Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΓιάννηςΝακ

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΓιάννηςΝακ

  1. Καλησπέρα Pavlo33. Θα ξαναπάω και σε τοπογράφο και βλέπουμε... Σ ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
  2. Αγαπητέ sdtopo σ ευχαριστώ για την άμεση και κατατοπιστική απάντηση. Θα απευθυνθώ στη συμβολαιογράφο. Σ ευχαριστώ θερμά.
  3. Καλησπέρα σας. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με ένα οικόπεδο που έχω και δεν ξέρω αν πρέπει να προβώ σε διόρθωση γεωμετρικών στοιχείων ή όχι. Έχω ήδη ρωτήσει μηχανικούς και οι απόψεις είναι αντίθετες. Τα δεδομένα έχουν ως εξής. - Οικόπεδο εντός σχεδίου, που στην αρχική εγγραφή στο κτηματολόγιο δηλώθηκε 150τμ βάσει τίτλου (του 1982). - Το εμβαδό που υπολογίζει το κτηματολόγιο είναι 173τμ. Αποδεκτή απόκλιση 17 τμ. - Σε πρόσφατο τοπογραφικό με συντεταγμένες μετρήθηκε 162 τμ (προ 2μηνου). - Στην περιοχή λειτουργεί κτηματολόγιο. Τρεις διαφορετικοί μηχανικοί έχουν πει : οι 2 ότι δεν χρειάζεται διόρθωση (λόγω του ότι η πραγματικότητα είναι εντός της αποδεκτής απόκλισης), ενώ ο ένας ότι χρειάζεται. Επίσης στο κτηματολόγιο που κάλεσα μου είπαν ότι χρειάζεται διόρθωση γιατί θα βρεθεί πρόβλημα σε μελλοντική μεταβίβαση (αν προκύψει ζήτημα μεταβίβασης). Απόψεις? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Καλησπέρα. Δεν ψάχνω προσφορά. Που κινείται η αγορά ρώτησα. Αππψεις από ανθρώπους που είναι στη δουλεια(δηλ. Μηχανικούς) για να έχω έναν μπούσουλα, να προστατευθώ είτε από πολύ ακριβές τιμές είτε από πολύ φθηνές.... Αφορμή είναι το γεγονός ότι μου έδωσαν προσφορές με μεγάλες αποκλίσεις. Πάντως σας ευχαριστώ.
  5. Καλησπέρα στο φορουμ. Θέλω να ρωτήσω που περίπου βρίσκονται οι τιμές χωματουργικών εργασιών σήμερα για εκσκαφή θεμελίων, με κανονική πρόσβαση των φορτηγών.Περιοχή Αθή -να, προαστια, λίγα κυβικά(300). Αν ξέρετε κόστος για ημιβραχώδες και βραχώδες. Εχω διαφορετικές προσφορές με μεγαλες αποκλίσεις και γι αυτο αν κάποιος εχει πρόσφατη προσφορά .... θα βοηθουσε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Αγαπητέ ΚΑΝΑ σ ευχαριστώ. Θα μιλήσω και με τον μηχανικό και θα προχωρήσω. Μόλις έχω νεότερα θα τα ανεβάσω για τις απόψεις σου αλλα και όλων των άλλων στη συζήτηση.
  7. Καλησπέρα ΚΑΝΑ. - Όντως η σύσταση έγινε το 2016. Αγόρασα την κάθετη ιδιοκτησία (όπως την είχε φτιάξει ο ιδιοκτήτης). Δεν υπήρχε καθορισμός για το πως θα κτιστεί είναι η αλήθεια. -Όντως έχουν εξαντλήσει, οι δύο κάθετες, κάλυψη και δόμηση (μάλιστα η μία λίγο παραπάνω δόμηση από ότι έκτιζε και το είχε τακτοποιήσει-αυτά τα τετραγωνικά αφαιρέθηκαν από τα συνολικά -). - Και οι δύο κτίσανε πριν αγοράσω, όμως δεν πρέπει να είχε ζητηθεί συναίνεση μεταξύ τους -Ο.κ. για τα 9μέτρα, ήσουν αποστομοτικός.... Υπάρχει κάποια λογική - μπούσουλας- τυπικό πάτημα ώστε να διεκδικήσω να μου ζητηθεί μόνο από την άκτιστη? Ευχαριστώ.
