Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

dimarch

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dimarch's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, Δεν καταφέρνω να μπω στο ftp, όπως βλέπω να αναφέρουν κι άλλοι σε παλαιότερα μηνύματά τους. Τελικά εξακολουθεί να ισχύει ή έχει καταργηθεί; Μήπως έχει κάποιος το 0504041730; Αφορά την περιοχή Λαυρίου. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  2. Γεια σας! Πού μπορώ να βρω τις εγκυκλίους αυτές που αναφέρετε παραπάνω: Επιπλέον δες και τα εξης: - Τις εγκυκλίους του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Εγκ-553/3/08 (Εγκ-3/08 ) και Εγκ-4422/9/09 (Εγκ-9-09) - Το έγγραφο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας: Εγγρ-2501/16/42-στ/10 - Την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Εγκ-6969/3/10 (Εγκ-3/10) - Εγκ-48900/10 (Υπ. Εσωτερικών) Παράνομα διαφημιστικά πλαίσια στα οποία δεν προβάλλεται διαφημιστικό μήνυμα - επαγγελματικές επιγραφές και υπαίθρια διαφήμιση - Εγκ-37306/10 (Υπ. Εσωτερικών) Υπαίθρια διαφήμιση επί των περιφράξεων των οικοπέδων - Εγκ-61067/2010/2-2-2011 (Υπ. Εσωτερικών) Αξίζει να το ψάξω ή πλέον είναι παράνομες όλες οι πινακίδες πάνω σε ιδιωτικά κτίρια ακόμα και αν δεν υπερβαίνουν το επιτρεπόμενο ύψος και το ιδεατό στερεό;
  3. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Θα ήθελα όμως να ρωτήσω επιπλέον το εξής: Από αυτά που έμαθα ο παλαιότερος ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου κτίσματος είχε κάποια στιγμή ξεκινήσει διαδικασίες νομιμοποίησης του επέιδή αυτό είναι παλιο, που τελικά κάπου κόλλησαν στο δήμο κ δεν ευοδώθηκαν (σύμφωνα με τις πληροφορίες που πήρα από το δήμο). Άρα, το γεγονός ότι ήθελε να κάνει νομιμοποίηση σημαίνει ότι δεν είχε γίνει βάσει κάποιας αδείας, έτσι δεν είναι; Μάλλον θα ήταν αυθαίρετο, σωστά; Οπότε δε θα είναι πολύ πιθανό να το βρω σε πολεοδομία, έτσι δεν είναι; Σε αυτήν την περίπτωση, αναρωτιέμαι τι θα μπορούσα να κάνω; Ας πούμε, αν αυτός ο αρχιτέκτονας, ο Κωνσταντίνος Σακελλάριος είναι όντως γνωστός, θα υπάρχει κάπου αρχείο σχετικά με την αρχιτεκτονική του, όπου θα περιλαμβάνονται και σχέδια του; Έψαξα για εκείνον στο Διαδίκτυο, αλλά δε βρήκα σχεδόν τίποτα... Υπάρχει κάπου που θα μπορούσα να ψάξω τουλάχιστον για να βρω στοιχεία για εκείνον, και ίσως σχέδια του συγκεκριμένου κτίσματος; Ευχαριστώ και πάλι!
  4. Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Πώς μπορει κάποιος να βρει αν υπάρχουν τα σχέδια ενός κτίσματος παλαιού που ανεγέρθηκε γύρω στο 1935, και που είχε σχεδιαστεί από έναν μάλλον γνωστό (έτσι διάβασα, αλλα δεν ξέρω αν ισχύει) αρχιτέκτονα της εποχής, τον Κωνσταντίνο Σακελλάριο, αν δεν έχει γίνει νομιμοποίηση αυτού? Αν είχε γίνει νομιμοποίηση θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί κάπου τα σχέδια, και θα μπορούσε κάποιος να τα αναζητήσει? Υπάρχει αρχείο σχεδίων παλιών αρχιτεκτόνων? Ευχαριστώ πολύ Ισως να μην το καταχώρησα στη σωστή κατηγορία αλλά δε βρήκα κάποια πιο σχετική.
