Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

SURVEYOR_NB

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Κεντρική Μακεδονία

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SURVEYOR_NB's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σήμερα είδα οτι με είχε μπλοκάρει στις αμοιβές και έσπευσα να κάνω τον διακανονισμό με την Πιστωτική μου Κάρτα (με δανικά απο την τράπεζα δηλαδή). 1. λέει ενεργός διακανονισμός (δεν μπορείς να τον ακυρώσεις) 2. η πιστωτική ακόμα δεν χρεώθηκε ακόμα και τωρα 15:27 (ΜΑΓΑΖΙ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ONLINE ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΧΡΕΩΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ) 3. φυσικά είναι μπλοκαρισμένες ακόμα οι αμοιβες 4. δεν μπορω να κανω τη δουλειά μου Μήπως ξέρει κανένας πότε ενημερωνει τις πληρωμές/διακανονισμούς το ΤΕΕ με τις τράπεζες (Eurobank) ??? Φυσικά στο τηλέφωνο του ΤΕΕ --> ΑΜΟΙΒΕΣ δεν απαντά κανένας (10 κλήσεις χ 5 λεπτά να χτυπάει απο το πρωί) Σημείωση: Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους του "συναδέλφους" που "δουλεύουν" στο ΤΕΕ (διοίκηση) για το γεγονός οτι μας βοηθάνε τόσο πολύ να φύγουμε μια ώρα νωρίτερα από τη χώρα.
  2. Περίπτωση που δεν υπάρχει δήλωση ΟΣΔΕ γιατί έχει χρόνια που είναι ανενεργός ο κτηνοτρόφος αλλά θέλει να ρυθμίσει τον αυθαίρετο σταύλο του για να τον νοικιάζει σε άλλους κτηνοτρόφους, μπορεί να το δηλώσει στην επόμενη φάση δηλώσεων (περίπου Μάιο) και να υπαχθεί στην παρ. 13 του Α.23. Απο την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής μου, είπαν οτι και χωρίς ζώα μπορεί να κάνει δήλωση ενιαίας ενίσχυσης μόνο για το σταύλο. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η νέα αίτηση που θα γίνει ή πρέπει να είναι παλιά? Εχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοια περίπτωση ?
  3. Έχω μία περίπτωση τοπογραφικού για μεταβίβαση σε οικόπεδο σε οικισμό που δεν έχει γίνει οριοθέτηση αλλά ούτε χαρακτηρισμένος σαν πρό του '23 είναι...ποιοί είναι οι όροι δόμησης γι' αυτό?
  4. Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να κόψω χαρτόσημο 2 τοις χιλίοις για την αμοιβή για Ημιυπαίθριους εκτός απο προκαταβλητό 10%, τσμεδε 2% - ΕΜΠ 1%-χαρτ 2.4% ? Εχω κάνει αρκετούς Ημιυπαίθριους αλλά σε κανένα δεν άκοψα χαρτόσημο 2 τοις χιλίοις ? στην πολεοδομία δε μοθ το ζήτησαν.
  5. Εχω μια περίπτωση οπου στην Ο.Α. ο χώρος αναγραφεται "ΚΕΝΟ" δηλ. ο χώρος του 2ου ορόφου σε διώροφη οικοδομή που ενώ βάση Ο.Α. επρεπε να είναι κενός ο εργαλάβος το έκανε πλάκα.....θα μπορούσε να γίνει νομιμοποίηση αυτού του χώρου? Επίσης τί κωδικό δραστηριότητας πρέπει να έχω για να κόψω απόδειξη για υπηρεσίας που εντασονται στο νέο νόμο?
