Μετάβαση στο περιεχόμενο

vogelena

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

419 profile views
  • tsx

  • lloyd

vogelena's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, σας παραθέτω ένα πρόβλημα που μου έχει δημιουργηθεί και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Με την ένταξη μου στο Πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οικον ΙΙ, εξέδωσα την Άδεια Μικρής Κλίμακας (ΑΜΚ), όπου προλαμβανόταν εργασίες, ικριώματα, καθαίρεση επιχρισμάτων, τοποθέτηση θερμομόνωσης και επιχρίσματα + χρωματισμοί. Μετά την έκδοση της ΑΚΜ κατέθεσα φάκελο στο ΙΚΑ για την απογραφή του έργου, πριν την έναρξη των εργασιών. Στο φάκελο αυτό δήλωσα ότι οι εργασίες θα γίνουν από υπεργολάβο. Το ΙΚΑ μου δήλωσε ότι το έργο δεν απογράφεται, αλλά με το πέρας των εργασιών να καταθέσω στην υπηρεσία το τιμολόγιο του υπεργολάβου όπου δηλώνονται όλες οι εργασίες (Πρόκειται για υποθέσεις που έλαβαν μέρος από Απρίλιο – Ιούνιο του 2019). Κατέθεσα λοιπόν το τιμολόγιο και θεώρησα τις υποχρεώσεις μου προς το ΙΚΑ τελειωμένες, καθώς και δεν με «ενόχλησαν» για κάτι άλλο. Στο τέλος όμως του Ιανουαρίου του 2020, μου κοινοποιήθηκε με συστημένη επιστολή από το ΙΚΑ, ότι είμαι υποχρεωμένος να καταβάλλω περίπου 400€ για κάθε μία από τις 2 περιπτώσεις, όπου συμπεριλαμβάνεται κόστος ενσήμων (με αναδρομική επιβολή) + πρόστιμο καθυστέρησης. Για την ενέργεια τους αυτή επικαλούνται την “Από 29-9-19 τεχνική έκθεση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Υποστήριξης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία «οι εργασίες επιχρισμάτων και χρωματισμού πρέπει να εκτελούνται από εργατοτεχνίτες οικοδόμους κι όχι από προσωπικό εστεγασμένης επιχείρησης»”. Θα ήθελα λοιπόν να μάθω, αν κάποιος άλλος έχει αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο? Ποια είναι η γνώμη σας? Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση?
  2. Ευχαριστώ πολύ. Έχω επικοινωνήσει με την τράπεζα πολλές φορές και δεν μπορούν να μου πουν τίποτα λέει. Ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο και δεν μπορώ να επικοινωνήσω με κανέναν ουσιαστικά για την πορεία της αίτησης. Ήθελα απλά να δω αν το έχει αντιμετωπίσει και κανείς άλλος. 1. Πόσο καιρό αναμένατε εσείς? 2. Γνωρίζετε κάποιο άλλο τηλέφωνο επικοινωνίας? Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο!
  3. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ο υπάλληλος είναι ο αρμόδιος για το εξοικονομώ στην τράπεζα. Οπότε δεν ξέρω τι να πω. Και όλοι οι προμηθευτές είναι από EUROBANK σε EUROBANK. Ο σύμβουλος δεν έχει συναντήσει κάτι ανάλογο, άρα δεν ξέρει. Δεν έχετε συναντήσει εσείς κάτι τέτοιο?
  4. Καλησπέρα σας, έχω "ξαναενοχλήσει" το forum, αλλά χρειάζομαι πραγματικά τη βοήθεια σας. Έχω αίτηση με δάνειο από Eurobank. Από το Νοέμβριο περιμένω εκταμίευση προκαταβολών στους προμηθευτές, έχοντας κάνει όλα τα βήματα. Από την τράπεζα μου λεν απλά να περιμένω. Όμως το Μάιο εκπνέει η διορία για καταβολή όλων των παραστατικών ολοκλήρωσης του έργου - εγώ όμως σε αυτό το στάδιο δεν μπορώ να κάνω καμία κίνηση μέχρι να μπουν οι προκαταβολές. Έχει συναντήσει κανείς κάτι τέτοιο? Πρόκειται για τράπεζα Eurobank!!!
  5. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ακριβώς αυτά έχουν γίνει, και το δάνειο έχει εγκριθεί και τα ποσά τα έχω βάλει στο σύστημα του εξοικονομώ. Αλλά στο λογαριασμό μου δεν έχουν μπει τα ποσά για να παν στους προμηθευτές. Ούτε κάποιο μήνυμα μου έχει έρθει. Είχες περίπτωση της Eurobank που να εκταμιεύτηκαν οι προκαταβολές? Η αργεί η τράπεζα?
  6. Καλημέρα σας. Θα ήθελα τη βοήθεια σας! Έχω αίτηση με δάνειο από τη Eurobank. Από τέλος Αυγούστου έχει δοθεί εντολή για εκταμίευση των προκαταβολών στους προμηθευτές και το στάδιο επίσης στο πρόγραμμα συμβαδίζει, χωρίς να με αφήνει να κάνω κάποια επιπλέον κίνηση. Όμως οι προκαταβολές δεν έχουν μπει ακόμα! Η τράπεζα μου λέει ότι είναι όλα εντάξει και απλά περιμένουμε. Έχει κανείς άλλος παρόμοια περίπτωση? Πρόκειται για τράπεζα EUROBANK!