  5. Βασικά ήθελα να πω ότι λυπάμαι που θεωρηθηκε απαξιωτικη για τους μηχανικους η ερωτηση μου. Δεν ειχα την προθεση να απαξιωσω κανεναν, απλως ρωτησα για καποιες πληροφοριες ωστε παρω μια ιδεα των επιλογων που υπαρχουν, και του αντιστοιχου κοστους αυτων. Και δε νομιζω οτι η ερωτηση που εκανα δικαιολογει το υφος της απαντησης που πηρα. Αλλωστε την καταχωρησα στο topic με τις αυθαιρεσιες. Ισως να μην εχω καταλαβει καλα και να ειναι παρα πολυ σημαντικη εργασια η περιφραξη, απλως εγω νομιζα αρχικα οτι το να τοποθετησει καποιος καγκελα κ να προστατευσει την ιδιοκτησια του, ειδικα οταν ηδη εχει γινει νομιμα και με αδεια η πολυκατοικια, ειναι κατι που δε θα απαιτουσε καποια αδεια, εμαθα ομως, και σε ερωτηση που εκανα εδω, οτι απαιτειται. Και μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση το γεγονος οτι ειναι μια ακριβη διαδικασια να βγαλεις αυτην την αδεια. Παραθετω αποσπασμα απο θεμα που αφορα την περιφραξη. (Quote:Καλησπέρα.Σε περίπτωση όπου χρησιμοποιήσεις μπετόν χρειαζεται κανονική άδεια η οποία μάλιστα αμοιβεται με ανολυτικό προυπολογισμό και καταλαβαίνεις ότι η αμοιβή θα βγει τεράστια.Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν βγάζεις άδεια για ένα μικρό δωματιάκι και η αμοιβή είναι πολύ μικρή και στην άδεια αυτή συμπεριλαμβάνεται και η περίφραξη. (βεβαια για την περιπτωση που ρωτησα εγω δε θα χρησιμοποιουταν μπετον,αλλα δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω αν αυτο εχει καποια διαφορα...) Αυτος ειναι και ο λογος που θελησα να μαθω σχετικα με τα προστιμα που προβλεπονται απο το νομο σε περιπτωση που καποιος δε βγαλει την απαραιτητη αδεια. Αυτο που καταλαβα και απο αλλα θεματα, ειναι οτι για το οτιδηποτε,οσο μικρο και να ειναι χρειαζεσαι αδεια, ακομη και για καποια εσωτερικα χωρισματα. Ομως δεν απαντησε κανεις με το υφος που απαντησατε σε μενα, σε καποιον που ειπε οτι θεωρησε υπερβολη να βγαλει αδεια για τα εσωτερικα χωρισματα και θα ηθελε να το αποφυγει. Ισως αυτο να ισχυει επειδη τα εσωτερικα χωρισματα ειναι λιγοτερο σημαντικα απο τα καγκελα?? Ομως εγω αυτο δεν το ξερω και περιμενα απο εσας μηπως λαβω καποια απαντηση. Τελοσπαντων συγγνωμη που μακρηγορησα, απλως ηθελα να απαντησω ωστε να διευκρινησω οτι δεν ειχα κανενα σκοπο να απαξιωσω κανεναν.
  6. Γεια σας! Θα ηθελα να ρωτησω το εξης: Αν σε μια ηδη κτισμενη πολυκατοικια οπου δεν ειχε γινει περιφραξη, ουτε ειχε προβλεφθει στην αδεια, καποιος προχωρησει σε τοποθετηση καγκελων στο οριο οικοπεδου-πεζοδρομιου, χωρις να βγαλει αδεια περιφραξης, και τον ανακαλυψουν ή καταγγειλουν, τοτε τι θα πρεπει να περιμενει? Προστιμο? Τι ταξεως? Αν αφου τον πιασουν ξεκινησει να βγαλει αδεια τοτε θα τη γλιτωσει? Ρωταω για να ζυγιασω το κατα ποσο αξιζει η οχι να ρισκαρεις να μη βγαλεις την αδεια περιφραξης, που απο ο,τι καταλαβα μαλλον ειναι ακριβη, και ποιες θα ειναι οι συνεπειες... Σας ευχαριστω πολυ!
  7. Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται σε περίπτωση εμφανών τούβλων; Απ' ό,τι νομίζω δεν μπαίνει πλαγιαστή η τελευταία σειρά. Άρα, αν δεν υπάρχει πρόβλημα στην περίπτωση που τα τούβλα είναι εμφανή/ανεπίχριστα, γιατί να υπάρχει στην περίπτωση κοινών τούβλων; Ευχαριστώ!
  8. Εννοούσα το πρώτο, δηλ. στο όριο του οικοπέδου με το πεζοδρόμιο. Στην περίπτωση που υπάρχει ήδη μικρό τοιχαλάκι και απλώς θα τοποθετηθούν πάνω του κάγκελα, πάλι χρειάζεται νέα άδεια; Και πιο συγκεκριμένα, αυτή ονομάζεται άδεια περίφραξης, και είναι διαφορετική από την άδεια της οικοδομής? Ευχαριστώ πολύ!
  9. Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε μια πολυκατοικία ήδη κατασκευασμένη, στην άδεια της οποίας δεν προβλέπονταν κάγκελα επί του δρόμου, για να τοποθετηθούν τελικά κάγκελα χρειάζεται να εκδωθεί κάποια άδεια ή να γίνει αναθεώρηση της αδείας, ή μπορεί κανείς να προχωρήσει σε τοποθέτηση καγκέλων χωρίς κάποια άλλη διαδικασία. Θα μπορούσατε να με παραπέμψετε και σε αντίστοιχο κανονισμό αν υπάρχει; Επίσης, αν απαιτείται κάποια άδεια, τι ακριβώς χρειάζεται και ποιο περίπου θα είναι το κόστος αυτής; Σας ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.