Μετάβαση στο περιεχόμενο

ltherr

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ltherr

  1. Καλησπέρα σας, θα μπορούσατε να μου πείτε ΤΖ Ν.4495/17 για: Α) Χ: 482950 Υ: 4207100 Χαραυγής 7 και Ισμήνης, Χαλάνδρι Αττικής Ευχαριστώ!
  2. Καλησπέρα σας, σε ερώτημα που έκανα στο ΤΕΕ για το συγκεκριμένο θέμα μου απάντησαν (τηλεφωνικά βέβαια) ότι πρέπει να δηλωθεί ως διαφορετική διαμερισμάτωση εκτός της λοιπής παράβασης στο ίδιο ή σε διαφορετικό φύλλο καταγραφής και δεν αρκεί μια απλή περιγραφή στην τεχν. έκθεση.
  3. Καλησπέρα, κατόπιν έρευνας στο παρόν νήμα θέλω τη βοήθεια σας για την παρακάτω περίπτωση γιατί δεν έχω καταλήξει εάν έχουμε Δ.Δ. ή όχι. Σε πολυκατοικία με ΣΟΙ, ο κοινόχρηστος διάδρομος έχει επεκταθεί εις βάρος της οριζόντιας ιδιοκτησίας του Β' ορόφου (το ίδιο συμβαίνει και στους υπόλοιους ορόφους της πολυκατοικίας προκειμένου να τοποθετήσουν το κολλεκτέρ στο διάδρομο). Η Ο.Ι. έχει και κάποιες άλλες παραβάσεις που υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό. - Σύμφωνα με το Δ.Κ., ο κοινόχρηστος διάδρομος έχει προσμετρηθεί στον Σ.Δ. του οικοπέδου. - Δεν υπάρχει κάποια άλλη αυθαιρεσία προς όφελος ή εις βάρος άλλης όμορης ιδιοκτησίας. - Η κάτοψη της σύστασης είναι ταυτόσημη με την κάτοψη της οικοδομικής άδειας. Θέλω τη βοήθεια σας σχετικά με το πως αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο θέμα. Αυτά που μπορώ να σκεφτώ κατόπιν έρευνας είναι τα παρακάτω: α)Πέρα από τα άρθρα 98 παρ.8, 100 παρ. 8 και εγκ. 2 σχετικά με τις συνεναίσεις, πρέπει να δηλωθεί ως παράβαση Δ.Δ. στο σύστημα του ΤΕΕ (επιπλέον παράβολο Δ.Δ. πέραν της 1 Λοιπής παράβασης Κατ.4) στη δήλωση που αφορά την οριζόντια ιδιοκτησία ή μπορώ απλά να το αναφέρω στην τεχνική έκθεση εφόσον δεν τακτοποιώ κοινόχρηστο χώρο και είναι εις βάρος της Ο.Ι.? β)Θα μπορούσαν να δηλωθούν σε φύλλο καταγραφής Κατ. 4 με 1 Λοιπή παράβαση όλες οι αυθαιρεσίες (τροποποίησεις ανοιγμάτων και η επέκταση του διαδρόμου εις βάρος της Ο.Ι. η επιφάνεια του οποίου έχει προσμετρηθεί στο Σ.Δ.) με αναλυτικό? Επισυνάπτω και σχετική κάτοψη. Ευχαριστώ. ΚΑΤΟΨΗ Β-2 Ν4495.pdf
  4. Καλησπέρα σας, θα μπορούσατε να μου πείτε ΤΖ Ν.4495/17 για: Α) Χ: 475453.688 Υ: 4205057.848 Λιοσίων 117 και Δομοκού, Αθήνα Ευχαριστώ!
  5. Καλησπέρα, σε περίπτωση τακτοποίησης Οριζόντιας ιδιοκτησίας (οροφοδιαμέρισμα) του ισογείου ορόφου πολυκατοικίας εντός σχεδίου στο Μοσχάτο Αττική με άδειες του 57', 64 προσθήκης Α΄ορόφου και 80' προσθήκης Β' ορόφου κατόπιν αποτύπωσης υπάρχει απόκλιση στην πρόσοψη 30 εκ., δηλαδή στις άδειες φαίνεται το οικόπεδο 10 μ. ενώ στην πραγματικότητα είναι 10,30 μ. (πλην σχεδίου στην άδεια του 64' το οποίο αναγράφει ΑΚΥΡΟ με πλευρά 10,30μ). Στα οικόπεδα εκατέρωθεν υπάρχουν υλοποιημένες ιδιοκτησίες και στο συμβόλαιο αναγράφει πρόσωπο στο δρόμο 10μ. Η οριζόντια ιδιοκτησία έχει και άλλες αυθαιρεσίες. Γνωρίζει κάποιος πως αντιμετωπίζουμε το θέμα αυτό?