  8. Καλησπέρα σας. Ήδη έχει γίνει συζήτηση με τον μηχανικό σε πρώτο στάδιο. Θα το δούμε ξανά. Σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις. Αν τυχόν υπάρχει κάτι περισσότερο θα τον ήταν χρήσιμο.
  9. Καλησπέρα σας. Καταρχάς να απολογηθώ αν παραβίασα κάποιους κανονες του φόρουμ ως προς την γραφή. Δυστυχώς δεν βρίσκω το επεξεργασία (μόνο παράθεση βλέπω...). Δεύτερον, να ευχαριστήσω θερμά όσους απάντησαν. Θα δείξω και θα συζητήσω τις απόψεις και προτάσεις και με τον μηχανικό μου. Ωστόσο, ίσως να ήταν χρήσιμες μερικές ακόμα πληροφορίες για την περίπτωσή μου. Πρόκειται για σύσταση καθέτων που έγινε το 2016. Το πρόβλημα που προκύπτει αφορά μόνον την απόσταση από την πλευρά των δομημένων καθέτων. Ενώ με τον τρόπο που θέλουμε να τοποθετήσουμε το κτίριό μου εξασφαλίζεται η απόσταση Δ (δηλ. η πλαινή μου πλευρά απέχει Δ από την πίσω πλευρά των ήδη χτισμένων κτιρίων-και περισσότερο από Δ-), μάλλον με τη λογική μη πέσουν τα κτίρια σε κανένα σεισμό.... ή μηπως κερδίσουν οι ιδιοκτήτες το τζοκερ και αποφασίσουν να γκρεμίσουν κτίρια νεότερα της 10ετίας, μας ζειτήται συναίνεση για να μπούμε-πατήσουμε μέσα στο Δ/2.από το όριο της κάθετης. Αυτό το Δ/2 προβλέπεται επίσημα? Σε κάποια εγκύκλιο ίσως? Ή μόνο βάση λογικής? και το μόνο επίσημο είναι το Δ μεταξύ των κτιρίων? Επίσης, το κτίριο από την άλλη πλαινή πλευρά έχει κολλήσει στο όριο με την άλλη κάθετη, και το συνολικό πρόσωπο του κτιρίου είναι ακριβώς εννέα μέτρα. Το σχεδίασε έτσι προκειμένου να έχει ακριβώς εννέα μέτρα, με τη λογική ότι βάση και του άρθρου 14 για την θέση του κτιρίου που δίνει την δυνατότητα στο εδάφιο(στ) να μπαίνεις εντός του Δ προκειμένου να φτάσεις τα εννέα μέτρα. Αλλά και πάλι δεν είναι αρκετό αυτό διότι "αφορά ξεχωριστά οικόπεδα και όχι κτίρια καθέτων". Δυστυχώς βλέπω -ισως να κάνω και λάθος- ότι στην περίπτωσή μου εξαντλείται η αυστηρότητα της διοίκησης(αν και κατα ομολογία του μηχανικού ο υπάλληλος που έχει αναλάβει την υπόθεση είναι πολύ συζητήσιμος και θέλει να βρίσκει λύσεις και όχι δημιουργεί προβλήματα). Προβλέπεται πουθενά ελάχιστο πρόσωπο κτιρίου? Σας ευχαριστώ για τις πάντα χρήσιμες απαντήσεις και αν υπάρχει οποιαδήποτε ακόμα άποψη ή/και παραπομπή που θα μπορούσε να δώσει λύση θα σας ευχαριστούσα θερμά.
