Μετάβαση στο περιεχόμενο

Engineer007

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Φοιτητής

Engineer007's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δηλαδή, μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με τα ΤΕΙ της Αθήνας?
  2. Δεν με ενδιαφέρει το ΕΑΠ και δεν έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Στην προσπάθεια να κάνω ότι καλύτερο μπορώ προκύπτει το εξής πρόβλημα να πάω ΤΕΙ πληροφορικής που το πιάνω, ή να ξανά δώσω και να προσπαθήσω για ΑΕΙ?
  3. Δηλαδή δεν αξίζει να ξανά δώσω πανελλήνιες καλύτερα να πάω σε κάποιο από τα ΤΕΙ που πέρασα? Τι γνώμη έχεις για το τμήμα πληροφορικής του ΤΕΙ Λάρισας? Επίσης, επειδή από ότι βλέπω έχεις τελειώσει και εσύ ΤΕΙ έχεις παρατηρήσει κάποια διάκριση στον εργασιακό χώρο, δηλαδή να προτιμούνται άτομα από ΑΕΙ και να θεωρούνται ανώτεροι σε σχέση με τους απόφοιτους ΤΕΙ?(με την προυπόθεση ότι είναι εξίσου καλοί.)
  4. Για δες σύμφωνα με τη επίσημη ιστοσελίδα του Delft University --->https://www.tudelft.nl/en/education/admission-and-application/msc-international/1-admission-requirements/#c41754 Λέει ξεκάθαρα ότι μόνο απόφοιτοι ΑΕΙ γίνονται δεκτοί και δυστυχώς αυτό το έχω δει και σε άλλα "μεγάλα" πανεπιστήμια του εξωτερικού. Φυσικά έχω δει και άλλα πανεπιστήμια σχετικά υψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων όπου κάνουν δεκτούς απόφοιτους ΤΕΙ αλλά με υψηλότερη βαθμολογία πτυχίου σε σχέση με τα ΑΕΙ. Από ότι φαίνεται τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ είναι ίσα μόνο στα χαρτιά, για αυτό και ρωτάω αν έχουν διαφορά μεγάλη και αξίζει να ξανά δώσω εξετάσεις.
  5. Γεια σας, έδωσα πανελλήνιες και έγραψα 11.000 μόρια, έχω αποφασίσει ότι θέλω να σπουδάσω πληροφορική, ωστόσο δεν τα πήγα όσο καλά περίμενα, και μάλλον δεν πιάνω ΑΕΙ πληροφορικής, οπότε πιθανότερο είναι να πάω στο ΤΕΙ της Λάρισας(ή και κάποιο άλλο ΤΕΙ Πληροφορικής). Τις τελευταίες μέρες έχω γυρίσει τα forum γιατί με προβληματίζει το ότι θα σπουδάσω σε ΤΕΙ, επειδή ακούγονται διάφορα. Δυστυχώς ξεκάθαρη απάντηση δεν βρήκα.Με ενδιαφέρει να ασχοληθώ κυρίως με προγραμματισμό, ενώ δεν με αφήνουν αδιάφορο τα δίκτυα και το Hardware.Επίσης μου αρέσει πολλή η θεωρητική πληροφορική(Θεωρία Πολυπλοκότητας,Κρυπτογραφία,κτλ).Τι πιστεύεται αξίζει να ξανά δώσω πανελλήνιες και να προσπαθήσω για ΑΕΙ ή τζάμπα κόπος??? Τι πλεονεκτήματα έχει το ΑΕΙ σε σχέση με το ΤΕΙ??? Επίσης, αν και νωρίς να σκέφτομαι για μεταπτυχιακό ενώ ακόμα δεν έχω βασικό πτυχίο, με ενδιαφέρει πολύ να κάνω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (αν τα καταφέρω),ωστόσο από το ΤΕΙ υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Έχω ακούσει ότι είναι πιο δύσκολο τόσο σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.Μια μίνι έρευνα που έκανα στις ιστοσελίδες διαφόρων πανεπιστημίων είδα ότι όντος μερικά μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού δεν δέχονται απόφοιτους ΤΕΙ ενώ κάποια άλλα απαιτούν μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου στους απόφοιτους ΤΕΙ. Επίσης στα προγράμματα σπουδών των ελληνικών σχολών παρατήρησα ότι τα ΑΕΙ έχουν περισσότερα μαθήματα μαθηματικών από ότι τα ΤΕΙ και δεν ξέρω κατά πόσο είναι αρνητικό αυτό. Στην αγορά εργασίας τι γίνεται, έχει πλεονεκτήματα ένας απόφοιτος ΑΕΙ σε σχέση με έναν απόφοιτο ΤΕΙ?( με ενδιαφέρει τόσο για Ελλάδα αλλά και εξωτερικό) Επίσης για το τμήμα Πληροφορικής στο ΤΕΙ της Λάρισας τη γνώμη έχετε, έχω ακούσει ότι είναι από τα καλά
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.