Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

WizMeister

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

WizMeister's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις πολύτιμες πληροφορίες σας. Θα κανονίσω ραντεβού με ηλεκτρολόγο για να μην αποκτήσω μόνιμα "καρφάκια" Απ' ότι καταλαβαίνω, αφού είναι μονός ο συγκεκριμένος διακόπτης κάπου υπάρχει και δεύτερος. Σε αυτή την περίπτωση φαντάζομαι το sonoff δεν το υποστηρίζει αφού αν κλείσω τον ένα διακόπτη μάλλον θα κλείνει και το sonoff αυτό καθαυτό. Οπότε ο ένας διακόπτης (όπου βρίσκεται αυτός) θα πρέπει να είναι μόνιμα ενεργοποιημένος.
  2. Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Από τη στιγμή που δεν νιώθω σίγουρος για τη συνδεσμολογία εννοείται θα φωνάξω ηλεκτρολόγο. Απλά σίγουρα καλό είναι να έχω και εγώ μια εικόνα. Δηλαδή στην ουσία ο ηλεκτρολόγος πρέπει να φτιάξει μοα διακλάδωση στο μπλε καλώδιο (αν είναι όντως το ουδέτερο) και θα δώσει και στο Sonoff. Τελος από περιέργεια το καφέ καλώδιο τι ακριβώς είναι μήπως γνωρίζεις;
  3. Καλησπέρα σε όλους! Ερευνώ το ενδεχόμενο να αντικαταστήσω τους διακόπτες για τα φώτα του σπιτιού λόγω κινητικού προβλήματος ατόμου της οικογένειας, με "έξυπνους" διακόπτες. Μετά από πολύ αναζήτηση σε ξένα και ελληνικά φόρουμ βρήκα το Sonoff Touch T1 τον οποίο και παρήγγειλα (1 διακόπτη για δοκιμή). Προσπαθώντας να τον εγκαταστήσω όμως, αντικαθιστώντας έναν υπάρχων μονό διακόπτη είδα πως η συνδεσμολογία δεν είναι η ίδια με αυτή που αναγράφεται στις οδηγίες του προϊόντος (τα χρώματα των καλωδίων). Ο τρέχων διακόπτης είναι συνδεδεμένος έτσι: Ο διακόπτης που προσπαθώ να βάλω έχει N - Lin - Lout. Το ερώτημα είναι ποιο από αυτά τα χρώματα είναι το ουδέτερο; Επίσης, ο καινούργιος διακόπτης δεν έχει μεταλλικά νύχια που σφίγγουν με τις βίδες και το κουτί του διακόπτη δεν έχει τρύπες για βίδες, υπάρχουν μετατροπείς για αυτά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.