  6. Καλησπέρα σας, θα ήθελα ΤΖ Ν.4495/17 για: Α) Χ: 476194.285 Υ:4204621.59 Ιουλιανού 24 και Αινιάνος 1, Αθήνα Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  7. Καλημέρα σας, θα ήθελα ΤΖ Ν.4495/17 για: Α) Χ: 471947.095 Υ:4200597.143 Κυκλάδων 6, Μοσχάτο Αττικής Β) Χ: 480227.496 Υ:4210787.859 Χρυσανθέμων 20, Ηράκλειο Αττικής Ευχαριστώ πολύ!
  8. Καλησπέρα σας, αναζητώ τιμή ζώνης 4495/17 για το παρακάτω ακίνητο: Φαίδωνος 28, Άγιος Δημήτριος Αττικής, 172 36 Χ: 477154.03 Υ: 4199478.10 Ευχαριστώ!
  9. Καλησπέρα σας, αναζητώ τιμή ζώνης 4495/17 για το παρακάτω ακίνητο: Αριστοφάνους 45, Χαλάνδρι Αττικής, 152 32 Χ: 482322,54 Υ: 4207603,34 Ευχαριστώ
  10. Καλησπέρα, θα μπορούσατε να μου πείτε τιμή ζώνης ν4495 για την οδό Κύπριων Αγωνιστών 8,. τ.κ. 15235, Βριλήσσια Αττικής ? Ευχαριστώ πολύ!
  11. Κλησπέρα, θα μπορούσατε να μου πείτε Τιμή Ζώνης για Πετράλωνα, Δήμος Αθηναίων, Οδός: ΗΟΥΣ 82 και ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΥ τ.κ. : 118 53 Ευχαριστώ!
  12. Καλησπέρα, θα ήθελα τιμή ζώνης για οδό Λάκωνος 7-11, Αμπελόκηποι Αθήνα Ευχαριστώ!!
  13. Καλησπέρα, σε περίπτωση αυθαίρετου έρκερ πάνω από το πεζοδρόμιο κάνουμε τον έλεγχο του 5% σε σχέση με το βάθος του προβλεπόμενου από την άδεια ή του υφιστάμενου? Αν πάρω της Άδειας έχω βάθος 5μ. και έρκερ 0,40 ενώ αν πάρω της υφιστάμενης (έχουν κλείσει και βεράντα) φτάνω βάθος 10μ. οπότε με καλύπτει το 5% της εγκ 2/19. Τα φώτα σας συνάδελφοι... Ευχαριστώ!
  14. καλησπέρα, σε τακτοποίηση Κατηγορίας 1 και ενώ θέλουμε να δηλώσουμε παράλληλα και 1 λοιπή παράβαση με χρόνο κατασκευής προ του 11', ανοίγουμε 2ο φύλλο καταγραφής σωστά? και αν ναι τι συμβαίνει με το παράβολο - πρόστιμο? απ' ότι βλέπω είναι Παραβολο Κατ. 1 250 + ΤΕΕ 15 + 1 Λοιπή (312,50*0,80) = 515 σύνολο? Διορθώστε με αν κάνω κάποιο λάθος. Ευχαριστώ!
  15. καλησπέρα, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει... σε νέα άδεια με σοφίτα και εφόσον έχει πρόσβαση σε δώμα, ο εξωτερικός τοίχος της θα πρέπει να απέχει απόσταση δ από πλάγια όρια? ή εφόσον οι υποκείμενοι όροφοι φτάνουν στα πλάγια όρια δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός? επισυνάπτω ένα πρόχειρο διάγραμμα... Ευχαριστώ!!
  16. δηλαδή στο καρέ με ποσοστό υπέρβασης δεν διαλέγουμε κάτι ούτε συμπληρώνουμε τ.μ. ΥΔ? είμαι νέος μηχανικός και συγγνώμη αν κουράζω...
  17. Καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθεια σας για την παρακάτω περίπτωση: Διαμέρισμα του υπογείου όπου στην ΟΑ του 1958 φαίνεται ως βοηθητικός χώρος ενώ στη ΣΟΙ του 1965 έχει χιλιοστά και αναφέρεται ως διαμέρισμα (και στα σχέδια της σύστασης) προφανώς εντάσσεται Κατ. 1 ΥΔ ΚΧ. Πως ομως θα υπολογίσω το ποσοστό % ΥΔ ενώ δεν έχουμε στη διάθεση μας Διαγραμμα Κάλυψης (από αρχείο μικροφίλμ)?
  18. ευχαριστώ πολύ, αναρωτιέμαι όμως το πως θα αποδείξουμε την παρέλευση δεκαετίας από την τέλεση της αυθαιρεσίας σε στάθμη υπογείου? αρκεί η ΥΔ του ιδικτήτη?
