Μετάβαση στο περιεχόμενο

Anastasia Ko

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Anastasia Ko

  1. Καλησπέρα σας, σχετικά με την κατακόρυφη δίοδο για αερισμό-φωτισμό στα υπόσκαφα, με ενδιαφέρει να μάθω εάν επιτρέπεται η κατασκευή της εντός των ελάχιστων αποστάσεων. Διαβάζοντας τον ΝΟΚ βρίσκω στο άρθρο 11 παρ. 6 κδ ότι "Για την εκπλήρωση των προβλεπόμενων από τις γενικές πολεοδομικές διατάξεις αερισμό και φωτισμό επιτρέπεται η κατασκευή κατακόρυφων διόδων εντός ή εκτός του περιγράμματος του κτιρίου, μέγιστης διάστασης δύο (2,00) μέτρων και μήκους ως το περίγραμμα του κτιρίου, η επιφάνεια των οποίων δεν προσμετράται στη δόμηση. Επιτρέπεται η στέγαση των κατακόρυφων διόδων με σκίαστρα από ύφασμα, καλαμωτή, καθώς και από διαφανή στοιχεία και κινητά στοιχεία." Έπειτα το μόνο σχετικό που βρίσκω άρθρο 17 παρ.4 είναι το εξής: "4 . Μέσα στις ελάχιστες αποστάσεις ∆ ή δ του υποχρεωτικού ακάλυπτου χώρου, εκτός όσων αναφέρονται σε άλλα άρθρα του παρόντος νόμου, επιτρέπονται: α) Τοιχία για την αντιστήριξη πρανών, ... κουρ ανγκλαίζ (cours anglaises) συνολικού μήκους μικρότερου ή ίσου του 1/2 της όψης στην οποία αντιστοιχεί και μέχρι καθαρού πλάτους ενάμισι (1,50) μ., καθώς και στοιχεία εξυπηρέτησης (πάγκοι, τραπέζια) ... " Καταλήγοντας, τις κατακόρυφες διόδους που αναφέρει το άρθρο 2 πρέπει να τις διαχειριστούμε όπως και τα courses anglaises; Αλλιώς μήπως πρέπει να έχουμε δυσμενέστερη προσέγγιση και πρέπει να θεωρήσουμε ότι είναι κομμάτι του κτιρίου οπότε να επιτρέπεται η κατασκευή τους μόνο εντός της οικοδομικής γραμμής ή μήπως πρέπει να θεωρήσουμε ότι δεν είναι τίποτα από τα δύο και θα μπορούσε να είναι εντός χωρίς περιορισμό διαστάσεων;
  2. Καλησπέρα σας, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στην επεξεργασία ενός block στάθμης. Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι να αλλάξω τα layer στο σύμβολο που απεικονίζει τη στάθμη και το layer και τη γραμματοσειρά του αριθμού της στάθμης. Μπαίνοντας στο block editor καταφέρνω να αλλάξω τα layer του block του συμβόλου χωρίς όμως να αλλάζει το layer και το font του αριθμού. Όταν το αλλάζω στο block φυσικά αλλάζουν όλες οι στάθμες σε όλο το αρχείο μαζί. Πώς θα κάνω το αντίστοιχο και στον αριθμό; Να αλλάζουν δηλαδή τα χαρακτηριστικά του μαζί; Αν μπω στο δεξί κλικ edit attribute μπορώ να αλλάξω τη συγκεκριμένη στάθμη αλλά δεν αλλάζουν και οι υπόλοιπες. Επίσης, αν πάω στο manage attributes το οποίο επηρεάζει όλους τους αριθμούς των σταθμών ταυτόχρονα πατώντας το sync και άρα μου αλλάζει το layer και το font, δυστυχώς μου αλλάζει τη στοίχιση του αριθμού χωρίς να μπορεί να διορθωθεί με κάποια από τις δυνατότητες στοίχισης που μου δίνει, κι έτσι πρέπει μία μία να τη μεταφέρω σωστά στο block. Κάτι που πρέπει να αποφευχθεί γιατί οι στάθμες είναι εκατοντάδες. Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.