Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Kwstas800

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Kwstas800's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συγγνώμη για τις ελλείπεις πληροφορίες (είμαι και λίγο δυσλεκτικός ) Λοιπόν, κατάστημα ισογείου 98 τμ με επέκταση στην πρασιά 55τμ και τακτοποιημενο από τον ιδιοκτήτη του (η τακτοποίηση από όσο θυμάμαι έλεγε για επέκταση καταστήματος εντός πρασιάς και κλείσιμο με πέργκολα και έγινε το 2014) Οι ιδιοκτήτες των διαμερισματων ισχυρίζονται ότι είναι "κοινόχρηστη" η επέκταση και μου κάνουν την χάρη να μη διεκδικήσουν τίποτα γιατί τα έχουν καλά με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος άλλα εγώ δεν θα πρέπει να κάνω καμιά τροποποίηση στο χώρο. Το κατάστημα είναι "ταβέρνα" και τα τραπεζάκια θέλω να τα βγάλω μπροστά στην είσοδο του μαγαζιού εντός οικόπεδου (πλακόστρωτο) . Η μίσθωση έγινε πριν λίγες μέρες (με 2500€ εγγύηση) και δεν βλέπω να κρατάει και πολύ. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι : 1. Αν μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από την επέκταση του καταστήματος ( π.χ. κάποιο επιπλέον ενοίκιο για εκμετάλλευση κοινοχρήστου χώρου). Να σημειώσω ότι δεν υπάρχει αποκλειστική χρήση, ούτε καταστατικό και στην οριζόντια ιδιοκτησία δεν αναφέρεται πουθενά η επέκταση πάρα μόνο τα 98τμ του καταστήματος 2. Αν μπορώ να κάνω κάποια τροποποίηση στο χωρώ του καταστήματος ( π.χ. να κλείσω μια πόρτα και να την ανοίξω άλλου η να το βάψω εξωτερικά) Σ.σ.: Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας !!!
  2. Χαιρετώ όλη την παρέα, θα ήθελα και εγώ τις πολύτιμες συμβουλές σας.( συγγνώμη εξ αρχής δεν ξέρω αν γράφω σωστά εδώ) Το πρόβλημα μου περιλαμβάνει κατάστημα και πρασιά. Στον ισόγειο χώρο πολυκατοικίας εδώ και 8 χρόνια έχει γίνει επέκταση καταστήματος (55τμ) τακτοποιημενο στο τεε αλλά στην πράξη οριζόντιας ιδιοκτησίας δεν έχει γίνει καμιά τροποποίηση που να διευκρινίζει ξεκάθαρα ότι η επέκταση ανήκει στο ισόγειο (που σημαίνει ότι είναι στον κοινόχρηστο χώρο..?) Καταστατικό πολυκατοικιας δεν υπάρχει καθώς ήταν ένας ο ιδιοκτήτης μέχρι πριν 3 χρονιά που πουλήθηκαν τα 4 διαμερίσματα των πάνω ορόφων και δεν ενδιαφέρθηκε κάνεις να φτιάξει. Εγώ λοιπόν σαν ένοικος του καταστήματος θέλω να κάνω κάποιες τροποποιησεις εσωτερικές και εξωτερικές αλλα δεν υπάρχει συνεναιση από τους υπολοίπους ιδιοκτήτες. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει καταστατικό πολυκατοικιας μπορούν να με εμποδίσουν? (πχ να αλλάξω την είσοδο του καταστήματος, να βάψω τους εξωτερικούς τοίχους και να βγάλω τραπέζια μπροστά στο κατάστημα εντός οικόπεδου). Θα με βοηθούσατε πάρα πολύ γιατί έχω γίνει το μπαλάκι δικηγόρων και μηχανικών που δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους. Ευχαριστω εκ των προτερων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.