Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nikkak77

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nikkak77's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Από την στιγμή που τηρούμε όλα τα νόμιμα οσον αφορα΄συντελεστές και ποσοστά κάλυψης (δλδ οι συντελεστές μας έχουν υπολογιστεί στα 600τμ και οχι στα 1200, καθώς δεν επιθυμούμε να καταπατήσουμε την περιουσία κανενός) δεν καταλαβαίνω γιατι να χρειάζεται η σύμπραξη του συνιδικοκτήτη ενός οικοπέδου όταν αντί να υπάρχουν 2 ακομα συνιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου, να έχει γίνει νέα συσταση κάθετης. Δεν βλέπω που αυτό θα μπορούσε επι της ουσίας να τον επηρεάζει. Και πάλι επαναλαμβανω οτι κάτι τέτοιο δεν πορβλέπεται πουθενα στην αρχική σύσταση κάθετης.
  2. Μηπως μπορεις να γινεις λιγο πιο ξεκαθαρος? Οσον αφορα τα προστιμα σε περιπτωση που μας γινει καταγγελια αυτο το γνωριζουμε. Η ερωτηση μου αφοπρα κυριως την αναγκαιότητα συμπραξης ή οχι.
  3. Καλησπερα σε ολους και χρόνια πολλά. Ειμαι ιδιωτης ο οποιος σκεφτεται να ξεκινησει τη διαδικασια χτισιματος δυο οικοδομων παρεα με εναν φίλο. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το εξής και χρειαζομαι την βοηθεια σας. Θελουμε να αγορασουμε ένα οικοπεδο 600τμ. Το καμματι αυτό έχεο προέλθει από μια σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας το 1979 ενός συνολικού οικοπέδου 1.200τμ. Εμεις αφου σκοπεύουμε να χτίσουεμ 2 οικοδομες θέλουμε να κάνουμε νέα συσταση κάθετης ιδιοκτησίας στο κομμάτι των 600τμ σε 2 οικοπεδα των 250τμ και ενα κοινόχρηστο χώρο 100τμ. Να προσθεσω οτι το οικοπεδο εχει 17,5μ υψομετρική διαφορά (μεγάλη κλίση) οποτε τα 2 σπίτια θα χτιστούν το ένα κάτω από το άλλο χωρίς να εφάπτονται, δηλαδη 2 όγκοι. Εκεί που θα τελείωνει η ταρατσα του κάτω σπιτιού θα είναι περασια με τον κήπο του πανω. Για την συσταση της νέα κάθετης απευθυνθήκαμε στην πολεοδομία ώστε να δούμε αν χρειαζόμαστε την σύμπραξη του ιδιοκτήτη του άλλου οικπέδου των 600τμ που έχει προέλθει από τον χωρισμό του 1979. Εκεί μας είπαν πως όχι. Ρωτήσαμε δύο διαφορετικούς δικηγόρους οι οποίοι όμως μας είπαν αντίθετες γνώμες. Ο ένα υποστηρίζει πως χρειάζεται και άλλος πως δεν χρειάζεται. Η αλήθεια είναι οτι στην αρχική σύσταση κάθετης του 1979, δεν αναφέρεται πουθενά καμία πρόβλεψη που να απαγοερεύει την περαιτέρω σύσταση. Το πρόβλημα είναι οτι ρωτήσαμε τους διπλανούς και ε'ιπαν οτι θελουν να έχουν λόγο σε τι σχεδια θα φτιαξουμε και άλλα υπερβολικά πραγματα. Το κυρίως προβλημα είναι οτι η περιοχή έχει συντελεστη 0,2 και ενώ δεν κάνουμε χρήση καθόλου των συντελεστών του διπλανου οικοπέδου, εντουτοις αρκετα τετραγωνικα θα φαινονται ως υπογεια ενω στην πραγματικότητα θα ειναι σαλόνι. Η αποροία είναι αν όντως χρειαζόματσε την σύμπραξη των διπλανων ή όχι. Και τι κινδύνους αντιμετωπίζουμε? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  4. Καλησπέρα και από εμένα. Θα ήθελα την γνώμη σας μιας και ετοιμάζουμε τον προυπολογισμό για την κατασκευή μιας 2όροφης μεζονετας στο βουνο της Σαρωνιδας. Μου εδωσαν μια τιμη € 17/κμ για τις εκσκαφές. Το οικόπεδο εχει αρκετη κλιση και μαλλον τα περισσοτερα θα ειναι βραχος. Η συμφωνια προβλεπει οτι η πληρωμη θα γινει συμφωνα με τα κυβικα που προβλεπει η μελετη και οχι αναλογα με τα φορτηγα κλπ. Μιλάμε για περίπου 2000κμ Θεωρειται κανονική τιμή?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.