Μετάβαση στο περιεχόμενο

amy_stam

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

amy_stam's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, έχω οροφοδιαμέρισμα το οποίο δεν έχει αλλαγή στις διαστάσεις της Ο.Α. Με βάση την ΟΑ υπολογίζοντας τα περιγράμματα του σχεδίου της Ο.Α. έχω μεικτά τετραγωνικά ορόφου 144,73τμ, στον Πίνακα χιλιοστών τα καθαρά του διαμερίσματος εμφανίζονται 134τμ. Αν όμως υπολογίσω με βάση τις διαστάσεις του σχεδίου της ΟΑ το κλιμακοστάσιο προκύπτει περίπου 15,54τμ και συνεπώς το διαμέρισμα 129,19. Είναι δηλαδή μάλλον λάθος ο Πίνακας Χιλιοστών και όχι το σχέδιο κάτοψης ορόφου. Συνάδελφος έχει κάνει ΕΕΜΚ για εργασίες διαμερισμάτωσης και έχει σημειώσει αυτή τη διαφορά στην ΕΕΜΚ. Δηλαδή δηλώνει το ένα διαμέρισμα 86,68τμ και το άλλο 42,51τμ. Μπορώ να την νομιμοποιήσω/αιτιολογήσω κάπως;; Τώρα κάνω ΗΤK για να γίνει διαμερισμάτωση και να χωριστεί σε δύο διαμερίσματα και ιδιοκτησίες. Πώς θα δηλώσω αυτή τη διαφορά; Πρέπει να ενημερώσω πίνακα χιλιοστών;; Ευχαριστώ πολύ!
  2. ν.4495/2017 Άρθρο 29 παράγραφος 1ε: Οικοδομική άδεια απαιτείται... για αλλαγή χρήσης αν επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο στα στοιχεία του διαγράμματος κάλυψης ή στα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης ή αλλαγή των μηχανολογικών εγκαταστάσεων ως προς τις διελεύσεις τους από άλλους ορόφους ή κοινόχρηστους χώρους. Στην περίπτωσή μου οι διελεύσεις δεν αλλάζουν, στην οικοδομικη άδεια υπάρχει αποχέτευση που δεν μετακινείται. Προστίθεται κουζίνα που δεν υπήρχε στο κατάστημα, αλλά όπως καταλαβαίνω το νόμο δεν εμπίμπει στις παραπάνω προδιαγραφές για να απαιτείται νέα οικοδομική άδεια. Θα πήγαινα με μικρής κλίμακας. Πού το χάνω ή αν το κατάλαβα σωστά γιατί μου ζητέιται νέα άδεια από την ΥΔΟΜ;; Σας ευχαριστώ κ πάλι!
  3. Καλησπέρα, για αλλαγή χρήσης από ισόγειο κατάστημα σε κατοικία απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας ή εμπίπτει σε Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας;; Στον Ν.4495/2017 αναφέρεται ότι δεν απαιτείται νέα οικοδομική άδεια όταν η χρήση δεν είναι δυσμενέστερη. Πώς πρέπει να προχωρήσω; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Έχω θέμα με την αλλαγή χρήσης, μου ζητείται νέα άδεια γιατί θα επέλθουν (σύμφωνα με την αντίστοιχη ΥΔΟΜ) αλλαγές στα μηχανολογικά. Στην πραγματικότητα ΔΕΝ υπάρχουν αλλαγές στις διελεύσεις των Η/Μ, το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι θα γίνει κάποια μόνωση στις όψεις, που απόσο είδα πάλι εμπίπτει στην ΕΕΜΚ... Οι θέσεις συμπίπτουν κανονικά με τις προηγούμενες της Οικοδομικής Άδειας. Μπορεί να εννοεί κάτι άλλο η ΥΔΟΜ;; Λέει "αφού θα βάλετε θερμομόνωση και θα γίνει μελέτη πυροπροστασίας (;;;) αλλάζουν οι μελέτες των Η/Μ..." Σας ευχαριστώ κ πάλι!
  5. Καλησπέρα σας, είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω ισόγειο κατάστημα 35τμ σε οικοδομή με κάθετη ιδιοκτησία. Θέλω να το μετατρέψω σε κατοικία, να γίνει εσωτερική διαμόρφωση και αλλαγή όψης διότι προς το παρόν έχει τζαμαρία. Έχω τις παρακάτω απορίες: 1. Για την αλλαγή χρήσης απαιτείται άδεια, από τη στιγμή που είναι ηπιότερη χρήση; 2. Για τις εσωτερικές εργασίες απαιτείται κατά τον Ν.4495/2017 άδεια εργασιών μικρής κλίμακας. Σωστά; 2. Η αλλαγή όψης δεν εμπίπτει στην άδεια μικρής κλίμακας. Αυτό πώς το διαχειριζόμαστε; Για να βγάλουμε νέα άδεια λογικά πρέπει να τακτοποιηθεί όλη η οικοδομή σε περίπτωση που υπάρχουν αυθαίρετα; Μπορεί να γίνει ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας στην Υ.ΔΟΜ. με τη νέα όψη με απλή συναίνεση των ιδιοκτητών;; Ελπίζω να είναι σαφές το ζήτημα. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.