Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Pasvantis

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    www.envirom.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Eleftheroupolis Kavala Greece
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Δασολόγος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pasvantis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. 1. Δηλαδή μπορεί να κάνει μελέτες δρόμου, αλλά δεν μπορεί να εκτιμήσει το πλάτος τους επειδή είναι εντός σχεδίου. Ο κανονισμός βγήκε κυρίως για τα εκτός σχεδίου, που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο. 2. Δηλαδή μπορεί να συντάσσει δασικούς χάρτες, να αποτυπώνει καταπατήσεις κ.α. αλλά δεν μπορεί να αποτύπωσή το δίκτυο της ΔΕΗ 3. Οι μελέτες αντιπυρικών χειρισμών είναι καθαρά δασικές. 4. Οι κατόψεις και τα κτιριακά είναι δουλειά μηχανικού. Εν τω μεταξύ η εκτίμηση της δασικής καύσιμης ύλης και το κυρίαρχο είδος φυτών, καθορίζουν και την επικινδυνότητα, αλλά σαν να μη τρέχει τίποτα, τι κυπάρισσοί, τι πεύκο, δέντρα και τα δύο, αφού μετριούνται στο τοπογραφικό.
  2. 1. Ενημερωτικά, οι μελέτες δασικής οδοποιίας εκπονούνται από δασολόγους μελετητές και μόνο. 2. Τη βλάστηση κάτω από τα δίκτυα της ΔΕΗ σε δασικές εκτάσεις τα κλαδεύουν συνεργεία δασολόγων εργοληπτών. 3. Αυθαίρετη άποψη που οφείλεται σε άγνοια , όπως προκύπτει και από το 1 και 2. 4. Ο δασολόγος από κλίσεις ξέρει, ο μηχανικός από αναγνώριση βλάστησης λίγο δύσκολο., Αν θες να μάθεις περισσότερα περί δικαιωμάτων και γιατί, ΠΔ 344/2000
  3. οκ, ο δασολόγος που κάνει μελέτες δασικής οδοποιίας δεν μπορεί να εκτιμήσει το πλάτος των οδών πρόσβασης. Επίσης ο δασολόγος που συντάσσει και ελέγχει δασικούς χάρτες, δε ξέρει από προσανατολισμό κλίση κτλ , ενώ προφανώς ο μηχανικός είναι και ανώτερος να βρίσκει τα σημεία υδροληψίας. Τι άλλο θα ακούσουμε. Στο μόνο που υστερεί ο δασολόγος είναι στα μέτρα παθητικής πυροπροστασίας, που είναι δουλειά μηχανικού. Εν τω μεταξύ η εκτίμηση της δασικής καύσιμης ύλης και το κυρίαρχο είδος φυτών, καθορίζουν και την επικινδυνότητα.
  4. Το δασολόγο γιατί τον έβαλαν στην επιτροπή ; (άσχετα που οι περισσότεροι Δήμοι δεν έχουν Δασολόγους, και απαντούν όπως απαντούν) . Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου οι μηχανικοί είναι ικανότεροι να εκτιμήσουν το κίνδυνο λόγω βλάστησης, άσχετα αν πιθανώς δε ξέρουν να ξεχωρίζουν τα δασικά είδη.
  5. Αν κάτι έχει ουσία είναι η γνώση της δασικής βλάστησης γύρω από το ακίνητο. Όσον αφορά τη τεχνική μελέτη που δε βρίσκεις για το δασολόγο κανένα απολύτως ρόλο, ενημερωτικά η εγκύκλιος αναφέρει ως πρώτο μέλος της τριμελούς επιτροπής που παραλαμβάνει τις τεχνικές εκθέσεις το Δασολόγο.
  6. Όσα ξέρουν από στατικά οι Δασολόγοι, αλλά τόσο ξέρουν οι Πολιτικοί Μηχανικοί από βλάστηση. *Στο άρθρο 4 του Κεφ. 2 του κανονισμού αντιμετωπίζονται οι οικισμοί συνολικά.
  7. Σύμφωνα με την παρ. 2 του Άρθρου 53 του Ν. 5014/2023 (ΦΕΚ 14/Α/21-01-2023) «Τα πτυχία των εγγεγραμμένων στο Μητρώο Μελετητών και στο Μητρώο Γραφείων Μελετών, που είναι σε ισχύ κατά την 3η Ιουλίου 2019, εξακολουθούν να ισχύουν έως την 31η Δεκεμβρίου 2023, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νομοθετικού πλαισίου που ίσχυε έως και τις 2 Ιουλίου 2019, χωρίς να απαιτείται αίτηση ανανέωσης, όπως προβλέπεται στις παρ. 1 έως 3 του άρθρου 10 και το άρθρο 11 του π.δ. 138/2009 (Α’ 185).»
