Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ypatia

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ypatia's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εισαι σιγουρος οτι δε μπορει να αντικατασταθει ο εξοπλισμος στη διαρκεια της 25 ετιας? Γιατι καποιος θα μπορουσε εφοσον κανει αποσβεση σε καποια χρονια να αλλαξει τα panels ωστε να μπορεσει να εχει παλι μεγιστες αποδοσεις.
  2. καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σας και εγω αυτης της αποψης ειμαι...οτι οτι πληρωνεις παιρνεις...αλλα θελω να αποφυγω να πληρωσω επιπλεον χρηματα χωρις ιδιαιτερο λογο.παντως νομιζω πως και οι δυο εταιρειες εχουν εμπειρια στο χωρο. Η αληθεια ειναι πως αν αποδιδουν μονο τοσο λιγο παραπανω τοτε φυσικα και δε συμφερει.αλλωστε γενικα ειμαι της αποψης πως οταν επιλεγουμε τον εξοπλισμο πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας οτι ειναι πολυ πιθανο (αν οχι σιγουρο) πως ο εξοπλισμος σε καποια χρονια θα αντικατασταθει... η κλιση ειναι περιπου 18 μοιρες.προβλημα στο χωρο δεν υπαρχει.απλα λογο των διαστασεων της στεγης θα αναγκαστουμε ειτε με sanyo ειτε με bosch να εχουμε τρια strings, κατι που θα μπορουσαμε να αποφυγουμε αν πχ χρησιμοποιουσαμε sunpower (αλλα νομιζω πως παλι δεν υπαρχει νοημα σε σχεση με αποδοση - κοστος). το γεγονος οτι δε με απασχολει το budget μαλλον ειναι προβλημα!πολλοι μου λενε οτι αφου εχω τη δυνατοτητα να κανω την εγκατασταση με sanyo να παω σε αυτη τη λυση.νομιζω παντως πως αν απομονωσουμε το θεμα του κοστους δλδ κανουμε την υποθεση πως εχουν το ιδιο κοστος και τα δυο...τοτε μαλλον θα επιλεγαμε sanyo.αλλα νομιζω πως στην προκειμενη περιπτωση, οταν μιλαμε για επενδυση πανω απο ολα μας ενδιαφερει η αποδοση σε σχεση με το κοστος, οποτε η πλαστιγγα γερνει προς τα bosch.
  3. Ενδιαφερομαι να κανω μια εγκατάσταση 10kw πάνω σε διρριχτη στέγη. Ο προσανατολισμός της στεγης είναι ανατολικος-δυτικος και γενικα δεν υπαρχουν σκιάσεις. Σε σχέση με τη χωροθέτηση, χωράει περιπου 30-33 panels στην ανατολικη πλευρα και 20 panels στη δυτικη. (δε διαφερουν και πολυ οι διαστασεις των διαφορων εταιριων). Η αληθεια ειναι πως εχω διαβασει αρκετα topics και εχω μιλησει με διαφορους μηχανικους, εγκαταστατες αλλα δε μπορω να αποφασισω ισως λογω του οτι δεν ειναι η ειδικότητα μου με αποτελεσμα να μου ξεφευγουν καποια πραγματα. Σε πρωτη φαση να αναφερω πως το θεμα του budget δε με απασχολει τοσο.Με ενδιαφερει να επιλεξω κατι αξιοπιστο, το οποιο θα μπορω να το εμπιστευτω και για τα επομενα χρονια. Και φυσικα με ενδιαφερει η επενδυση να ειναι value for money, με σχετικα καλη περιοδο αποσβεσης. Θα με βοηθουσε να συγκριναμε συγκεκριμενα panels δυο εταιρειων.Το πρωτο ειναι το sanyo HIT - H250E01 και το δευτερο το Bosch c Si 60M 245wp.Επελεξα να συγκρινουμε τα συγκεκριμενα γιατι τα sanyo θεωρω οτι αντιπροσωπευουν μια κατηγορια ακριβων πανελων ενω τα bosch μια κατηγορια μεσαιου κοστους. Τα sanyo εχουν υψηλη ενεργειακη αποδοση σε σχεση με τα Bosch, χαρακτηριστικο το οποιο μαλλον δεν παιζει ρολο στη δικη μου περιπτωση καθως υπαρχει διαθεσιμος χωρος. Κατα δευτερον τα sanyo εχουν μικροτερο θερμοκρασιακο συντελεστη, χαρακτηριστικο το οποιο δεν ξερω ποσο μεγαλο ρολο παιζει στην αποδοση καθως μιλαμε για 10kw. Επισης τα sanyo χρησιμοποιουν μια καινουρια τεχνολογια (καθως ειναι υβριδικα) η οποια δεν ξερω αν εχει δοκιμαστει και πως θα αντιδρασει μακροπροθεσμα. Τελος τα sanyo ειναι σχετικα πιο ακριβα, με ενα μεσο κόστος 4000-5000 πιο πανω απο τα Bosch. Στα δια ταυτα αξιζει τελικα το επιπλεον κοστος και η επιμηκυνση του χρονου αποσβεσης ή ειναι προτιμοτερο να ειναι μικροτερος ο χρονος αποσβεσης καθως η μακροζωια των panels ειναι σχετικη? Ελπιζω να μην κουρασα... Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας...
