Jump to content

mak_johnn

Members
 • Content Count

  92
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1 Κακή

1 Follower

About mak_johnn

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Σωστά, αγωγοί για το Σύστημα Μεταφοράς.
 2. Επειδή έκανες νέα παράθεση, σου απαντάω ξανά: Ναι, έχω εμπειρία ως Μηχανολόγος Μηχανικός (Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός Πολυτεχν. Πατρών από το 2003). Παρακαλώ βάλε την ειδικότητα σου στο προφίλ σου. Είναι υποχρεωτικό απο τους κανόνες του φόρουμ. Didonis
 3. Φυσικά και μπορεί να υπάρχει δουλεία και στα καλώδια, αλλά σε πιο ειδικές περιπτώσεις. Τα θεσμοθετημένα όρια για το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο χαμηλής συχνότητας 50Hz (όπως είναι του ρεύματος) είναι 5000V/m για το ηλεκτρικό πεδίο και 100μΤ για το μαγνητικό. Το μαγνητικό είναι κυρίως το επικίνδυνο, καθώς δεν εξασθενεί με τις τοιχοποιίες. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου κάτω ακριβώς από καλώδια υπερυψηλής 400KV (η υψηλότερη στην Ελλάδα), οι τιμές μαγνητικής επαγωγής είναι πολύ κάτω από το όριο των 100μΤ, της τάξεως πχ 1μΤ. Αυτό συμβαίνει διότι με κατάλληλη διάταξη των δίδυμων πυλώνων, μπορείς να πετύχεις ραγδαία μείωση των ανωτέρω τιμών (αυτό ισχύει πχ στην περιοχή της Πεντέλης). Συμπερασματικά, μόνο με μετρήσεις μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος. Η ύπαρξη καλωδίων πάνω από τη στέγη, δεν σημαίνει υποχρεωτικά κίνδυνο. Μπορεί να αποτελεί μονάχα αυτό που λέμε "οπτική ρύπανση". Για μέση τάση που ρωτάει ο φίλος είναι ο ΔΕΔΔΗΕ.
 4. Καταρχάς άσε το ειρωνικό ύφος και χαλάρωσε. Το ότι είσαι συντονιστής δεν σου δίνει το δικαίωμα να προσβάλλεις. Αυτό που λέω, το οποίο δεν κατάλαβες, είναι ότι η ύπαρξη καλωδίων συνήθως δεν συνοδεύεται από δουλεία, αλλά με τις ελάχιστες αποστάσεις, σε αντίθεση με τους πυλώνες. Γι'αυτό και βλέπεις συχνά μέσα στον οικιστικό ιστό (κι εδώ στην Αθήνα, πχ Αιγάλεω, Παλλήνη) καλώδια υπερυψηλής τάσης 400KV να διέρχονται πάνω ακριβώς από στέγες σπιτιών, τα οποία είναι καθ'όλα νόμιμα. Ενώ οι πυλώνες πάντα απαιτούν δουλεία εκατέρωθεν, πχ στα 400KV τα 25μ, στα 150KV τα 20μ. Ναι, έχω εμπειρία και τα λέω. Εσύ?
 5. Έχω την εντύπωση ότι δουλεία υπάρχει μόνο εκατέρωθεν πυλώνα και όχι καλωδίων. Στα καλώδια απλά διατηρείς τις ελάχιστες αποστάσεις. Ενδεχομένως γι αυτό δεν βρίσκεις κάτι στα τοπογραφικά. Όσον αφορά στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο θέλει μετρήσεις. Μπορεί να είναι οκ, μπορεί και όχι.
 6. Καλησπέρα, προφανώς λόγω σύνδεσής της από την πάνω πλευρά, η πετσετοκρεμάστρα ζεστένεται κατά τα 2/3 (από πάνω και μέχρι τη μέση), ενώ το κάτω μέρος παραμένει κρύο. Η εξαέρωση από τον κάτω διακόπτη όπως φαίνεται στη φωτό, δεν βγάζει αέρα, αλλά κρύο νερό, το οποίο μετά από μισό κουβά γίνεται τελικά καυτό και το σώμα ζεσταίνεται στο 100%. Έτσι όμως λειτουργεί για 2-3 μέρες και δυστυχώς μετά υπολειτουργεί πάλι. Η προέκταση των σωλήνων για σύνδεση από την κάτω πλευρά, όπως θα ήταν και το σωστό, αποκλείεται από τον ιδιοκτήτη για λόγους αισθητικούς. Το κύκλωμα είναι δισωλήνιο. Καμιά άλλη ιδέα για αποκατάσταση της λειτουργίας της?
