Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Nikos1987

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Nikos1987

  1. Καλημέρα. Δεν υπάρχει πουθενά. Είδα όμως ότι και η παλιά έκδοση δεν υποστήριζε το phantom 4 advanced. Μάλλον ο προηγούμενος κάτοχος με κάποιο τρόπο είχε αλλάξει το firmware του drone σε pro και για αυτό συνδέονταν. Προσπαθώντας να κάνω ενημέρωση του fimware το επανέφερα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις (phantom 4 advanced) κι έτσι δεν μπορεί να γίνει σύνδεση. Βρήκα άλλη εφαρμογή για το iphone με την οποία γίνεται σύνδεση με το phantom 4 advanced. Έχω όμως τώρα ένα άλλο πρόβλημα. Οι φωτογραφίες βγαίνουν θολές. Τις ρυθμίσεις της κάμερας τις έχω όλες το AUTO και πετάω συνήθως στα 30-40 μέτρα. Έχει κάποιος συνάδελφος άποψη για το ποιες είναι οι κατάλληλες ρυθμίσεις (κλείστρο, διάφραγμα, ISO) για καθαρές φωτογραφίες με το συγκεκριμένο μοντέλο; Ευχαριστώ.
  2. Καλημέρα. Έχω ένα phantom 4 advanced το οποίο πέταγα με την εφαρμογή pix4d capture κάνοντας χρήση ενός iphone. Μόλις εμφανίστηκε η εφαρμογή pix4d capture pro την κατέβασα και έσβησα την παλιά version θεωρώντας ότι θα δουλέψει κανονικά. Όμως ενώ βλέπει το drone δεν γίνεται σύνδεση (phandom 4 pro not connected). Έστειλα email στην pix4d και μου απάντησαν ότι η νέα εφαρμογή δεν υποστηρίζει το μοντέλο advanced. Παράλογο μου φαίνεται αλλά συμβαίνει. Τους ζήτησα να μου στείλουν το αρχείο εγκατάστασης για την προηγούμενη έκδοση αλλά μου απάντησαν ότι αυτό δεν γίνεται. Μήπως κάποιος συνάδελφος ξέρει αν και πως μπορώ να βρω το αρχείο εγκατάστασης της εφαρμογής pix4d capture για iphone. Ευχαριστώ.
  3. Τα σημεία ούτως η άλλως υπάρχουν. Έχουν γίνει επιλύσεις ταχυμετρίας και έχουν ραπορταριστεί τα σημεία.Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βάλουμε τους κύκλους «με το χέρι».
  4. Έχεις δίκιο. Όταν κάνω reverse στην polyline εμφανίζει τα γράμματα στις κορυφές εκτός του πολυγώνου. Όμως τα εμφανίζει αριστερόστροφα και εμφανίζει τις αποστάσεις των πλευρών εντός του πολυγώνου. Οπότε καλύτερα να μην κάνω reverse και να μεταφέρω τα γράμματα των κορυφών εκτός πολυγώνου με το χέρι. Επίσης θεωρώ ότι θα ήταν καλό να δημιουργεί μικρούς κύκλους στις κορυφές της πολυγωνικής γραμμής.
  5. Στις αρχικές φωτογραφίες δείχνει ότι τα γράμματα των κορυφών τα τοποθετεί εκτός του πολυγώνου. Όταν τρέχω το lispaki τοποθετεί τα γράμματα των κορυφών εντός του πολυγώνου. Κάνω κάτι λάθος;
  6. Σε ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω σε κάποιο μηχάνημα με πρόβλημα και θα ενημερώσω. Πάντως με κάποιο άλλο lisp που κάνει την ίδια δουλειά, αλλαγή στο text style σε verdana δεν δουλεύει.
  7. Δουλεύει τέλεια μέχρι και την έκδοση 2020. Από την έκδοση 2021 και μετά, τα γράμματα (κεφαλαία Ελληνικά) στον πίνακα συντεταγμένων, αλλά και στις κορυφές του πολυγώνου, βγαίνουν κινέζικα. Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω, στην έκδοση 2022 σε ένα ( και μόνο ένα) μηχάνημα δουλεύει άψογα. Το ίδιο πρόβλημα με τα ελληνικά υπάρχει και σε σχεδόν όλες τις εφαρμογές που είναι αναρτημένες σε αυτήν την ενότητα. Προφανώς κάποιες αλλαγές έχουν γίνει στο AutoCad από την έκδοση 2021 και μετά.
  8. Δυστυχώς δεν βοηθάει. Το 2022 σε παλαιότερο laptop δουλεύει κανονικά. Από την έκδοση 2020 και πίσω (2018 -2016-2014 κλπ), τα ίδια lisps δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
  9. Καλημέρα. Πρόσεξα ότι στις τελευταίες εκδόσεις του AutoCad (2022 -2023), όταν τρέχω κάποιο lisp, τα ελληνικά γράμματα που πρέπει να παράγονται, βγαίνουν κινέζικα. Στην έκδοση 2020 δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Ευχαριστώ.
  10. Καλησπέρα. Έχει κάποιος προσέξει αν υπάρχουν διαφορές στα υψόμετρα σημείων, σε μετρήσεις με το SurvCE και μετρήσεις με το Field Genius?
  11. Nikos1987

