Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kenzou

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kenzou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν μπορούν να πούν κάτι τέτοιο αν δεν έχεις κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία. Ξέχασα να το αναφέρω, στην δική μου περίπτωση τυχαίνει να είμαι ασφαλισμένος χωρίς να έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος. Πλέον, με τον ν.4488/2017, η ασφάλιση των μελών του ΤΕΕ δεν είναι υποχρεωτική αν δεν έχεις κάνει έναρξη επαγγέλματος οπότε εγώ έχω μεταβεί στην κατηγορία των προαιρετικά ασφαλισμένων.
  2. Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα.. είχα εργαστεί απο 4/2017 έως 12/2017 ως μισθωτός σε 8μηνο. Τα ειδοποιητήρια τότε συνέχισαν να εκδίδονται και φυσικά εγώ δεν τα πλήρωσα. Στις 1/2018 που άρχισα ξανά να πληρώνω μόνος μου τις εισφορές (ως αυτο-απασχολούμενος πλέον), το σύστημα του ΕΦΚΑ εξοφλεί (με τα χρήματα που πληρώνω για τα ειδοποιητήρια του 2018) τους μήνες απο 4/2017 έως 12/2017 που δούλευα ως μισθωτός! Εντελώς μπάχαλο δηλαδή. Στον ΕΦΚΑ μισθωτών που είχα ρωτήσει δεν ξέρανε τί τους γίνεται (αναμενόμενο...) και στο ΤΜΕΔΕ που είχα ρωτήσει τα βλέπαν όλα καλά και οτι δεν χρωστάω τίποτα. Παρόλα αυτά, η ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΦΚΑ που εκδίδει τα ειδοποιητήρια συνεχίζει λέει άλλ' αντ' άλλων... Απ'ότι καταλαβαίνω εγώ πάντως, το πρόβλημα είναι οτι η ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΦΚΑ για τους μή-μισθωτούς που εκδίδει τα ειδοποιητήρια είναι ημιτελής και δεν έχει ενημέρωση για τις εισφορές που καταβάλει ο εργοδότης του ασφαλισμένου όταν ο ασφαλισμένος δουλεύει ως μισθωτός πχ. σε 8μηνο...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.