  7. Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε κάτι. Μπορεί και να έχει απαντηθεί παλιότερα, αλλά δεν μπορώ να το βρω ψάχνοντας. Έχω καταχωρήσει απλά τους προμηθευτές και το IBAN τους και πρόκειται για αίτηση με ίδια κεφάλαια. Στην καρτέλα όμως " Καταβληθέντα Ίδια Κεφάλαια" μου βγάζει 0. Γιατί συμβαίνει αυτό? Μπορώ να καταθέσω λεφτά σε κάποιον προμηθευτή πριν συμπληρώσω οτιδήποτε άλλο στο πρόγραμμα ή πρέπει να προηγηθεί κάποια ενέργεια? Σας ευχαριστώ πολύ!!!
  8. Καλησπέρα σας, θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε σε κάποια διαδικαστικά θέματα. Σας παραθέτω λοιπόν τα ερωτήματα μου: Ο μηχανικός που υπογράφει την άδεια μικρής κλίμακας μπορεί να υπογράψει και το ΠΕΑ ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Χρειάζεται να δηλωθεί πουθενά στο πρόγραμμα το IBAN του ιδιώτη σε περίπτωση με ίδια κεφάλαια και πού? (Δε θα πρέπει να του επιστραφούν κάποια λεφτά στο λογαριασμό του, όπως είναι οι καταβολές του από το ΠΕΑ?) Το 1ο ΠΕΑ που είχε βγει για το εν λόγω διαμέρισμα είχε βγει στο όνομα του επικαρπωτή, επομένως και το ΑΠΥ είχε βγει στο όνομα του επικαρπωτή. Η αίτηση όμως τελικά στο εξοικονομώ έγινε στο όνομα του ατόμου με την υψηλή κυριότητα. 3.α. Τώρα το 2ο ΠΕΑ θα βγει στο όνομα του ατόμου με υψηλή κυριότητα. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα? 3.β. Το 1ο ΠΕΑ θα μπορέσει να πληρωθεί από το πρόγραμμα μιας και το όνομα είναι του επικαρπτωτή κι όχι στο όνομα με την υψηλή κυριότητα που είναι και ο δικαιούχος του προγράμματος? Σας ευχαριστώ πολύ για όποια πληροφορία μπορείτε να μου δώσετε!!!
  9. Καλημέρα σας, θέλω κι εγώ να κάνω κάποιες ερωτήσεις: 1. Για αίτηση με δάνειο στη Eurobank, γνωρίζει κανείς πόσες μέρες μετά τη δήλωση των προμηθευτών και των προκαταβολών εκταμιεύεται το ποσό? 2. Για δάνειο με αυτοχρηματοδότηση: 2.α Μπορεί ο ωφελούμενος να βάλει από την αρχή όποιο ποσό θέλει π.χ. για τα κουφώματα και αργότερα να ξαναβάλει άλλο ποσό μέχρι να συμπληρώσει την ίδια του συμμετοχή. (π.χ. αν τα κουφώματα κάνουν 10.000€ και με επιδότηση από το πρόγραμμα 60%, ο ωφελούμενος πρέπει να βάλει 4.000€. Μπορεί να βάλει τώρα τα 2.000€ κι αργότερα τα υπόλοιπα 2.000€?) 2.β. Πώς φαίνεται τι ποσό έχει καταθέσει ο ωφελούμενος στο πρόγραμμα? Ανεβάζει και την απόδειξη από την καταβολή των χρημάτων?
  10. Καλημέρα σας, θέλω κι εγώ να κάνω κάποιες ερωτήσεις: 1. Για αίτηση με δάνειο στη Eurobank, γνωρίζει κανείς πόσες μέρες μετά τη δήλωση των προμηθευτών και των προκαταβολών εκταμιεύεται το ποσό? 2. Για δάνειο με αυτοχρηματοδότηση: 2.α Μπορεί ο ωφελούμενος να βάλει από την αρχή όποιο ποσό θέλει π.χ. για τα κουφώματα και αργότερα να ξαναβάλει άλλο ποσό μέχρι να συμπληρώσει την ίδια του συμμετοχή. (π.χ. αν τα κουφώματα κάνουν 10.000€ και με επιδότηση από το πρόγραμμα 60%, ο ωφελούμενος πρέπει να βάλει 4.000€. Μπορεί να βάλει τώρα τα 2.000€ κι αργότερα τα υπόλοιπα 2.000€?) 2.β. Πώς φαίνεται τι ποσό έχει καταθέσει ο ωφελούμενος στο πρόγραμμα? Ανεβάζει και την απόδειξη από την καταβολή των χρημάτων?
  11. Καλημέρα, χωρίς να μου έχει έρθει κάποιο μήνυμα από το πρόγραμμα, έπειτα από επικοινωνία με την τράπεζα μόλις σήμερα υπέγραψα τη σύμβαση δανείου. Δεν έχει ενημερωθεί βέβαια ακόμα η καρτέλα μου στο πρόγραμμα, οπότε ακόμα αναμένω για το επόμενο βήμα!
  12. Καλημέρα σας, μόλις ολοκλήρωσα τις ενέργειες για αίτηση δανείου και μου ήρθε επιβεβαιωτικό μήνυμα στο λογαριασμό μου στο πρόγραμμα. Όμως δεν μου έχει έρθει επιβεβαίωση / mail στο mail που έχω δηλώσει. Το έχει συναντήσει κανείς αυτό? Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό?
  13. Όταν συμπληρώνουμε τα στοιχεία, έχοντας κάνει είσοδο ως εγγυητές, στην Καρτέλα "Στοιχεία Αίτησης Δανείου", βάζουμε τα στοιχεία του αιτούντα για το δάνειο και όχι του εγγυητή, σωστά?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.