Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

lia11

Members
  • Περιεχόμενα

    65
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lia11's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

-2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Εχω την εξης υπόθεση. Σε κτίριο (κατάστημα με υπόγειο και πατάρι) προ του 55, το 2008 έγιναν τροποποιήσεις σε μικρό τμήμα πρόσοψης. Συγκεκριμένα στο πατάρι αφαιρέθηκε το κάγκελο του εξώστη και κατασκευάστηκε μια κεντρικη "λωρίδα" περίπου 1 μ. πλάτος κ για όλο το ύψος της πρόσοψης μέχρι την πόρτα του καταστήματος από μεταλλική κατασκευη, η οποία επενδυθηκε με πλακίδια, χωρίς την έκδοση μικρής κλίμακας. Σήμερα τα πλακίδια πέφτουν κ κρίνεται απαραίτητη η απομάκρυνση τους κ η αντικατάσταση με κάποια άλλη κατασκευή όπως υαλοδανιδα επί της μέταλλ. Κατασκευης. Λόγω της θέσης του ακινήτου πρέπει να περάσει από εφορεια αρχαιοτήτων κ συμβούλιο αρχιτεκτονικής. Οι ερωτησεις: Α. τι γίνεται με την αυθαίρετη αυτή κατασκευή? Δεν θα έχω θέμα με την αρχαιολογία? Β. Πως περνάω στο σύστημα αμοιβών τις εργασίες της ΕΕΜΚ καθώς θα χρειαστούν σίγουρα σχέδια πρόσοψης κ επίβλεψη? Ευχαριστώ.
  2. θα μπορούσα δηλαδή να εχω κυριο χωρο αντιστοιχο με αυτόν που αναφέρεις και στέγαστρο 100μ2?
  3. Καλησπέρα!τελικα σε αδομητο οικοπεδο σε εντός οικισμου <2000 κατοίκων, μπορώ να κατασκευάσω στεγαστρο ανοιχτο απ ολες τις πλευρες? αν ναι, μονο με αδεια ?και σχετικα με το πλατος, ισχυει το 1/4 Δ ή δ?Μπορω σε επαφή με πισω ή πλαγιο όριο, ωστε να ην περιορίσω την μελλοντικη δομηση. . ενα χαος με ολες τις προυποθεσεις, διαχωρισμους, εντος- εκτος κλπ...
  4. Ευχαριστω για την απαντηση !αναφερομαι σε εντος οριων οικισμου οικοπεδο.Αλλαζει κατι?
  5. Καλησπέρα συνάδερφε. Ευχαριστώ και εγώ από πλευράς μου για το υπέροχο αυτό εργαλείο! Ερώτηση: για στέγαστρο εντός αδόμητου οικοπέδου, πάω περ. χώρο ή πρέπει να δηλωθεί αλλιώς καθώς δεν υπάρχει άλλο κτίσμα (δλδ απο τη στιγμή που θα μετρήσει σε κάλυψη)? Μια βοήθεια σχετικά με τον πίνακα 2. Η χρήση θα είναι για αποθήκευση γεωργικών μηχανημάτων. Παω στο "γεωργικες αποθηκες" και συμπληρωνω στον "περιβ. χωρο"?
  6. καλησπέρα. Γνωρίζει κάνεις αν η απλη αεροφ. του κτηματολογίου (ήτοι 400 dpi και 18,00ευρω περίπου), είναι καλή για κοντινά zoom. Δηλαδή, φαίνεται όπως στην προεπισκόπηση ή έχει άλλη ανάλυση. Γιατί αλλιώς είναι 60 ευρώ η μεγαλύτερης ανάλυσης.
  7. θα μιλησω με τον τοπογράφο. ο συμβολαιογράφος θελεί να δηλωθούν δυο οικόπεδα. Καπως ετσι ξεκίνησε όλο αυτο το θέμα. Η' αλλιώς να γινει συμβόλαιο συνένωσης. επανερχομαι. Η ο.α. βγηκε για το σύνολο ΤΡΙΩΝ όμορων, του τότε ιδιου ιδιοκτήτη. Μετέπειτα πωληθηκαν 2 εκ των τριων, μετα των κτισματων. Στην ερωτηση σου , η Ο.Α. ειναι για 105,00 μ2. και περισυ ρυθμιστηκαν 90,85μ2 προσθηκη καθ υψος. Τωρα , σχετικά με το θεμα των τριων οικοπεδων, εχω πρόβλημα? Θα επρεπε να αγοραστουν όλα όσα συνενωθηκαν λόγω Ο.Α.?