  4. Η κατασταση εχει ως εξης... Ηρθε πελατης ο οποιος θελει βεβαιωση συμβολαιου για να πουλησει το διαμερισμα του. Στα σχεδια της πολεοδομιας το διαμερισμα του φαινεται να ειναι μερος ενος μεγαλυτερου διαμερισματος.Στο εργολαβικο και στο συμβολαιο που εχει αναγραφεται η υπαρχουσα κατασταση.Προφανως εγινε διαχωρισμος ενος μεγαλυτερου διαμερισματος σε δυο μικροτερα, χωρις ομως αναθεωρηση αδειας στη διαρκεια της κατασκευης. Ενω παλαιοτερα στην πολεοδομια δεχοταν ενημερωση φακελου εστω και μετα το τελος της κατασκευης, τωρα εχουν αλλαξει τα πραγματα και δεν τη δεχονται ουτε κατα διανοια. Υπαρχει topic με αντιστοιχη περιπτωση (http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=4310), απλα τωρα με το νομο των αυθαιρετων μηπως υπαρχει και αλλη λυση?
  5. Καλησπέρα, Θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε τη διαδικασία και τυχόν προυποθέσεις για αλλαγή χρήσης χώρου που είναι χαρακτηρισμένος στην άδεια ως ημιυπόγειο σε γκαράζ. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει ύψος 3 μέτρα στην άδεια ενώ στην πραγματικότητα έχει μπαζωθεί κατά 38 εκατοστά (για την ευκολία του ιδιοκτήτη γιατί χρησιμοποιείται ήδη ως γκαράζ). ευχαριστώ εκ των προτέρων
  6. Λογικά αν έχουν δικαιωματα αυτοί που έχουν τελειώσει στην Κρήτη, θα έχουν και αυτοί που τελείωσαν στην Ξανθη.Είναι σίγουρο ότι μπορούν και υπογράφουν μελέτες?Βγήκε κάποια απόφαση?
  7. Ξεχασα να σας πω πως η συγκεκριμενη καφετερια πριν την ανακαινιση ειχε κανονικα αδεια και εγκριση απο το υγειονομικο. επισης ο πελατης μου ειπε πως οταν ειχε κανει ανακαινιση και χρειαστηκε παλι εγκριση απο το υγειονομικο, το μονο που εκανε ηταν να καταθεσει στο υγειονομικο μια κατοψη και πως δεν πηγε καθολου στην πολεοδομια. και φυσικα εννοειται πως πληρωσε τον μηχανικο off the records, χωρις να καταθεσουν αμοιβες. απο οτι καταλαβα το καλυτερο θα ηταν να παρω ενα τηλεφωνο και στο υγειονομικο και στην πολεοδομια για να μην τρεχω τελευταια στιγμη.
  8. Ηρθε ενας πελατης και μου ζητησε σχεδιο - κατοψη της καφετεριας που εχει για να το δωσει στο υγειονομικο για εγκριση. Εχει κανει ανακαινιση και εχει αλλαξει τη διαρυθμιση του χωρου. Το καινουριο σχεδιο πρεπει να το καταθεσουμε και στην πολεοδομια? Δεν εχουν αλλαξει δομικα στοιχεια, μονο εχει αλλαξει η διαταξη των τραπεζιων και του μπαρ, καθως και εχει προσθεθει εξοδος κινδυνου. Το μονο που εχω να κανω ειναι μια καινουρια κατοψη? ευχαριστω πολυ εκ των προτερων..
  9. σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας!
  10. περισσοτερο θα ασχολουμαι με οικοδομικες αδειες. τωρα αν τυχει να εχω και κανενα τοπογραφικο μπορω να το εκτυπωσω καπου εξω. με ατομα που εχω μιλησει μου εχουν πει να προτιμησω hp απο canon κυριως για την μεγαλυτερη ανθεκτικοτητα τους.υπαρχουν καποια αντιστοιχα μοντελα canon με αυτα που εχω γραψει παραπανω για να τα ριξω μια ματια?
  11. η αληθεια ειναι πως ειμαι λιγο μπερδεμενη!θα ηθελα τα φωτα σας στα παρακατω ερωτηματα : 1.εχω κανει μια σχετικη ερευνα αγορας και εχω καταληξει πως θα επιλεξω καταρχην hp. η πρωτη μου ερωτηση ειναι αν θα πρεπει να παρω Α0 ή Α1? δεν εχω ασχοληθει ακομα με εκτυπωσεις σχεδιων αλλα απο ότι ξερω συνηθως εκτυπωνουμε σε Α1. υπάρχει κανενας λογος που να χρειαστω Α0? 2.τα μοντελα που εχω δει ειναι 510, Τ610 και Τ1120.μηπως θα ηταν χρησιμοτερο να παρω Α1 εγχρωμο παρά Α0 ασπρόμαυρο? 3. το κοστος δε με πειραζει και πολυ, αλλα με ενδιαφερει να ειναι value for money και να κανει αποσβεση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.