  19. Καλησπέρα, σε περίπτωση που ΟΙ του υπογείου (στην κάτοψη πολεοδομίας φαίνεται βοηθητικός χώρος ενώ στη σύσταση φαίνεται κύριας χρήσης - διαμέρισμα) έχει επεκταθεί στον κοινόχρηστο χώρο (έχει κλείσει τμήμα κάτω από το κλιμακοστάσιο και του διαδρόμου) και κομμάτι της ΟΙ έχει προστεθεί στο κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο και δεν εμπίπτει στο άρθρο 98 καθώς δεν υπάρχει η ίδια αυθαιρεσία στους υπόλοιπους ορόφους: -Πέραν του ότι θα χρειατούμε σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας μπορεί να τακτοποιηθεί με μία δήλωση; ή θα πρέπει να γίνει μία δήλωση για την ΟΙ και μία για τους κοινόχρηστους χώρους;
  20. Οι τακτοκποιήσεις bbq, στεγάστρου και εξωστών αφορούν κοινόχρηστες επιφάνειες στο επίπεδο του δώματος. Έχω τη σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών (αν και είδα ότι αρκεί η πλειοψηφία). Οι εξώστες δημιουργήθηκαν εκ κατασκευής πάνω από τις, σύμφωνα με Ο.Α., μαρκίζες των υποκείμενων ορόφων και στα όρια ακριβώς των εξωστών των παρακάτω ορόφων. Απ' ότι μου είπαν ο τότε εργολάβος τους ρώτησε αν θελουν έξτρα χώρο στο δώμα αν και είχαν υπόλοιπο τ.μ. για εξώστες (δηλαδή 80τμ που δημιουργήθηκαν < 90 που είχαν υπόλοιπο). Βγαίνουν όμως εκτός του ιδεατού στερεού γιαυτό μάλλον δεν συμπεριλήφθηκαν στην άδεια, διορθώστε με αν κάνω λάθος. Arche δεν πρέπει να είναι προστεγάσματα γιατί υπερβαίνουν τα 40 εκ. Είναι από 0.80 ο μικρότερος μέχι 2.50 μέτρα ο μεγαλύτερος περιμετρικά του δώματος. Ναι, η διαφορά είναι ότι πλέον είναι βατοί ενώ πριν το στηθαίο και τα κιγκλιδώματα ήταν στο όριο του περιγράμματος του ορόφου. Επίσης έχω και κλείσιμο Η/Υ κοινόχρηστου χώρου σύμφωνα με Ο.Α. και στους 3 ορόφους (στους διαδρόμους προβλεπόταν Η/Υ κοινόχρηστος και τον κλείσανε με τοίχο - παράθυρα). Χρειάζομαι μήπως παμψηφία? Πως προχωράω? Η δήλωση πρέπει να γίνει για όλους τους κοινόχρηστους? Να κοιτάξω και στους υπόλοιπους τι συμβαίνει (υπόγεια πάρκινγκ αποθήκες κλπ) και κάνω μία δήλωση ή μπορώ να κάνω προς το παρόν κάποιους τουλάχιστον να προλάβουν την έκπτωση και ύστερα κάνουν και τους άλλους?
  21. καλησπέρα, έχω ένα επείγον ερώτημα, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Σε τακτοποίηση μπάρμπεκιου και στεγάστρου στο δώμα πολυκατοικίας 2002, εντόπισα και επέκταση στους εξώστες του δώματος. Είχαν δηλαδή επεκταθεί σε μήκος στα όρια της μαρκίζας του τελευταίου διαμερίσματος σε όλη την πλευρά, ενώ η Ο.Α. προέβλεπε σε ένα κομμάτι καθώς και σε μία άλλη πλευρά εξ' ολοκλήρου επεκτάθηκε το δώμα μέχρι τις μαρκίζες του τελευταίου διαμερίσματος . Η ερώτηση που με βιάζει είναι για τις υπευθυνες δηλώσεις. Αναφέρω κατασκευή μπάρμπεκιου - στεγάστρου και επέκταση εξωστών , ή πρέπει να αναφέρω δημιουργία εξώστη στο δώμα?
  22. καλησπέρα, σε περίπτωση αλλαγής του περιγράμματος Ο.Ι. σε κοινή πλευρά όμορου διαμερίσματος χωρίς αλλαγή τ.μ των διαμερισμάτων (ισχύει για το διαμέρισμα που έχω αναλάβει φαντάζομαι θα ισχύει και για το διπλανό) και χωρίς ύπαρξη σχεδίων στη σύσταση, το σύστημα ζητάει μεταξύ άλλων > Κατόψεις N. 4495/17 άρθρο 99 § στ, αα, δδδ ή § στ, ββ, βββ Μηχανικός (σχέδιο) . Η ερώτηση μου είναι η εξής: ανεβάζω κάτοψη από Ο.Α. με διακεκομμένη την υφιστάμενη κατάσταση ή εφόσον έχω κάνει αποτύπωση ανεβάζω νέα κάτοψη που αποτυπώνει την υφιστάμενη κατάσταση και το όριο του όμορου διαμερίσματος?
  23. καλημέρα, μετά από αναζήτηση δεν βρήκα κάτι σχετικό...υπάρχει πρότυπη Δήλωση ανάθεσης - ανάληψης διαχείρισης έργου από κανέναν; ευχαριστώ
  24. δηλαδή έχω τη δυνατότητα να το ανεβάσω με γνήσιο υπογραφής μηχανικού και ιδιοκτήτη; ή είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική υπογραφή;
  25. απαιτείται πέραν του γνησίου υπογραφής και η ηλετκρονική υπογραφή του μηχανικού ώστε να είναι έγκυρη από το e-Άδειες;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.