Μετάβαση στο περιεχόμενο

stsogias

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by stsogias

  1. Ναι "Επισημαίνεται ότι στον κανονισμό αναφέρονται οι προϋποθέσεις μονώροφων ανεξάρτητων κτιρίων βοηθητικής χρήσης που εξαιρούνται από την απαίτηση πυραντίστασης και ενδεικτικά παραδείγματα είναι : Φυλάκια, κιόσκια, οικίσκοι, λυόμενες κατασκευές, μικρές αποθήκες βοηθητικής χρήσης κτλ." (βλ. Διευκρινιστική εγκύκλιος ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/42489/1824 10/05/2019)
  2. Εσωτερικοί Έξοδοι: Εσωτερική έξοδος κινδύνου είναι το άνοιγμα εισόδου σε πυροπροστατευμένη όδευση διαφυγής, εσωτερικό πυροπροοτατευμένο κλιμακοστάσιο ή κατευθείαν σε ασφαλή υπαίθριο χώρο. Εξωτερικοί Έξοδοι-Κλιμακοστάσια: Σαν Εξωτερικό Κλιμακοστάσιο θεωρείται εκείνο που κατασκευάζεται έξω από το περίγραμμα του κτιρίου. (Βλ. https://www.firesecurity.gr/bibliothiki/eismel3.htm)
  3. Καλημέρα σε όλους, αν έχω καταλάβει σωστά, προκειμένου να είναι έγκυρη μία μελέτη προσβασιμότητας σε πολυόροφο κτίριο, δεν είναι υποχρεωτική η ύπαρξη ανελκυστήρα, εφόσον η μέγιστη διαφορά στις στάθμες του κτιρίου είναι μικρότερη από 9μ. Αρκεί όμως να υπάρχει αναβατόριο ΑΜΕΑ στο κλιμακοστάσιο. Γνωρίζει κανείς αν είναι υποχρεωτικό (σε βιομηχανικό κτίριο) το αναβατόριο αυτό να είναι τύπου "πλατφόρμας" ή θα μπορούσε να είναι και "καρέκλα"?
  4. Γνωρίζει κανείς αν είναι υποχρεωτική η μπάρα πανικού σε πόρτες οδεύσεων διαφυγής ή τελικές εξόδους? Δε μπορώ να βρω κάποια αναφορά στον νόμο.
  5. Κατ' αρχήν να σ' ευχαριστήσω για τη γρήγορη απάντηση. Αν κατάλαβα καλά, θέλεις να πεις ότι μπορούν να τοποθετηθούν ρολλά (για τη διακοπή της μετάδοσης του καπνού), αρκεί να μη χρησιμοποιούνται και ως τμήματα της όδευσης? Και επίσης μπορώ να θεωρήσω ένα ρολλό ως τελική έξοδο? ....και ένα τελευταίο....ξέρεις αν θα μπορούσα να βρώ κάποιον σε θεσσαλονίκη (προτιμότερο κάποιον αρμόδιο ή πιστοποιημένο φορέα) ωστε να "διδαχτώ" τη μεθοδολογία της μελέτης παθητικής πυροπροστασίας?
  6. Καλημέρα, είναι ερώτηση που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στο λήμα των αρχιτεκτόνων. Παρόλ' αυτά επειδή η πυροπροστασία είναι υποενότητα στο λήμα των μηχανολόγων, την παραθέτω εδώ. α) Σε βιομηχανικό κτίριο, για τις ανάγκες της χρήσης του εγοστασίου, υπάρχουν διάδρομοι μεγαλύτεροι από 40 μέτρα. Σύμφωνα με τον κανονισμό, θα πρέπει ανά 40 μέτρα να χωρίζουν με αυτοκλειόμενες πόρτες με δείκτη πυραντίστασης τουλάχιστον 30 λεπτών. Στο διάδρομο αυτό θα κινούνται κατά βάση κλαρκ. Μπορούν να αντικατασταθούν οι πόρτες αυτές με πυράντοχα ρολλά ή θα πρέπει να υπάρχουν και ρολλά και πόρτες? και β) μπορεί ένα βιομηχανικό ρολλό να θεωρηθεί πόρτα διαφυγής ? Φαντάζομαι ότι οι απαντήσεις θα είναι αρνητικές, όμως δε μπορώ να βρώ κάτι συγκεκριμένο μέσα στον κανονισμό. Ευχαριστώ εκτων προτέρων
