Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

jer44

Members
  • Περιεχόμενα

    52
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jer44's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μετά από 7 χρόνια Υπάρχει κάποια ενημέρωση (νομοθεσία) αν επηρεάζεται η αρτιότητα-οικοδομησιμότητα αγροτεμαχίων πλησίων στρατοπέδων? Ευχαριστώ
  2. όντως, όμως η παράβαση κτιριοδομικού , και όλη η κατηγορία 3 πριν με τον 4178 δεν υπήρχε πρόβλημα, Σε ορισμένα σημεία ο νόμος αυτοαναιρεί τα γραφόμενα του.
  3. Η εσωτερική διαρρύθμιση με τον 4178 δεν ήταν αυθαιρεσία, με τον νέο νόμο ορίζεται ως αυθαιρεσία, και δεν μπορεί να δοθεί βεβαίωση, Η παράβαση του κτιριοδομικού, πχ στηθαίο αντί 1 μέτρου να είναι 95 εκατοστά, δεν μπορεί να δοθεί βεβαίωση, Πόσους μήνες-μέρες νομίζουν ότι θα παραμείνουν κυβέρνηση ακόμα οι διεστραμμένοι?
  4. Προτείνω να αρχίζουμε να μαζεύουμε υπογραφές για το Στε, ο νόμος είναι ξεκάθαρα ενάντια στην ιδιωτική εξουσίαση πραγμάτων, να ξανά μπει σε ισχύ ο 4178, αρκετά ασχοληθήκαμε με αυτούς τους μπάστα...ους.
  5. Καλησπέρα, εκτός των ΜΠΕ 27 που όντως χρειάζεται μελετητικό, για μελέτες που κατατίθενται για ιδιωτικά έργα, π.χ. οριοθετήσεις ρεμάτων, μια τοπογραφική αποτύπωση, κτλ χρειάζεται μελετητικό αντίστοιχης τάξης?, και αν ναι που στηρίζεται αυτό, ευχαριστώ
  6. ΄Διάβασα στο taxisnet : http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQsPages/FAQs_misthwsewn.html και νομίζω απο το 2014 και μετα πρεπει να το δηλώνει ο μισθωτης/ενοικιαστης.
  7. Καλησπέρα, Μια απορία μου έχει δημιουργηθεί, όταν έκανα έναρξη στην ΔΟΥ πήγα με ενα ιδιωτικό συμφωνητικό παραχώρησης ενός δωματίου μιας κατοικίας που διαθέτει ο ένας γονιός μου, για να το έχω ώς έδρα. Με ενημερώσανε από την ΔΟΥ ότι θα απαιτηθεί μισθωτήριο, και να το ανεβάσω στο taxisnet, γνωρίζει κάποιος αν η δωρεαν παραχωρήσεις έχουν καταργηθεί?, για το μισθωτήριο ποια ειναι η διαδκασία? ευχαριστώ
  8. Πραγματικά, πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας εάν εφαρμοζόταν αυτό το μοντέλο στον τόπο μας, αλλα όχι, στον βωμό το προσωπικού κέρδους δεν λογαριάζεται τίποτα.
  9. Δεν σφραγίζω, ούτε αμοιβη παίρνω, δεν μπορώ να αναφέρομαι στην ομάδα μελέτης?
  10. Καλημερίζω το φορουμ, και μπαίνω στο θέμα, Υπάρχει πιθανότητα με την χρήση του Τίτλου "Μηχανικός" από πτυχιούχο μηχανικό, σε ομάδα μελέτης, να υπάρξουν νομικές συνέπειες εφόσον δεν έχει πραγματοποήσει έναρξη επαγγέλματος? ( τονίζω πως συμετείχε αφιλοκερδώς).
  11. Είναι γεγονός ότι από την κείμενη νομοθεσία προβλέπεται σαφώς ότι η διάνοιξη οδών από ιδιώτες απαγορεύεται ρητώς. Επίσης από την κείμενη νομοθεσία ορίζονται σαφώς οι διαδικασίες, οι απαιτούμενες μελέτες που θα πρέπει να εκπονηθούν καθώς και οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν, προκειμένου για την πραγματοποίηση εργασιών σε οδούς. Ιδιαίτερη προσοχή σας εφιστούμε στο γεγονός ότι η πραγματοποίηση κάθε είδους εργασιών ή/και η έπ’ αυτοφώρω σύλληψη ατόμων που τις πραγματοποιούν, οδηγεί σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία σε αυτόφωρη διαδικασία των συλληφθέντων και κατάσχεση των μηχανημάτων που αυτοί χειρίζονται. Επειδή η διασφάλιση της νομιμότητας στις διανοίξεις και εν γένει στις εργασίες που πραγματοποιούνται σε οδούς είναι αρμοδιότητα του Δήμου, και προκειμένου ο Δήμος να διασφαλίσει τη νομιμότητα τέτοιων εργασιών, σας καλούμε να μη προβαίνετε σε κανενός είδους εργασία διάνοιξης, βελτίωσης, συντήρησης, διαπλάτυνσης, καθαρισμού κλπ. οδών με εντολές ιδιωτών και χωρίς την ύπαρξη σχετικών μελετών και αδειοδοτήσεων και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Από ιστοσελίδα Δήμου
  12. Γνωρίζει κανένας συνάδελφος εάν υπάρχει κατάλογος στο διαδίκτυο με τους καθορισμένους αιγιαλούς για να μας διευκολύνει την αναζήτηση στο εθνικό τυπογραφείο? Ευχαριστώ
  13. ερώτημα: σε περιοχή εντός Ζ.Ο.Ε που το διάταγμά του δεν αναφέρει την απαίτηση προσώπου σε κοινόχρηστη οδό κ.τ.λ. επιτρέπεται η κατάτμηση σε μικρότερα τυφλά τεμάχια? (εφόσον φυσικά καλύπτουν το εμβαδόν που ορίζει η Ζ.Ο.Ε.) Ο Ρωμαλιάδης λέει ναι. εσείς?
  14. κοινόχρηστη οδό με τίποτα. απόψη του 2ου ποστ: ο νόμος του 2003 ισχύει μόνο για τα δημιουργηθέντα από κατάτμηση και συνένωση και όχι για τα πρό του 2003? τοτε γιατί δεν σβήνετε το ποστ?
  15. Συνάδελφοι Πελάτης ζητάει να γίνει κατάτμηση τυφλού αγροτεμαχίου 65 στρεμμάτων εκτός Ζ.Ο.Ε το οποίο είναι προ του 2003, αφού είναι τυφλό και προ του 2003 είναι άρτιο και οικοδομήσιμο στην παρέκλιση, κατάτμηση δεν μπορει να γίνει? δεν υπάρχει κανένα παραθυράκι.... Παρακαλώ όπως αναγράψεις την ειδικότητά σου στο προφίλ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, GRTOPO
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.