Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimitrac

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

8.374 profile views

dimitrac's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στο ΟΣΔΕ οι ψηφιοποιήσεις των σταυλικών εγκαταστάσεων γίνονται πολύ χονδρικά ως προς το στίγμα κι ένα τυπικό περίγραμμα. Άρα οι επιτόπιες μετρήσεις είναι αυτές που λαμβάνονται υπόψη. ifanik Όταν ξεκινήσει το καινούριο ΟΣΔΕ πες τον πελάτη σου να κάνει διόρθωση. Καταρχάς θα "καθαρίσει" από το τεμάχιο που είναι δηλωμένο ως ελιές τον σταύλο του. Τα πέριξ του σταύλου θα συνεχίσουν να δηλώνονται ως ελιές αλλά η περιοχή του σταύλου θα μείνει κενή ώστε είτε: 1) Να το δηλώσει στο ΟΣΔΕ ο ίδιος ως σταυλική εγκατάσταση. Θα πρέπει να έχει ζώα για να το κάνει αυτό και να κάνει έναρξη εκμετάλλευσης στο κτηνιατρείο. Τα μοναδικά ζώα που δεν χρειάζονται έναρξη εκμετάλλευσης από το κτηνιατρείο είναι οι κότες και τα κουνέλια. Οπότε μπορεί να πει ότι εκεί βάζει κότες ή κουνέλια. 2) Να το δηλώσει στο ΟΣΔΕ κάποιος άλλος που είναι όντως κτηνοτρόφος ως ενοικιαστής. Οπότε θα φαίνονται τα στοιχεία ιδιοκτήτη.
  2. Δεν σε αμφισβητώ, μην το βλέπεις καθόλου έτσι και σίγουρα δεν χρειάζεται να ανεβάσεις "αποδεικτικά στοιχεία". Απλά καταθέτω τη δική μου εμπειρία καθώς πέρισυ η ελεγκτής-υπάλληλος της εφορίας μου είχε γυρίσει πίσω το Ε3 προκειμένου να συμπληρώσω αυτά ακριβώς τα πεδία. Ενδεχομένως να είναι θέμα υπηρεσίας, ενδεχομένως πέρισυ να τα ήθελαν καθώς τα καθαρά κέρδη προέκυπταν από συντελεστές. Δεν το γνωρίζω. Απλά επείδη έψαξα και τους βρήκα τους ΜΣΚΚ τους παρέθεσα γιατί ίσως σε κάποιον να είναι χρήσιμη αυτή η πληροφορία.
  3. Χωρίς τα ποσοστά γνωρίζω ότι δεν το δέχεται καθώς μου εμφάνισε και το σχετικό μήνυμα λάθους παραπέμποντάς με στην συμπληρωσή τους. Ομολογώ ότι δεν προσπάθησα να υποβάλλω το Ε3 μόνο με τα ποσοστά και χωρίς τους κωδικούς ΜΣΚΚ οπότε πιθανόν να έχεις δίκιο. Πάντως πέρισυ που υπέβαλλα το Ε3 αυτοπροσώπως η υπάλληλος μου είχε ζητήσει να τα συμπληρώσω και αυτά τα πεδία. Δεν είμαι σίγουρη ποιο είναι το ορθό!
  4. Αν και φέτος ο υπολογισμός των καθαρών εσόδων γίνεται με βάση τη διαφορά εσόδων-εξόδων και όχι με βάση τους συντελεστές ΣΚΚ εμένα το taxisnet μου ζήτησε να συμπληρώσω τα αντίστοιχα πεδία (δεν τα δεχόταν αλλιώς). Έψαξα και βεήκα λοιπόν! Οι ΣΚΚ όπως έχουν αναφερθεί είναι 17% για Τοπογραφικά, 26% για Η/Μ-Στατικά και 38% για Αρχιτεκτονικά. Οι αντίστοιχοι κωδικοί αριθμοί πινάκων ΜΣΚΚ (πεδία 302, 308, 314) είναι Α150 για Τοπογραφικά, Α145 για Η/Μ-Στατικά και Α121 για Αρχιτεκτονικά. Μια φίλη μου λογίστρια είπε πως ίσως τα θέλουν για στατιστικούς λόγους..δεν με ενδιαφέρει αλλά όταν τα συμπλήρωσα αυτά τα πεδία (προσόχη! χωρίς να κάνω εξωλογιστικό προσδιορισμό) επιτέλους τα δέχθηκε το taxisnet.
  5. Το βρήκα τελικά, είναι στην εγκύκλιο 71671-57-5/10/90 αρθ.13 "13)α. Η σύνταξη μελέτης διαμόρφωσης του ακαλύπτου χώρου είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τις προδιαγραφές σύνταξης μελετών ιδιωτικών έργων στις περιπτώσεις έκδοσης ΝΕΩΝ οικοδ. αδειών". Το παραθέτω μην τυχόν το χρειαστεί κάποιος.
  6. Χαίρεται! Από όσο γνωρίζω όταν έχουμε προσθήκη σε υφιστάμενο κτίριο τότε δεν επιβαρύνεται το έργο με αμοιβή περιβάλλοντος χώρου. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος σύμφωνα με ποια εγκύκλιο ορίζεται αυτό. Ευχαριστώ!
  7. Σας ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι πως δεν συνάντησα ιδιαίτερη διάθεση να μου δώσουν πρότυπη μελέτη αλλά μετά από πολλές κρούσεις κάτι βρήκα...Θα δοκιμάσω και είδωμεν!
  8. Όχι, δεν έχω μελετητικό πτυχίο. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση; Απλά αναρωτιόμουν μήπως υπάρχει κάποια τυπική τεχνική έκθεση πάνω στην οποία να μπορώ να βασιστώ.
  9. Σε ένα ρέμα έχει γίνει η προσωρινή οριοθέτηση αλλά πλέον μου ζητήθηκε η οριοθέτηση κατά το άρθρο 5 του Ν-3010/02 (ΦΕΚ - 91/Α/02). Για την οριοθέτηση λοιπόν απαιτείται, μεταξύ άλλων, μία "τεχνική έκθεση που συνοδεύεται από υδρολογικά, υδραυλικά και περιβαλλοντικά στοιχεία ή μελέτες βάσει των οποίων προτείνονται οι οριογραμμές του υδατορέματος". Δεν έχω ιδέα πως γίνεται. Γνωρίζει ίσως κάποιος κάτι σχετικό; Μήπως υπάρχει κάποια τυπική τεχνική έκθεση που μπορώ να χρησιμοποιήσω ως πρότυπο; Ευχαριστώ πολύ!!
  10. Από όσο ξέρω πρέπει ΦΕΜ και αμοιβή να έχουν χρονική διαφορά μικρότερη ή ίση των 15 ημερών, οπότε μπορείς λογικά να κόψεις απόδειξη π.χ. 04-01-2010 αν πλήρωσες ΦΕΜ 20-12-2009. Το πότε πληρώθηκε στην τράπεζα η αμοιβή δεν έχει και πολλή σημασία αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Ρώτα και στην εφορία σου αν είναι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.