 7. Ppanag, το δέντρο μαζί και τα κλαδιά του βρίσκεται ολόκληρο εντός του οικοπέδου μου αποκλειστικά, ο γείτονας απέχει γύρω στα 20μ, απλά έχει θέμα "περιβαλλοντικό" και μόνο. Μετά από επικοινωνία με το νομικό τμήμα της Πολεοδομίας, μου είπανε ότι το κλάδεμα δεν χρειάζεται κανενός είδους άδεια, αρκεί να μην είναι κοπή. Σε ερώτηση τι διαχωρίζει αυτές τις 2 έννοιες, μου είπε ευγενικά να απευθυνθώ σε γεωπόνο, διότι ούτε αυτός ήξερε. Πάντως απ' ό,τι μου έδωσε να καταλάβω, και καταγγελία να γίνει, δεν θα έχω θέμα. Νομίζω ότι γεωπόνος μου είχε πει παλιότερα ότι κοπή θεωρείται ό,τι έχει διάμετρο 12εκ και πάνω, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Κάποιος γεωπόνος εδώ θα μπορούσε να μας διαφωτίσει.
 8. Καλημέρα, για κλάδεμα (και όχι κοπή) πεύκων εντός σχεδίου και εντός του οικοπέδου σου, χρειάζεται άδεια? Είναι 4-5 κλαδιά γύρω στα 7-8εκ διαμέτρου, τα οποία κοντεύουν να μπουν από τα παράθυρα. Έχω γείτονα "καλοπροαίρετο", γι' αυτό ρωτάω
 9. Καλημέρα, για κλάδεμα (και όχι κοπή) πεύκων εντός σχεδίου και εντός του οικοπέδου σου, χρειάζεται άδεια? Είναι 4-5 κλαδιά γύρω στα 7-8εκ διαμέτρου, τα οποία κοντεύουν να μπουν από τα παράθυρα. Έχω γείτονα "καλοπροαίρετο", γι' αυτό ρωτάω.
 10. Μια ερώτηση (επ' ευκαιρίας): Μετά την τακτοποίηση-νομιμοποίηση του υπογείου, οι φόροι (ΦΑΠ,ΕΕΤΗΔΕ,κλπ) θα αφορούν και την νομιμοποιημένη επιφάνεια του υπογείου, άρα θα έρχονται αυξημένοι? Μάλλον ναι, αλλά ρωτάω...
 11. Καλημέρα. Μια απορία: Οικία 2001, δική μου, χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα με το ΔΔΕ, προχτές με τη δυνατή νεροποντή, έπεσε ξαφνικά ο ΔΔΕ. Πήγα και το σήκωσα και όλα καλά, δεν ξανάπεσε. Η ερώτηση είναι τι μπορεί να προκάλεσε την πτώση του ΔΔΕ? Υγρασία σε εξωτερικούς τοίχους δεν έχω. Έχω 2 εξωτερικές μπρίζες, αλλά στεγανές και προστατευμένες από το νερό. Μπορεί να προκλήθηκε από τους κεραυνούς και τις αστραπές? Υπάρχει γείωση, όχι θεμελειακή. Δεν υπήρχε συσκευή στην μπρίζα εκεινή την ώρα, πέρα της TV και ενός ηλεκτρ. καλοριφέρ.
 12. Σίγουρα απομονώνοντας το μπόιλερ θα δεις αρκετή εξοικονόμηση.Να το ανάβεις με ρεύμα, όσο μπορείς τις ώρες του μειωμένου τιμολογίου (στην ανάγκη μπορείς να τοποθετήσεις και ένα χρονοδιακόπτη για το σκοπό αυτό). Να κάνεις συντήρηση στο λέβητα. Ο καυστηρατζής σου θα σου πει εάν και κατά πόσο μπορείς να υποφορτίσεις το λέβητα, αλλάζοντας το μπεκ, λόγω κινδύνου υγροποιήσεων (εξαρτάται και από την καμινάδα σου αυτό). Εάν έιναι εφικτό, μπορεί να δεις μείωση της τάξης και του 25%. Αυτά για αρχή σαν πιο απλή και φτηνή λύση. Από κει και πέρα, υπάρχουν και πιο σύνθετες λύσεις, όπως πχ αντιστάθμιση. Αλλά το κόστος ανεβαίνει.
 13. Δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα. Άλλωστε γι' αυτή τη δουλειά έχει φτιαχτεί. Ποιο από τα δύο θεωρείς πιο κατάλληλο και αποτελεσματικό για ταράτσα? Από όσο θυμάμαι, το σύστημα Hyperdesmo είναι περίπου 20% ακριβότερο σε σχέση με το Hydrostop Roof.
 14. Ναι, υαλόπλεγμα εννοώ, όπως στη φωτό σου. Η επιβάρυνση είναι μικρή σε σχέση με το συνολικό κόστος και η αποτελεσματικότητά του αναμφισβήτητη
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.