  10. πως; Πάτησε στο αρχικό σου μήνυμα εκεί που γράφει επεξεργασία στο κάτω μέρος του μηνύματος.
  11. Καλησπερα σας. Ειμαι ιδιωτης και βρισκομαι στην διαδικασια αδειοδοτησης μιας οικοδομης(οικιας). Η κατασταση εχει ως εξης: σε γωνιακο οικοπεδο περιπου 1 στρεμμα έχουν γινει 4 καθετες περιπου 250 τμ.,με προσοψη οι 2 στον ενα δρομο και οι αλλες δυο στον αλλο δρομο. Η δικια μου δεν ειναι οριακη στο συνολικο οικοπεδο και ειναι αναμεσα στη μια καθετη(με προσοψη στον ιδιο δρομο) ηη οποια ειναι αδομητη, ενω απο την αλλη (οι αλλες δυο καθετες των οποιων βλεπω την πισω οψη των κτιριων τους) ειναι δομημενες. Κατα την προεγκριση της αδειας εχει προκυψει ενα ζητημα με την αρμοδια υπηρεσια δομησης η οποια ζηταει συναινεση απο τις λοιπες καθετες. Ειδικοτερα απο τις δομημενες (προσφατως) αφηνεται αποσταση αναμεσα στα κτιρια (οχι στο οριο των καθετων) που υπερκαλυπτει το Δ. Η ερωτηση ειναι αν ειναι το σωστο να ζητηθει η συναινεση εφοσον τα κτιρια ειναι ηδη κατασκευασμενα σε αυτη τη πλευρα και υπερκαλυπτεται το Δ. Επισης κατα την συζητηση εγινε λογος οτι για να μην ζητηθει συναινεση πρεπει να κρατηθει αποσταση Δ/2. Ξερετε απο που προκυπτει αυτο? Γενικα, υπαρχει τυχον εγκυκλιος που διασαφηνιζει την κατασταση με τις καθετες και τις συναινεσεις? Σας ευχαριστω εκ των προτερων. Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε επεξεργασία και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  12. 《Και ποιος εγγυαται οτι εφαρμοστηκε η μελετη》???Ελα ντε.Γιαννης κερναει Γιαννης πινει. Αλλα και ανεξαρτητος μηχανικος να εχει την επιβλεψη ή και την μελετη δεν νομιζω να μπορει να ελεγξει και πολλα μεσα στο εργοστασιο. Το μονο που εχεις ειναι τυχον εγγυηση (δεν εννοω εγγραφη ουτε και προφορικη-αν και με την υπογραφη της επιβλεψης απο το μηχανικο ουσιαστικα αυτο δεν βεβαιωνει??)δουλειας λογω μεγαλης εταιρειας... Ωστοσο και στη συμβατικη δουλεια αντιστοιχα προβληματα δεν υπαρχουν? Απο προσωπικη εμπειρια σε μικροτερο εργο στο χωριο, εχανε η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα. Κανα δυο εκατοστα μεγαλυτερη η μια κολωνα, κανα δυο η πλακα, αλλο τοσο και παραπανω στα θεμελια...(και βγηκαμε απο τον προυπολογισμο) τελικα τι εγινε σωστο και συμφωνα με τη μελετη? Δεν αναφερω καθολου για τον οπλισμο.. Και ρωτουσα τον μηχανικο (αδελφικο φιλο) αν ειναι οκ που αυξηθηκαν, εστω και λιγο, οι διατομες και το βαρος της οικοδομης και μου λεγε δεν εχει προβλημα... Ερωτιματικα νομιζω υπαρχουν παντα, απλα παθων απο το εργο στο χωριο ειπα να δοκιμασω καποια αλλη λυση σε τυπου προκατ.Βασικα με κριτηριο λιγοτερη εργασια ,αρα και ερωτιματικα, στο εργοταξιο τουλαχιστον για τον σκελετο. Γι αυτο και η επιλογη συμμικτου φορεα και απλα κοιταξα και ρωτησα για εναλλακτικες λυσεις και για το υπογειο. Αλλα και δω βλεπω μπαζει η υποθεση...Δυστυχως. Υ.Γ. Ευχαριστω πολυ ppanag για τις αμεσες απαντησεις και αποψεις. Οτιδηποτε αλλο εχετε υποψην καλοδεχουμενο..