  8. Σύμφωνα με το Άρθρο 144 του Ν.4764 (ΦΕΚ 256/Α/23-12- 2020) Θέματα Μητρώων συντελεστών παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών έργων, μελετών, τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών (ΜΗ.Τ.Ε.) «2. Τα πτυχία των εγγεγραμμένων στο Μητρώο Μελετητών και στο Μητρώο Γραφείων Μελετών, που είναι σε ισχύ κατά την 3 η Ιουλίου 2019 εξακολουθούν να ισχύουν έως την 1η Σεπτεμβρίου 2021, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νομοθετικού πλαισίου που ίσχυε έως και τις 2 Ιουλίου 2019.» Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 74 του Ν.4821/2021 (ΦΕΚ 134/Α/31-07-2021) : «Οι προθεσμίες των παρ. 1 και 2 του άρθρου 144 του ν. 4764/2020 (Α’ 256) παρατείνονται και οι παρ. 1 και 2 διαμορφώνονται ως εξής: Αναστέλλεται η ισχύς των διατάξεων της παρ. 9 του άρθρου 3, της περ. β’ της παρ. 3 και της παρ. 7 του άρθρου 13, καθώς και του άρθρου 64 του π.δ. 71/2019 (Α’ 112), από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 έως την 31η Δεκεμβρίου 2022.» Έχει δοθεί νέα παράταση για το 2023 ? και αν ναι σε ποιο ΦΕΚ
  9. Έχεις δίκιο, για μια μέρα είχε "χαθεί" το site. Πιθανόν πρόβλημα με το domain. Καλό και αυτό που μου έστειλες, απλώς το άλλο με βολεύει γιατί με "copy-patse" από αρχείο *txt σε ΕΓΣΑ με πολλές συντεταγμένες εξάγω κατευθείαν πολύγωνο kml σε wgs84.
  10. Καλησπέρα σας, εδώ και καιρό χρησιμοποιούσα το http://www.themos-sa.gr/proj/index.php το οποίο λειτουργούσε άψογα και το οποίο μου έλυνε τα χέρια Σήμερα το link δε λειτουργεί . Υπάρχει αντίστοιχο site με τις ίδιες δυνατότητες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. “Photo GPS Cam” Ο πιο απλός τρόπος να σώσεις τις συντεταγμένες σε μια φωτογραφία, καθώς και να μοιράσεις αυτή με συντεταγμένες. Παρουσίαση Εφαρμογής "Photo GPS Cam": Η iforest συνεχίζοντας την παράδοση δημιούργησε την πέμπτη της εφαρμογή σχετική με την ύπαιθρο και όχι μόνο, και συγκεκριμένα με τη γεωαναφορά φωτογραφιών. Το “Photo GPS Cam” είναι o πιο απλός τρόπος να σώσεις τις συντεταγμένες σε μια φωτογραφία, καθώς και να μοιράσεις αυτή με συντεταγμένες. Η Εφαρμογή παρέχει τις ακόλουθες δυνατότητες: - Αποθηκεύει ως εικόνα στη φωτογραφία τις συντεταγμένες λήψης στο πιο ευρέως διαδεδομένο σύστημα συντεταγμένων WGS84 (Google earth κτλ). Επιπλέον στην ίδια εικόνα αποθηκεύει παράλληλα την ώρα και ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας. - Δίνει τη δυνατότητα κοινοποίησης της γεωαναφερμένης φωτογραφίας, εύκολα μέσα από το μενού της εφαρμογής, αμέσως ή σε μεταγενέστερο χρόνο, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (email, facebook, instagram, κτλ). Οι παραπάνω δυνατότητες αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για τη λήψη στοιχείων υπαίθρου και όχι μόνο, καθώς η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη σημείων ενδιαφέροντος (αξιοθέατα κτλ), για τη λήψη ειδών χλωρίδας και πανίδας και ως εργαλείο κοινοποίησης και μετέπειτα αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως για παράδειγμα ένας βράχος σε δασικό δρόμο που εμποδίζει τη διέλευση οχημάτων ή μία σπασμένη λάμπα οδοφωτισμού εντός αστικού ιστού. Η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά σε κινητά τηλέφωνα (smartphones) και ταμπλέτες (tablet) με λειτουργικό σύστημα Android και είναι δωρεάν. Προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία της εφαρμογής είναι η λειτουργία του δέκτη GPS της συσκευής. *link: https://play.google.com/store/apps/details?id=iforest.photogps
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.