Μετάβαση στο περιεχόμενο

ekechagi

Members
  • Περιεχόμενα

    110
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ekechagi

  1. Ανάρτηση πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης επί τοιχίων Ο/Σ είναι συμβατή με αυτή τη μέθοδο κατασκευής;
  2. Όχι, έχει μείνει διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και περίφραξης. Για αυτό έχω θέμα με τα ύψη και το πόρισμα του ελέγχου.
  3. Σε νεο-ανεγειρόμενη οικοδομή, ο ιδιοκτήτης θέλει να υποβιβάσει τον περιβάλλοντα χώρο της οικοδομής κατά 20-25cm. Μπορεί η άδεια να κλείσει; Το πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης πώς υπολογίζεται;
  4. Καλημέρα στην κοινότητα, Για καινούργια οικοδομή, η οποία πέρασε Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, επειδή δεν στεγάζεται εξ ολοκλήρου με στέγη, αλλά έχει σε ένα μέρος της βατό δώμα: Θέλω να μετακινήσω τη θέση των μετρητών φυσικού αερίου, καθώς και τους καυστήρες. Η ΕΔΑ έχει πραγματοποιήσει αυτοψία και έχει εγκρίνει τη νέα θέση του μειωτή και των μετρητών. Ο Μελετητής-Επιβλέπων Μηχανικός, προκειμένου να αναθεωρήσει τη μελέτη και τα σχέδια φυσικού αερίου, ζητάει να αναθεωρηθούν πρώτα τα αρχιτεκτονικά σχέδια και να συμπεριλαμβάνουν τις αλλαγές, ώστε να προχωρήσει το δικό του κομμάτι. Η αρχιτεκτονική μελέτη κατόψεων και όψεων δεν περιλαμβάνει καθόλου τα στοιχεία αυτά (καυστήρες, μετρητές, καμινάδα). Το πρώτο ερώτημα είναι εάν θα έπρεπε να φαίνονται τα στοιχεία αυτά στην μελέτη της όψης. Το δεύτερο είναι τι ενέργειες χρειάζεται να κάνω εγώ: Ενημέρωση αδείας, ώστε να φαίνονται οι καυστήρες και οι μετρητές σε κατόψεις και όψεις; Αναθεώρηση; Χρειάζεται ξανά γνωμοδότηση από Σ.Α. λόγω της αρχικής πράξης; Σας ευχαριστώ!
  5. Δικά σου έξοδα είναι. Όπως και τα έξοδα επέκτασης του δικτύου ΖΚ νερού.
  6. Καλησπέρα, Φτιάχνω πίνακα κατανομής κοινοχρήστων δαπανών. Στον τελευταίο όροφο, τα διαμερίσματα έχουν την δικιά τους σοφίτα (εσωτερική σκάλα εντός του διαμερίσματος) και κεκλιμένη στέγη. Επισυνάπτω σχηματική τομή. Χρησιμοποιώ τον πίνακα αυτό, και το ερώτημά μου είναι, τι εμβαδόν και όγκο θα αποδώσω στο συγκεκριμένο διαμέρισμα; Αυτό που έχω σκεφτεί είναι να υπολογίσω τα τετραγωνικά του ορόφου και της σοφίτας, στη στήλη 5, και τον όγκο που περικλείεται από την πλάκα και τη σκεπή, στη στήλη 7. Για την κατανομή των δαπανών, στήλες 9-11, θα δουλέψω με τον όγκο, ενώ για τις ψήφους, στήλη 14, με το εμβαδόν.
  7. Άλλαξαν τα νούμερα στο ΔΔ για να μπει το κτήριο εντός ορίων; Η ψευδής αποτύπωση στο ΔΔ συνοδεύεται από διαστάσεις ή αποτελεί σκαρίφημα; Εγώ θα πρωτοκολλούσα ερώτημα στην αρμόδια ΥΔΟΜ για να έχω έγγραφη απάντηση, και κατόπιν θα υπολόγιζα πρόστιμο με το πρώτο σχήμα.
  8. <1 Ω. Ό,τι συμφωνήσεις και πληρωθείς, παραδίδεις.
  9. Ναι, θα γίνει συμψηφισμός με τα τέλη υπέρ ΣΣΕΔ όταν θα κλείσει το έργο και πάρεις την βεβαίωση αποβλήτων. Να ξέρεις ότι πληρώνεις και τον ιδιώτη-αποδέκτη και το ΣΣΕΔ (ΣΑΝΚΕ) για τα υλικά που θα πας. Οι τιμές φαίνονται στην σύμβαση που υπογράφεις.
  10. Σε υπηρεσίες (ΕΥΑΘ, ΔΕΔΔΗΕ κτλπ) έχουν δεχτεί κανονικά ΥΔ gov, ως εξουσιοδότηση.
  11. Αυτοί δεν έκαναν απεργία 2 εβδομάδες, γιατί τους πήραν αρμοδιότητες, από τις ΥΔΟΜ στο e-adeies; 😂
  12. Αυτό προσπαθώ να καταλάβω και εγώ. Τι σημαίνει ότι δεν μετράνε στο σ.δ. και πώς το ελέγχεις αυτό. Γιατί δηλαδή να μην βγάλω μια μελέτη με 20cm orthoblock και να πάω να χτίσω με 15cm οτιδήποτε άλλο. Τέλος πάντων, ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα.
  13. Εμένα το ερώτημά μου είναι άλλο. Αυτά τα θερμομονωτικά τούβλα δεν μετράνε στο σ.δ. Τα τούβλα μπαίνουν μεταξύ υποστυλωμάτων Κ1-Κ2. Τα υποστυλώματα μετράνε; Εάν όχι, έχει καλώς, μεγαλώνει το σπίτι. Εάν ναι, τι κάνεις; Χτίζεις τα υποστυλώματα εντός του περιγράμματος στο σ.δ. και τον τοίχο εκτός; Θα κάνει δόντι 20 cm το σπίτι προς τα έξω στα σημεία που μπαίνει η τοιχοποιία; Ξεκινάμε να χτίζουμε τούβλα την άλλη εβδομάδα και προσπαθεί 10 μέρες ο πωλητής να μου δώσει orthoblock και δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα τα αξιοποιήσω στην κατασκευή για να κερδίσω αυτά τα extra τετραγωνικά.
  14. Τα μεταπτυχιακά ΔΕΝ αποδίδουν επαγγελματικά δικαιώματα. Δεν μπορείς να εγγραφείς στο ΤΕΕ χωρίς προπτυχιακό τίτλο Μηχανικού.
  15. Έχεις προπτυχιακό τίτλο από Πολυτεχνείο ή Σχολή Μηχανικών; Ελληνικό ή εξωτερικού αναγνωρισμένο από ΔΟΑΤΑΠ.
  16. Το χωράφι ή τα χωράφια είναι εκεί και έχουν συγκεκριμένα όρια. Εσύ μετράς τα όρια (κορυφές). Εάν έχουν συμβόλαιο ότι είναι 3 χωράφια, είναι 3 χωράφια. Εάν έχουν συμβόλαιο ακύρωσης (ή ό,τι βγάζει ο συμβολαιογράφος τέλος πάντων) είναι 1 χωράφι. Η δουλειά σου περιορίζεται να διαβάσεις του τίτλους ιδιοκτησίας, για να ξέρεις το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να αποτυπώσεις την πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα "σκέφτηκαν, άκουσαν, τους είπαν" για τον μηχανικό δεν υφίστανται.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.