  13. Καλημερα σας. Όχι δεν μου εδωσαν μελετη ή οτιδηποτε στοιχεια. Η λογικη, τουλαχιστον των προκατατζηδων, ειναι οτι αναλαμβανουν οι ιδιοι και εκδοση της αδειας, οποτε ο μηχανικος τους κανει και ολες τις σχετικες μελετες. Όμως εφοσον βγαινει αδεια δεν συναγεται οτι καλυπτει και τις ελαχιστες προδιαγραφες? Αλλιώς πως εγκρινει η πολεοδομια?
  14. Καλησπερα και σας ευχαριστω για την απαντηση. Όντως δεν ειμαι μηχανικος. Ιδιωτης ειμαι. Ως προς το συμμικτη απλα έχω αποφασισει αυτο το ειδος κατασκευης αντι της συμβατικης, για διαφορους λογους. Ως προς το προκατ διπλο τοιχιο, εννουσαν προκατασκευασμενα διπλα τοιχια, βαρια προκατασκευη.Υπαρχουν αρκετες εταιρειες που κανουν αυτο τον τροπο δομησης. Καποιες απο αυτες, που κατασκευαζουν τοσο βαρια προκατασκευη οσο και συμμικτες κατασκευες προτειναν τα τοιχια του υπογειου να ειναι κατασκευασμενο με αυτα τα διπλα τοιχια αντι του επι τοπου χυτου σκυροδεματπς, για εξοικονομηση χρηματων απο ενσημα,μεροκαματα.Μονο τα τοιχιακαι η οροφη οτυ υπογειου. Αντιλαμβανομαι πως σαφη απαντηση δεν προκειται να παρω.Τυχον εμπειριες ή ακομα πιο απλα αν εχετε δει τετεια κατασκευη αναρρωτηθηκα... Σημειωση: Ο μηχανικος μου (ανεξαρτητος απο προκατ εταιρειες) μου λεει πως δεν το χει ξαναδει. Οι μηχανικοι των προκατ το θεωρουν κατι νορμαλ... Και ο εκαστοτε ιδιωτης μπερδευεται... Σας ευχαριστω για την απαντηση και οτιδηποτε αλλο θα χαρω να το ακουσω.
  15. Καλημέρα σας. Ονομάζομαι Γιάννης, είμαι ιδιώτης και θα ήθελα τις απόψεις σας σχετικά με αυτό που περιγράφεται και στο θέμα της συζήτησης. Θα μπορούσε ένα υπόγειο κατοικίας (υπόγειο-πυλωτή-πρώτος όροφος με αναμονές για δεύτερο- σύμμεικτη κατασκευή) να κατασκευασθεί από προκάτ διπλά τοιχία??? Αρχικά είχα απευθυνθεί σε εταιρείες προκάτ, όπου κάποιες από αυτές μου το πρότειναν ως λύση, άλλες όχι. Μιλώντας και με γνωστό μηχανικό σχετικά με την κατασκευή της οικίας, τον ρώτησα και για το υπόγειο και μου είπε ότι δεν το έχει ξαναδεί. Οπότε κάθε άποψη πάνω στο θέμα (αν έχετε σχεδιάσει ή αν έχετε δει ή αν έχετε ακούσει) πολύτιμη. Σημείωση: Αν και έψαξα δεν μπόρεσα να βρώ αντίστοιχο θέμα στο φορουμ. Αν υπάρχει παρακαλώ το σύνδεσμο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.