-8cd1-510b546ae33d Επίσης, το θέμα μου δεν είναι αν θα προχωρήσω ή όχι, αλλά ο ιδιότροπος που από ότι φαίνεται μόνο σηκωτος θα πάει. Μπορώ να πίεσω κάπως εκεί;
  6. Βρέθηκαν όλοι αυτοί. Η αυθαιρεσία τακτοποιήθηκε. Συμβολαιογράφος βρέθηκε να το κάνει. Η τράπεζα έτρεξε νομικό και τεχνικό έλεγχο και τα χαρτιά περάσανε. Τώρα μένει η υπογραφή του πρωην ιδιοκτήτη, που είχει κάνει την κομπίνα με την πλαστή βεβαίωση το 2015 και ο οποίος ειναι ένας παππούς 84 ετών. 15 μέρες αυτός ο άνθρωπος με ταλαιπωρεί και δεν υπογράφει ενώ όλοι του υποδεικνύουν το αντίθετο. Βρήκε και μηχανικό που του είπε ότι κανονικά θέλει ανασύσταση φακέλου κλπ και το έχει κάνει σημαία. Εγω είμαι σε πραγματική απόγνωση. Είναι το μόνο ακίνητο που μπορώ να πάρω γιατι ισχύουν δεσμευτικοί όροι απο το πρόγραμμα ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, και σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει η πολυτέλεια αλλαγής ακινήτου. Συμβουλεύτηκα και πλήρωσα ανθρώπους να γίνει με τον "σωστό" τρόπο και τώρα σκοντάφτω στην ιδιοτροποία ενός γέρου ο οποίος ψάχνει για τρίχες ενώ ουασιαστικά πάμε διορθώσουμε το δικό του συμβόλαιο παρωδία. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, έχω πάρει ήδη παρατάσεις που τυπικά δεν υπάρχουν. Τι θα κάνω; Μπορώ να ταλαιπορούμαι έτσι απο την ιδιοτροπία ενός τυχαίου; Να πηγαίνει κόντρα σε μηχανικούς, συμβολαιογράφους, δικηγόρους και να περνάει το δικό του;
  7. Η υφιστάμενη κατάσταση διαφέρει με τα σχέδια της άδειας στο εξής σημείο. Και εγω δε τα γνωρίζω πολύ καλα γιατι παρότι μηχανικός είμαι στο επαγγελμα μόλις απο το φετινό Φεβρουάριο. Υπάρχει αυτή η απόκλιση 4.05*0.55= 2,23 τμ στο σύνολο των 98τμ του διαμερίσματος. Για το ακίνητο είχε χαθεί ο φάκελος στην πολεοδομία και έγινε τακτοποίηση απο μηχανικό ως εξ ολοκλήρου αυθαίρετο ως υπαγωγή στο άρθρο 96α ν. 4495/2017.
  8. Όπως φαίνεται στο προηγούμενο συμβόλαιο (2015) δόθηκε στην τότε αγοραπωλησία λανθασμένη βεβαίωση μηχανικού πως το ακίνητο δε φέρει σημαντικές αυθαιρεσίες. Όμως το ακίνητο τελικά είχε επέκταση δωματίου (κουζίνα) σε μπαλκόνι (στην πίσω μεριά). Η αυθαιρεσία αυτή τώρα τακτοποιήθηκε. Περιέργως τα δηλωμένα τετραγωνικά τότε περιέλαμβαναν την επέκταση της αυθαιρεσίας χωρίς να δηλώνεται πως η δεύτερη υπάρχει. Τα τετραγωνικά δηλαδή δεν εχουν αλλάξει. Σε αυτό το πλαίσιο θα χρειαστεί να γίνει επανάληψη συμβολαίου μεταξύ τωρινού και προηγούμενο ιδιοκτήτη πριν εγώ προχωρήσω σε αγορά ή μπορώ να προχωρήσω και χωρίς αυτό; Σας ευχαριστώ.
