Μετάβαση στο περιεχόμενο

alexakoss

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

alexakoss's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, σε οικόπεδο εντός οικισμού 669,78 τ.μ. προϋπήρχε κατοικία από το 1972 του πελάτη και αφετέρου εκδόθηκε οικοδομική άδεια το 1997 και κατασκευάστηκε 2όροφη κατοικία. Μετά την ολοκλήρωση της κατοικίας ο πελάτης έδωσε στον γιο του με γονική παροχή το 1998 την δεύτερη κατοικία και τμήμα του οικοπέδου. Τα εν λόγω αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής, όπου γίνεται σύσταση δύο κάθετων συνιδιοκτησιών και χωρίζονται στην βόρεια πλευρά σε 326,18 τ.μ. και νότια πλευρά σε 343,6 τ.μ. Πατέρας και γιος θέλουν να προχωρήσουν στην ρύθμιση των αυθαίρετων, με αυθαιρεσίες να υπάρχουν και στην κάθε κατοικία ξεχωριστά αλλά και στο οικόπεδο διάφορες κατασκευές.Σκόπευα να τα περάσω με δύο διαφορετικές δηλώσεις για τον κάθε ιδιοκτήτη των κάθετων ιδιοκτησιών με ότι αυθαιρεσία αναλογεί στην αντίστοιχη κάθετη. Ο προβλήματισμός που προέκυψε όπως φαινεται στην εικόνα, αφού χώρισα το οικόπεδο με μία κάθετη γραμμη στα τ.μ. που αναφέρονται στην σύσταση, φαίνεται το κτίριο Α να περνάει μέσα στην κάθετη ιδιοκτησία 2. α) Είναι σωστός ο τρόπος διαχωρισμού του οικοπέδου σε δύο κάθετες με τον τρόπο που το έκανα, καθώς δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο μαζί με τα συμβόλαια; Ή είναι λάθος εξαρχής ο τρόπος που χώρισαν το οικόπεδο στα συμβόλαια; β) Τα αυθαίρετα κτίσματα διάσπαρτα του οικοπέδου, που εμπεριέχονται και στις δύο κάθετες ταυτόχρονα σε ποια δήλωση από τις δύο πρέπει να αναφέρονται;
  2. Καλησπέρα και Καλη Χρονιά! Γνωρίζετε Τ.Ζ. στην Στερίκα Κούλη 2, Φλώρινα Τ.Κ. 53100; Ευχαριστώ πολύ!
  3. Καλησπέρα, αντιμετωπίζω μια περίπτωση όπου σε μια οικοδομή, σε όλα τα διαμερίσματα στην πίσω όψη του κτιρίου εκει που προβλεπόταν εξώστης με κάγκελο, εν τέλει χτίστηκε με τούβλο και τοποθετήθηκε τζαμαρία χωρίς να γίνει ένωση με τον κύριο χώρο του διαμερίσματος. Σε ποια κατηγορία ταξινομείτε η εν λόγω παράβαση? Θα δηλωθεί με τον αναλυτικό ως κατηγορία 4 με υπέρβαση δόμησης για τ.μ. κύριων χώρων? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
  4. @pavlos33 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις σας. Όπως και να έχει συμφωνείτε και οι δύο πως ανήκει σε κατηγορία 5? Γιατί αν είναι έτσι δεν μπορώ μέσα σε 3 μέρες να παραδώσω όλα τα αρχεία και να κλείσω τον φάκελο. Δυστυχώς δεν γίνεται κάθε ιδιοκτήτης να ασχολείται τελευταία στιγμή και εμείς να τρέχουμε και να μην φτάνουμε.