  7. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση «ΚΑΝΑ». θα το παλέψω με τον τρόπο που λες.
  8. Καλημέρα συνάδελφοι, μήπως γνωρίζει κανείς ποιά πρέπει να είναι η ρύθμιση στο google earth ώστε να ταυτίζονται οι συντεταγμένες με τις συντεταγμένες ΕΓΣΑ'87 που χρισημοποιούμε στο Autocad?
  9. Καλημέρα συνάδελφοι. Έχω να κατασκευάσω δεξαμενή επεξεργασίας λυμάτων, σε εκτός σχεδίου υπάρχοντα βιολογικό εργοστασίου, υπέργεια και ασκεπή, με ύψος 4μ και διάμετρο 6μ. Μετράει σε κάλυψη, δόμηση και όγκο? Αν καταλαβαίνω καλά, σύμφωνα με τα άρθρα 12 παρ. 4.δ και 17 παρ. 7.δ. του Ν.Ο.Κ., δεν προσμετράται πουθενά ως ασκεπής κατασκευή για την υποδοχή στοιχείων νερού, που επιτρέπεται στους ακάλυπτους χώρους. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια, Σ.Τ.
  10. Η οικοδομική άδεια είναι να εκδοθεί τώρα πράμα που σημαίνει ότι πάει σίγουρα με το Π.Δ.41/18..
  11. Καλημέρα συνάδελφοι, προσπαθώ να εκπονήσω μελέτη παθητικής πυροπροστασίας για εκθεσιακό χώρο και διαβάζοντας τον κανονισμό π.δ.44/18 δεν μπορώ να καταλάβω με τι προσοστό θα υπολογίσω τον θεωρητικό πληθυσμό στους χώρους των wc αλλά και στους διαδρόμους και στη σκάλα. Για τις 2 τελευταίες κατηγορίες το μόνο που βρήκα είναι το 2,8τ.μ./άτομο (σελίδα 7868 του 44/18, "για μικτό εμβαδό χώρων κυκλοφορίας έως 14.000 τ.μ. ο συντελεστής θεωρητικού πληθυσμού ορίζεται σε 2,8 τ.μ. ανά άτομο"). Τα wc όμως? Αν υπολογιστεί με βάση την κύρια χρήση 1,4τ.μ./άτομο μοιάζει υπερβολικό. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  12. Καλημέρα συνάδελφοι, σε εργοστάσιο εντός ΒΙ.ΠΕ. προκειμένου να διορθώσω τις κινήσεις που κάνουν τα φορτηγά θα πρέπει να διαμορφώσω τον περιβάλλοντα χώρο ασφαλτοστρώνοντας τμήμα του υποχρεωτικού ακάλυπτου χώρου. Είναι κάτι που μπορώ να κάνω ή ισχύει και εδώ ο κανονισμός που ορίζει ως υπορεωτική φύτευση τα 2/3 του υποχρεωτικού ακάλυπτου?
  13. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ταχύτατες απαντήσεις. Επειδή με τα ΦΕΚ δεν έβγαλα κάποιο συμπέρασμα θα προσπαθήσω με τον πατροπαράδοτο τρόπο του τηλεφώνου!
  14. Καλημέρα συνάδελφοι, στην εταιρία που δουλεύω μου ενέθεσαν να βρω τις χρήσεις γης για την περιοχή του Αγίου Αθανασίου (δήμος Νέας Χαλκιδόνας). Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω, εφόσον υπάρχει, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής αυτής μέσω διαδικτύου ή πρέπει να παω οπωσδήποτε σε κάποια τοπογραφική υπηρεσία της περιοχής? Δοκίμασα από το google search και το μόνο που βρήκα ήταν η πρώτη φάση της μελέτης Γ.Π.Σ. που δε φαίνεται καν αν είναι εγκεκριμένη ή όχι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.