Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Al3n

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Al3n's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σε όλους, σκέφτομαι να επιστρέψω στην Ελλάδα και θέλω να γνωρίζω κάποια πράγματα για να μπορώ να σχεδιάσω καταλλήλως. Έφυγα από την Ελλάδα στα 18, σπούδασα μηχανολογία (MEng Mechanical Engineering) στο Η.Β όπου και εργάζομαι εδώ και 6 έτη. Είμαι CEng με το IMECHE. Όπως μπορείτε να φανταστείτε έχω αρκετά κενά γνώσης ως προς το τί πρέπει να κάνω όταν γυρίσω. 1. Μεταφορά από τη Δ.Ο.Υ Κατοίκων Εξωτερικού στη "κανονική" 2. Chartership/Professional Memberships - Έχοντας διαβάσει κάποια posts εδώ μέσα, απ΄ότι κατάλαβα αν είμαι CEng δε χρειάζεται να εγγραφώ στο ΤΕΕ - σωστά; 3. Για όσους γυρίσατε από εξωτερικό, οι εργοδότες σας αναγνώρισαν την εργασιακή εμπειρία που αποκτήσατε στο εξωτερικό ή σας προσέλαβαν σε graduate role/scheme; 4. Αμοιβή - Αν κατάλαβα καλά, το αν ισχύουν ή όχι οι μισθοί συλλογικής σύμβασης μηχανικών σε μια εταιρεία εξαρτάται από το αν η εταιρεία ανήκει σε κάποια ένωση (;). Όσα link έχω προσπαθήσει να βρω είτε είναι σπασμένα είτε αφορούν παλαιότερα έτη. Προς χάρην υπολογισμών θα ήθελα να γνωρίζω τα pay bands που υπάρχουν ανάλογα με την εμπειρία. 5. Αυξήσεις, από την εμπειρία σας, οι εργοδότες σας αυξάνουν το μισθό ανάλογα με το % του πληθωρισμού; 6. Ασφαλιστικό/Συνταξιοδοτικό - Μπορέσατε να μεταφέρετε τα έτη εργασίας σας σε κάποιο Ελληνικό ασφαλιστικό ίδρυμα ή να εξαγοράσετε ένσημα; Πού απευθυνθήκατε; Αν μου έχει ξεφύγει κάτι παρακαλώ προσθέστε το. Σας ευχαριστώ :)
  2. Καλησπέρα. Έχω κάνει τις σπουδές μου στη Μηχανολογία εξ'ολοκλήρου στο εξωτερικό και έχω εργαστεί μονάχα στο εξωτερικό οπότε οι απόψεις μου μπορεί να διαφέρουν από αυτές όσων έκαναν κάποια από αυτά στην Ελλάδα. Εργάζομαι ως μηχανολόγος μηχανικός εδώ και κάποια χρόνια στη Rolls-Royce στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι περισσότεροι άνθρωποι στην εταιρεία εργάζονται 37.5 ώρες την εβδομάδα αλλά πολλοί, μαζί με εκείνους και εγώ εργαζόμαστε αρκετές φορές μέχρι και 42 με 45 ώρες την εβδομάδα, όχι γιατί αναγκαζόμαστε αλλά γιατί είμαστε τελειομανείς. Λάβετε υπόψιν πως μέχρι και σήμερα δε γνωρίζω κάποιον που να έχει πληρωθεί για υπερωρία. Από εκπαιδευτική άποψη η εταιρεία προσφέρει δωρεάν μια μεγάλη γκάμα μαθημάτων τόσο στους αποφοίτους μηχανικούς και μη αλλά και στο πιο έμπειρο προσωπικό. Τα μαθήματα μπορεί να σχετίζονται με μηχανολόγια, ηλεκτρονικά, προγραμματισμό αλλά και οικονομίκά, project management και αρκετά άλλα. Από χρηματική άποψη τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλά. Οι μισθοί για μηχανικούς ξεκινούν από £28500 για κάποιον απόφοιτο, ανεβαίνει στα £32000-£34000 μετά από 1.5 χρόνο συν περίπου 1% ανά φορολογικό έτος λόγω πληθωρισμού. Μετά, για κάθε προαγωγή από το ένα grade στο άλλο ο μισθός ανεβαίνει κατά περίπου 4%. Αν είσαι τυχερός και είσαι σε κάποιο ιδιαίτερο project και διαχειρίζεσαι ανθρώπους, συμβουλεύεις άτομα για το πώς θα κάνουν κάτι τεχνικό κλπ τότε μπορείς να ανεβαίνεις και ένα grade ανά έτος, μερικοί και δύο το χρόνο αλλά αρκετά σπάνια. Παρά τα κύματα μαζικών απολύσεων τα τελευταία 10 χρόνια, περίπου 8000 άτομα παγκοσμίως, ένα 70% του προσωπικού εργάζεται στην εταιρεία για πάνω από 20 έτη οπότε αυτό λέει πολλά.
  3. Η σελίδα δε βρέθηκε. Μάλλον πρόλαβαν κιόλας να καλύψουν τη θέση
  4. Καλησπέρα σας, Εργάζομαι ως μηχανικός σε εταιρεία αεροναυτικής του εξωτερικού και σκεφτόμουν αν μελλοντικά θα μπορούσα να εργαστώ ως μηχανικός αεροσκαφών στη Π.Α. Εάν γνωρίζετε κάτι σχετικό θα ήμουν ευγνώμων για την ενημέρωση. Ευχαριστώ :)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.