  9. Εχω περάσει μεγάλο κομμάτι από ολα αυτα. Ο πωλητής και ο μεσίτης παρότι η αγγελία υπήρχε 7 μήνες δεν έχουν προετοιμάσει τίποτα.... ΗΤΚ δεν υπάρχει, αλλά ειναι ζήτημα που θα απασχολήσει αργότερα και οχι σε αυτή τη διορία. Το ακίνητο είχε πωληθεί πάλι το 2015 οπότε δεν έχουμε να κάνουμε με χαμένα αρχεία. Το ακίνητο μου έχει δεσμευτεί με ΑΤΑΚ, αυτή είναι η διορία των 60 ημέρων, από τη ημέρα δέσμευσης, που τρέχει τώρα. Ρωτάω συγκεκριμένα πράγματα για να κατατοπιστώ και να προχωρήσω, τα υπόλοιπα του προγράμματος που σχολιάζεις τα έχω περάσει ήδη. Παρακαλώ αν υπάρχει κάποια βοήθεια, μην παω τελειως τσάμπα αυριο πολεοδομία. Επίσης η επιλογή της ηλεκτρονικής αίτησης φαίνεται να είναι αρκετά βοηθητική, αν ήξερα πως συμπληρώνεται σωστά.
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι, ειμαι Μηχανολόγος με 2 χρόνια εμπειρία, αυτη την περίοδο προσπαθώ να αγοράσω σπίτι με το πρόγραμμα Σπίτι Μου. Το ακίνητο έχει βρεθεί ομως εχω μπλέξεις με ένα συφερτό ανίκανων ιδιοκτητών, μεσιτών, δικηγόρων κλπ. Οι διορίες πιέζουν και δεν εχω στα χέρια μου οικοδομική άδεια, το τοπογραφικό διάγραμμα, το διάγραμμα κάλυψης, κατόψεις των επιπέδων, όψεις και τομές που χρειάζονται για τον έλεγχο του ακινήτου. Ο ιδιοκτήτης εκάνε 3 μέρες να βρει το τηλέφωνο του "μηχανικού του", που θα έλυνε το θέμα, ο "μηχανικός του" έγινε ο μηχανικός γνωστός του μεσίτη ο οποίος θα μπορεί να μας πει το χρόνο που χρειάζεται σε....2-3 μέρες! Για να μην τρελαθώ λοιπόν αποφάσισα να αναλάβω εγω παράλληλα, να δω πόσο αργός μπορεί να είνια κάποιος που δε ξέρει που πάνε τα 4 σε σχέση με όλους αυτούς τους έμπειρους. Θέλω τη βοήθεια σας, το ακίνητο βρίσκεται στο δήμο αθηναίων, που μπορώ να πάω για τα χαρτιά, τι να ζητήσω, πόσο χρόνο θα μου πάρει; Επίσης έχω βρει αυτή την ηλεκτρονική αίτηση αλλά δε γνωρίζω τι να βάλω στο Α.Μ. Μηχανικού (το δικό ?), και στο ονοματεπώνυμο άδειας. (επισυνάπτω). Ακόμα, γνωρίζω τον αριθμό της άδεις απο το προηγούμενο συμβόλαιο αγοραπωλησίας. Σας ευχαριστώ.
  11. Όχι δεν υπάρχει. Μας γίνεται πλύση εγκεφάλου απο το γυμνάσιο πως τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι απο τα καλύτερα της Ευρώπης και του κόσμου. Αυτή η πεποίθηση έχω δει πως σε επηρεάζει μέχρι και τα τελευταία χρόνια της σχολής όταν και αντιλαμβάνεσαι εξ' ολοκλήρου τη σκληρή αλήθεια (καμία φορά και αφού τελειώσεις τη σχολή). Προσωπικά ήδη απο το 1ο ή 2ο έτος είχα την εντύπωση πως έχω επίγνωση της πραγματικότητας...έκτοτε κάθε χρόνο απογοητεύομαι όλο περισσότερο. Τελικά τα Ελληνικά πανεπιστήμια ουδεμία σχέση έχουν με αυτά του εξωτερικού και η ψαλίδα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή που υποδεικνύουν τα φαινομενικά αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης στα διάφορα ranking (χρηματοδοτήσεις, έρευνα, δημοσιεύσεις, citations). Και αυτό συμβαίνει λόγω κυρίως της ανύπαρκτης σύνδεσης με την πραγματικότητα αλλά και της ερευνο-ποίησης κάθε σχολής στην Ελλάδα. Όταν οι δημοσιεύσεις γίνονται αυτοσκοπός και άγιο δισκοπότηρο αυτά παθαίνεις. Δε μπήκαμε μηχανολόγοι για να γίνουμε επιστήμονες....