  6. Καλησπέρα. Πρώτη φορά θα κάνω υπολογισμό αμοιβής μέσω ΤΕΕ με κρατήσεις κτλ. μπορεί καποιος που έχει εμπειρία να μου πεί αν η διαδικασία που ξέρω θεωρητικα είναι η εξής: -υπολογισμός αμοιβής (καθαρής με ΦΠΑ?) μεσω τεε --> εντολή πληρωμής -κατάθεση της παραπάνω αμοιβής στο λογαριασμό Όψεως ΕΤΕ -πληρωμή κρατήσεων σε έντυπο Εθνικής. ΤΣΜΕΔΕ2%, ΕΜΠ 1% ΚΤΛ (ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ?) -πληρωμη ΦΕΜ στη ΔΟΥ --> 10% (ή 4% τοπογραφικά) (έπι της καθαρής αμοιβής με ΦΠΑ?) Την αμοιβή απο τον Λογαριασμό πότε μπορώ να την πάρω? πρέπει να πάω στο ΤΕΕ καποιο εγγραφο οτι κατέθεσα τον φάκελο για την άδεια ή για μια νομιμοποίηση ημιπ. ν.3843? Τα παραπάνω είναι οι μόνες κρατήσεις?... κ γενικά επι ποιου ποσού υπολογίζω τις κρατήσεις ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
  7. Έχω ένα χρόνο ελεύθερος επαγγελματίας, μου αρέσει η δουλεία μου αλλα πιστεύω ότι δεν θα δουμε ποτέ τα λεφτά που είδαν οι μηχανικοί μια γενιά πίσω.... μήπως τζάμπα τα πτυχία ....τζάμπα τα έξοδα για σπουδές ? ....εργάτες σε εργοστάσιο μπορεί να είναι ποιο κερδοφορα δουλεια.......Μια επιδότηση πιστέψαμε οτι θα πάρουμε και αυτή εξανεμίστικε!!! ..... ΠΟΙΟΣ ΦΤΕΕΙ ΑΡΑΓΕ? .... ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΠΛΕ Η' ΠΡΑΣΙΝΟ!!!....
  8. Bubblemaze είχες μια ΑΠΥ στα εσοδα σου ή κάθε μήνα απο μία? γιατι έτσι φαίνετε μηνιάτικο! Αρα υπάλληλος. Μηπώς με αυτή τη λογική (ας την πούμε λογική) το τεκμηρίωσαν.
  9. Φίλε Statical αρχές Μαρτίου μου είπαν απο τον ΟΑΕΔ, εγω το έκοψα 2/3, για το πόσο σίγουρο είναι το φανερώνει η λέξη "ενδεχομένως" την οποία χρησιμοποίησε το υπουργείο για να ενημερώσει την υπηρεσία του....!!! Ουτε το υπουργείο ξέρει αλλά μάλλον ούτε ο "Γιωργάκης"....
  10. Καλα με ποια δικαιολογία σε πέταξαν απο το πρόγραμμα? , σε τι φάση βρισκόταν το προγραμμα σου? είχες κάνει χαρτια για 2η δόση? Θα βοηθούσε η απάντηση σου στην περίπτωση που προσπαθούν απο την υπηρεσία να βρούνε αιτίες να πετάξουν κ αλλους απ΄εξω....
  11. Από ΟΑΕΔ μου είπαν ότι πήραν εγκύκλιο απο το υπουργείο όπου αναφέρει ότι "ενδεχομένως" τέλος Μαΐου θα πληρωθούν τα τιμολόγια που κόπηκαν αρχές Μαρτίου (για 1η δόση ΝΕΕ2009)
  12. ενα βασικό ερώτημα:... Πρωτη δόση (οχι προκαταβολή) εχει πάρει καποιος συναδελφος? 3 συναδελφοι στο ιδιο σταδιο (για πρώτη δόση κ χαρτια αρχές Μαρτίου) κανένας δεν πήρε. Ξέρει κανενας κατι?
  13. απο τον ΟΑΕΔ Τούμπας οταν πήγα για την υποβολή των εγγράφων για την πρώτη δόση σε ερώτηση μου αν θα παρουμε χρήματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης μου είπαν ότι σε εγρίσεις του Φεβρουαρίου έχουν πιστωθεί τα χρήματα..... ....ξέρει τιποτα κανένας που απο ΟΑΕΔ Τούμπας να πήρε λεφτά πρόσφατα?
  14. Ευχαριστώ SIGIO και εγώ αυτό γνώριζα θεωρητικά αλλά τώρα θέλω να το εφαρμόσω σε ένα τοπογραφικό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.