    Topografia 2014

    Είναι πολύ απλό. Το πρόγραμμα αυτό δεν λύνει κλειστές οδεύσεις. Λέει στην επικεφαλίδα ανοικτή εξαρτημένη και προσανατολισμένη στα δύο άκρα Δημιούργησε δύο στάσεις πχ Σ101 και Σ105 με τις συντεταμένες των στάσεων Σ1 και Σ5 αντίστοιχα και λύσε την σαν ανοικτή εξαρτημένη από τα δύο άκρα.
  12. Nikos1987

    Topografia 2014

    Πολύ καλή εφαρμογή. Σύγκρινα τα αποτελέσματα μιας δουλειάς που έκανα με το VERM που χρησιμοποιώ, με τα αποτελέσματα που πήρα από την εφαρμογή σου. Ίδιες συντεταγμένες και ίδια υψόμετρα. Βέβαια οι αποστάσεις στη δουλειά έκανα τη δοκιμή είναι σχετικά μικρές. Επειδή στην αρχή κάποιος μίλησε για διαφορές στα υψόμετρα, ήθελα να σε ρωτήσω αν στον υπολογισμό των υψομέτρων, εισάγεις στον τύπο και την συνόρθωση λόγω διάθλασης και καμπυλότητας της γης +{(1-κ)*(D**2)/(2*R)}. Σε μεγάλες αποστάσεις δίνει κάποιες διαφορές. Τέλος αν προσθέσεις και την επίλυση κλειστής πλήρως εξαρτημένης όδευσης θα είναι πληρέστερη η εφαρμογή.
  13. Nikos1987

    Topografia 2014

    Το αρχείο hlioupoly-total.jxl μπορεί να μετατραπεί στα formats που επισυνάπτω. Hlioupol.gsi Hlioupol.gts7 hlioupol.odb Hlioupol.top
  14. Καλησπέρα. Τι είδους είναι αυτά τα αρχεία?
  15. Καλησπέρα. Έχει ποτέ κάποιος χρησιμοποιήσει το SurvCE για αποτύπωση με Total Station?
  16. Τελικά με ένα σμπάρο πέτυχαν δύο τρυγόνια. Και μας "έριξαν" στα λεφτά και να πλακωνόμαστε μεταξύ μας, μας έβαλαν.
  17. Πρακτικά για εμάς αλλάζει κάτι; Πιο θα είναι τελικά το αποτέλεσμα της αναδίπλωσης; Θα πάρουμε και εμείς τα 800Ε ή θα πάρουμε τα 600 σε δύο δόσεις και την συμπάθεια του υπουργείου;
  18. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι κατά τη γνώμη μου οι περισσότεροι είδαν το πρόβλημα από λάθος οπτική γωνία. Για μένα προσωπικά το πρόβλημα δεν είναι ότι κάποια ΚΕΚ ή ότι κάποιοι όμιλοι θα τσέπωναν εκατομμύρια. Λαμογιές γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται με όλες τις κυβερνήσεις και με όλα τα καθεστώτα. Το πρόβλημα για μένα ήταν ότι ενώ στις άλλες επαγγελματικές ομάδες έδωσαν 800Ε (μέρος των οποίων προέρχονταν και από τις δικές μας εισφορές αλληλεγγύης) με μία απλή αίτηση, σε εμάς θα έδιναν 600Ε σε δύο δόσεις βγάζοντάς μας την ψυχή με όλη αυτή τη διαδικασία.
  19. Τότε τηλεφώνησε στο ΚΕΚ που σου έδωσε τους κωδικούς. Αυτοί μάλλον θα έκαναν το λάθος. https://www.iefimerida.gr/oikonomia/katargeitai-programma-voucher-epistimones-600-eyro Διαβάστε κι αυτό.Αν είναι αλήθεια τελειώσαμε με την τηλεκατάρτιση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.