Μετάβαση στο περιεχόμενο

ALdaperan

Members
  • Περιεχόμενα

    47
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ALdaperan's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

22

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όταν εν μια νυκτί μετονομάζονται σχολές αυτά είναι τα αποτελέσματα. Δεν γίνεται επειδή μπήκαν 2-3 ενεργειακά μαθήματα στην όποια σχολή μηχανκών, αυτή να μετονομάζεται σε ΗΜΜΥ (βλ. Κρήτη, Βόλος κλπ) Η ΗΜΜΥ της Κρήτης έχει καλό όνομα αλλά για ηλεκτρονική (κομμάτι μηχανικού η/υ οπότε θα σου πρότεινα να μείνεις σε αυτό το κομμάτι. Όποιος θέλει να πάρει γνώσεις ενεργειακού μηχανικού τότε 4 είναι οι (παλιές κλασικές) επιλογές με την εξής σειρά κατά τη γνώμη μου: ΗΜΤΥ Πάτρα ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΗΜΜΥ Θεσσαλονικη ΗΜΜΥ ΔΠΘ
  2. Όπως τα λες είναι !! Για τα αποτελέσματα στην συγκεκριμένη εταιρία δεν πιστεύω τίποτα ! Τα αποτελέσματα έπεσαν και πάνω σε προεκλογική περίοδο...!! Δεν μπορώ καν να φανταστώ το τι θα έγινε...
  3. Δεν ισχύει παντού αυτό..!! Υπάρχουν μερικές εταιρίες ακόμα (μετρημένες στο ένα χέρι) που δίνουν επίδομα 5ετούς φοίτησης !
  4. Είμαι Διπλ. ΗΜΜΥ με μεταπτυχιακό από ΕΜΠ, ο σωστός τίτλος ποιος είναι τώρα ; Διπλ. ΗΜΜΥ, MEng ? Και το Μεταπτυχιακό του ΕΜΠ ; Θεωρείται MEng ή MSc ?
  5. Ρε συ ειναι απλά τα πράγματα. Με βάση το σύστημα μονάδων ECTS οι 240 μονάδες ειναι μπατσελορ και το μάστερ ειναι είτε 60 είτε 90 είτε 120 ! Κατα συνέπεια επηδει τα Πολυτεχνεία παρέχουν 300 μονάδες αυτές αντιστοιχούν σε 240 + 60 ! Δηλαδή μπατσελορ + μάστερ ! Η μοσθολογικη αναβάθμιση ειναι λιγο δύσκολη προς το παρόν δεδομένου της κρίσης. Φαντάσου πόσοι παλιοί θα πρεπει να πάρουν αναδρομικά. Γι αυτο το λόγο και κολουσε τόσα χρόνια η αναγνώριση !! Παρολα αυτα ειναι ένα βήμα ..!!
  6. τι ακριβώς είναι αυτό πάλι και πως μας επηρεάζει ;
  7. παιδιά επειδή έχω ξεκινήσει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό , υπάρχει κανείς που το έχει κάνει και θα είχε την καλοσύνη να μου στείλει τίποτα σημειώσεις κλπ ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!
  8. Λογικα ναι . Ετσι πρέπει ! Αν και έτσι και αλλιώς συνήθως οι Διπλωματούχοι στελεχώνουν τέτοιες θέσεις ανεξάρτητα αν δοθεί ή όχι ο τίτλος. Ναι όσα έχεις τα γράφεις, δεν σε υποχρεώνει κανείς να τα κάνεις ολα αυτά , είναι για δική σου επιπλέον μορφωση..
  9. Πριν πόσα χρόνια τις έβγαλες ; Μου κάνει εντύπωση γιατί εγω φέτος που πήγα νομαρχία και ρώτησα , μου είπαν ότι πρέπει να κάνω έναρξη επαγγέλματος στην εφορία πρώτα. Μάλιστα μου στείλανε τα δικαιολογητικά με email και ανάμεσα σε αυτά αναφέρει και για την έναρξη επαγγέλματος !! Παίζει να αλλαξε ; Δεν ξέρω.. Έπειτα ρώτησα λογιστή και μου είπε ότι κάνοντας έναρξη επαγγέλματος θα πρέπει μετά να κάνω και μηδενική φορολογική δήλωση αν δεν δουλευω ! Με τη μηδενική φορολογική για κάποιο λόγο θα μου έρχεται ένα ποσο να πληρώνω το χρόνο.. γι αυτο και το άφησα, Δεν θεώρησα οτι επειγει να τις βγάλω αλλά έπειτα αυτο περί προυπηρεσίας που μου είπε ο συνάδελφος μηχανολόγος με έβαλε σε σκέψεις. Ενας απο τους λόγους που γραφτηκα στο ΤΕΕ ήταν και η "προυπηρεσία" Αλλά αφου επιβεβαιώνεις ότι μετράει απο τη στιγμη που ασφαλίζεσαι οκ , και εγω ετσι πίστευα ! Μόνο στο δημόσιο υπολογίζεται αυτο ε ; (οσο δηλαδή υπολογίζεται) Στον ιδιωτικό τομέα δεν μετράει καθόλου ; Δεν μπορώ δηλαδή σε εναν πιθανό εργοδότη να ανφέρω ότι δουλευα σαν ελευθερος επαγγελματίας σε μελετες , εγκαταστάσεις ; Λογικά ο εργοδότης θα ζητήσει πιο αποδεικτικά στοιχειά σε αυτη την περίπτωση αλλά εκει θα μετράει ενδεχομένως και η έναρξη επαγγέλματος για να δει ο εργοδότης απο πότε το ασκεις ..
  10. και εγω αυτη την αντίληψη είχα και δεν έβγαλα τις άδειες διότι προυποθέτουν έναρξη επαγγελματος και κατεπεκταση εφορία είτε δουλευεις είτε όχι , αλλά συνάντησα ενα συνάδελφο μηχανολόγο και μου είπε ότι μετράει απο τοτε που βγάλεις τις άδειες και παραξενευτηκα .. Εχει όμως μια λογική..
  11. Ρε παιδιά να ρωτήσω και εγω κάτι ψιλοάσχετο : Η προυπηρεσία για ηλεκτρολόγους/μηχανολόγους αρχίζει να μετράει απο τη στιγμή που ασφαλίζεσαι στο τσμεδε ή απο τότε που θα βγάλεις τις άδεις η/μ εγκαταστασεων απο τη νομαρχεια ;
  12. Μια αφελής ερώτηση : Το οικονομικό πρόβλημα το αντιμετωπίζει κυρίως το ΤΣΕΜΔΕ, το ΤΕΕ που διασφαλίζει ΕΔ γιατί να κλείσει ; Το πολύ πολύ να αποδεσμευτεί η εγγραφή στο ΤΕΕ με άμεση εγγραφή και σε ΤΣΜΕΔΕ ετσι ωστε να επιλέγει ασφαλιστικό ταμείο ο Διπλ. μηχανικός
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.