  8. Σε ευχαριστώ Δημήτρη για την απάντηση. Κοίτα τώρα που το βλέπω πιο προσεκτικά τι γίνεται . μου εφεραν τοπογραφικό όπου περιγράφονται ως αρτια κατά παρέκκλιση και αναφέρεται ότι αποτελούν διαιρετά τμήματα οικοπέδων της διανομής συνοικισμού υπερ προσφυγων. Στον τίτλο, αναφέρεται ότι το δεύτερο οικόπεδο είναι εσωτερικό άνευ πρόσοψης σε οδό. Εκτός των παραπάνω, αναφέρεται ότι η στο μεγαλύτερο οικόπεδο έχει κατασκευαστεί οικία βάσει της ταδε ο.α. Στην Ο.Α. όμως φαίνεται ξεκάθαρα το σύνολο των δυο οικοπέδων. Νομίζω λοιπόν ότι έχει δίκιο και είναι εσφαλμένος ο τίτλος. Τι γίνεται ΄τώρα όμως.
  9. να αναφέρω επίσης οτι η μεταβιβαση των οικοπέδων γίνεται στο ιδιο συμβόλαιο.
  10. το 1996 εγινε συμβόλαιο μεταβίβασης στον τωρινό ιδιοκτήτη. Την Ο.Α. την είχε βγάλει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Στο κτηματολογιο, η οκια αναφέρεται στο αρτιο και το άλλο εχει δηλωθεί ως αδόμητο.
  11. Καλημέρα. Μια διευκρίνηση σχετική με το παραπάνω. Έχω οικόπεδο άρτιο και όμορο μη άρτιο για τα οποία εκδόθηκε άδεια το 1984 (Η αδεια εκδόθηκε για το σύνολο των οικοπέδων με ανέγερση οικίας στο τμήμα το άρτιο). Στην αδεια εμφανίζεται στο ενα εκ των δύο (το μη αρτιο) κτίσμα προ του 55 το οποίο δεν υφίσταται σημερα. Πρεπει να γίνει συμβολαιο Ο.Ι για να φανει ενιαίο το οικόπεδο μετα του κτίσματος του?
  12. Δημήτρη ευχαριστώ για την αμεσότητα. Το κτίριο στο οποίο θέλω (και δεν ξερω αν μπορω) ρυθμίσω, έχει την ιδια καταπάτηση σε όλους τους ορόφους όπως σωστά είπες. στην Ο.Α. φαινόταν το πίσω όριο ευθεία και κατέληξε με σπάσιμο το οποίο ξεκίνα στη ,μια πλευρά των συνολικών 9,00μ. πίσω όψης από "+0,30 cm εως +0,60. "Kλέβει" δηλαδή από τον ακάλυπτο χώρο του όμορου οικοπέδου. Αποδεικνύεται ότι έχτισαν πρωτοι οι όμοροι και ολοκληρωσαν την πολυκατοικία τους την περίοδο που χτιζόταν το δικό μου. Στο ΚΑΕΚ φαινονται όλα οκ.δλδ σα να μην έχει γινει καταπατηση. Το εμβαδόν του οικοπέδου μου είναι ιδιο με την Ο.Α. ενώ του όμορου είναι μικρότερο (απο 180 μ2. του τίτλου σε 165 μ2.). Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο σ΄χεδιο (τοπογραφικό , διάγραμμα κλπ) όπου να εμφανίζονται τα όρια του οικοπέδου σε σχέση με τους δίπλα και αρχίζω να τρελαίνομαι! Τι μπορω να κανω? το θέμα της χρησικτησίας είναι δυνατό? Ο άνθρωπος θέλει να ρυθμίσει πριν υπάρξουν προσαυξήσεις προστίμου. Παρακάτω δείχνω τι εχω απο Ο.Α. και από το ΚΑΕΚ Η επέκταση έγινε Βόρεια.
  13. Καλησπέρα. Σε οικοδομή η οποία κατασκεπάστηκε με το σύστημα της αντιπαροχής , πήγα να ρυθμίσω αυθαίρετα σε Ο.Ι. Α' ορόφου. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι το πίσω όριο το οποίο είναι σε επαφή με το δομημένο όμορο οικόπεδο, το έχει καταπατήσει με συνολικό εμβαδόν καταπάτησης ανα όροφο 7 μ2. Καθώς η πίσω αλλά και η πλαϊνή πλευρά του κτιρίου είναι ελεύθερη και κατάφερα να μετρήσω με ακρίβεια , είμαι σίγουρη για την καταπάτηση. Το κτιριο κατασκεπάστηκε το 2001. Το ερώτημα είναι το γνωστό ! καθώς πρόκειται για αντιπαροχή και η καταπατησή αφορά όλο το κτίριο ( ο πελάτης ουτε που γνώριζε ολο αυτο το θέμα όταν αγορασε) και έχουν παρέλθει 20 χρονια, μπορεί να ρυθμίσει και να αντιμετωπιστεί το θέμα σε πιθανή μεταβίβαση ως χρησικτησία?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.