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, αντιμετωπίζω μια κατάσταση, όπου υπάρχει οικόπεδο χωρίς Ο.Α. και ο ιδιοκτήτης το χρησιμοποιούσε σαν μάντρα. Έτσι έχτισε στα 3/4 της περιμέτρου του οικοπέδου έναν μαντρότοιχο ύψους 2.50 μέτρα. Από ότι βλέπω δεν μπορεί να θεωρηθεί ως περίφραξη και να ρυθμιστεί με αυτόν τον τρόπο(λόγω μεγάλου ύψους). Οπότε υπάγεται σε κατηγορία 4 και θα υπολογιστεί με τον αναλυτικό βάζοντας παραβίαση των πλαγίων αποστάσεων και στα τ.μ. θα προσθέσω την επιφάνεια που καλύπτει ο μαντρότοιχος συνολικά? Αν όχι υπάρχει κάποια άλλη διάταξη η οποία θα με κάλυπτε και μου διαφεύγει? Υ.Γ. ευχαριστώ για τον χρόνο σας και καλό κουράγιο με όσα αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο.
  6. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, όσον αφορά το β και το γ μπορούν να μπουν ως βοηθητικοί αυτοτελείς χώροι με μειωτικό συντελεστή 0,5?
  7. Καλημέρα, Τ.Ζ για Χ=423551.721 και Υ=4463535.184 στην περιοχή της Καλλικράτειας για εκτός σχεδίου; Ευχαριστω πολυ!!
  8. Καλημέρα, σε εξοχική κατοικία έχουν κατασκευασθεί διάφοροι εξωτερικοί βοηθητικοί χώροι μικρών διαστάσεων. Όπως: α) Ψησταριά β) Χτιστή ντουζιέρα με δεξαμενή νερού στο πάνω μέρος (4 τ.μ.) γ) εξωτερική τουαλέτα (5 τ.μ.) δ) χτιστός φούρνος (μάλλον εξαιρείται από τα αυθαίρετα κτίσματα λόγω άρθρου 30;) ε) επίγεια δεξαμενή νερού (ύψους 1.20 μ) Θα μπορούσαν αυτά να ενταχθούν στην κατηγορία 3 όλα μαζί χωρίς να γίνει καταβολή ειδικού προστίμου και να πληρωθεί μόνο το παράβολο των 250 ευρώ;
  9. Καλησπέρα, νέος μηχανικός και πρώτη ανάρτηση. Σε ένα οικόπεδο με 2 μονοκατοικίες (η μια δίπλα στην άλλη) με 3 ορόφους η καθεμία, χτίστηκε μια εξωτερική σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο η οποία δεν προβλεπόταν στην άδεια και για την οποία έγινε τακτοποίηση ως αυθαίρετη. Να σημειώσω ότι η σκάλα βρίσκεται πάνω στην μία μονοκατοικία και η άλλη μονοκατοικία βρίσκεται στην απέναντι πλευρά. Δηλαδή η σκάλα είναι αποκλειστικά για την χρήση της μίας μονοκατοικίας. Το θέμα είναι ότι κάτω από την σκάλα δημιουργήθηκε αποθήκη και μέχρι τώρα λειτουργεί ως λεβητοστάσιο για τους 2 ιδιοκτήτες. Ο ιδιοκτήτης που έχει την σκάλα θέλει να χρησιμοποιήσει τον χώρο αποκλειστικά, λόγω βλαβών (διαρροές κλπ) με τον λέβητα του άλλου ιδιοκτήτη οι οποίες δεν επιδιορθώνονται εδώ και 1 μισή χρόνο . Βέβαια ο ο απέναντι ιδιοκτήτης θεωρεί τον χώρο κοινόχρηστο όπως ακριβώς τον αγόρασε (παράνομα προφανώς). Το ερώτημά μου είναι τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Μπορεί να γίνει τακτοποίηση της αποθήκης ως αυθαίρετη? Είναι όντως κοινόχρηστη ή ανήκει στον ιδιοκτήτη που βρίσκεται η σκάλα την οποία λέει πως τακτοποίησε ήδη. Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη για την απειρία μου να εξηγήσω το ζήτημα καθώς δεν έχω ασχοληθεί με τέτοια προβλήματα και δεν έχω ακόμα δικαίωμα να αναλάβω την τακτοποίηση ή ότι χρειάζεται, οπότε ο ρόλος μου είναι καθαρά να συμβουλέψω τον πεθερό μου μπας και με συμπαθήσει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.