για αυτό υπάρχει το φυσικό, η ΣΕΜΦΕ και άλλα τμήματα. Δε λέω να μην υπάρχει καν αυτή τη φιλοσοφία αλλά τουλάχιστον να δίνεται η επιλογή στο φοιτητή τη πορεία θέλει να χαράξει. Οι μόνες σχολές στην Ελλάδα που έχω παρατηρήσει πως δεν υπάρχει αυτή η μανιακή ενασχόληση με έρευνα και γενικά επιστημονικό κομμάτι είναι οι σχολής πληροφορικής που είναι και νεοσύστατες (όλως τυχαίως) έχοντας ιδρυθεί στα τέλη του 80 με αρχές του 90. Πχ στο τμήμα πληροφορικής του ΕΚΠΑ υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης όλης της πτυχιακής με 6μηνη πρακτική εργασία. Αυτό θα πει εξέλιξη και σύνδεση με τη βιομηχανία, έστω και στο τέλος της σχολής. edit: Όντως έχουν βγει λαμπροί επιστήμονες απο το ΕΜΠ. Όμως δεν είναι αυτός ο σκοπός ενός πανεπιστημίου...ή καλύτερα ενός ΤΕΧΝΙΚΟΥ πανεπιστημίου. Επίσης πιστεύω ότι όσοι έχουν καταφέρει αξιόλογα πράγματα σαν επιστήμονες είναι κατά 90% δικιά τους δουλειά, ατελείωτες ώρες μελέτης και ενασχόλησης. Κοινώς όπου και να πήγαιναν δε νομίζω να διέφερε πολύ η πορεία τους. Το πανεπιστήμιου πρέπει επιτέλους να συνδεθεί με τη βιομηχανία και να ακολουθεί απο κοντά τις τάσεις της.
  12. @hyperlost Ευχαριστώ και πάλι. Το είχα ψάξει γενικά τι παίζει σε κάθε χώρα. UK είχα αποκλείσει με την πρώτη για τους λόγους που αναφέρεις, τεράστιος ανταγωνισμός, υψηλά ενοίκια, σχεδόν σίγουρη η συγκατοίκηση στην αρχή. Οι χώρες που με ενδιαφέρουν είναι Γερμανία, Ολλανδία, Δανία και Σουηδία. Γνωρίζω ότι δεν έχω να επιδείξω κάτι παραπάνω απο το συνάδελφο με ένα απλό πτυχίο, πέρα ίσως απο το βαθμό, τις εργασίες και το χρόνο που τελείωσα τη σχολή. Δεν είναι κάτι που κάνει μεγάλη διαφορά το ξέρω αλλά πιστεύω είναι μια αρχή. Πιστεύω και με το πτυχίο όμως αν έχεις τον κατάλληλο άνθρωπο να σε προτείνει όλα γίνονται. Γνωρίζω τέτοιες περιπτώσεις. Οπότε στόχος μου είναι να μπω στην αγορά εργασίας σε ένα τομέα εξελισσόμενο και με προοπτικές. Ώστε με προϋπηρεσία και συστάσεις να μπορέσω να φύγω. Αλλιώς θα μαζέψω λεφτά για μεταπτυχιακό και θα πάω Ολλανδία, που μετά το πτυχία σε απορροφάει η τοπική αγορά. Προς το παρόν λεφτά για πιστοποιήσεις δεν παίζουν οπότε ότι μάθω θα είναι απο ίντερνετ (coursera κλπ) που είναι είτε δωρεάν είτε έναντι χαμηλού αντιτίμου. Ξεκινάω απο εκεί και βλέπουμε. Στρατό μπαίνω Νοέμβριο έχει δρομολογηθεί αυτό. Σίγουρα όχι ότι ήθελα αλλά τουλάχιστον για τους επόμενους 9 μήνες θα έχω μία ηρεμία.
  13. Νέους απόφοιτους πιάνει σίγουρα αφού εκεί εμπίπτω, τώρα πως ορίζεται ο νέος αυτό δε το γνωρίζω. Λογικά υπάρχει κάποιο όριο στα ένσημα. Για τα λεφτά βασικός μισθός ναι. @rootbreaker Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και συμβουλές.
  14. Υπήρχε ένα πρόγραμμα που απαιτούσε τουλάχιστον 3 μήνες ανεργίας αλλά βγήκε και ένα νέο που απαιτεί απλή εγγραφή στα μητρώα ανέργων με επιδότηση εργασίας 10 μηνών. Πρέπει να είσαι απόφοιτος από όσο γνωρίζω. 100% πρέπει να είναι η επιδότηση από όσο ξέρω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.